Fotografii oficiale: BMW M3
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Fotografii oficiale cu BMW M3 coupe, versiunea de productie a conceptului M3 prezentat la Geneva, au fost "scapate" de oficialii BMW, conform olandezilor de la autoblog.nl.
Noul coupe M3 este asteptat pentru lansarea oficiala in luna septembrie a acestui an. Asa cum au anuntat oficialii BMW, versiunea de serie este similara conceptului. Exteriorul este construit din fibra de carbon, iar motorul este conceput din alumiu. Folosirea materialelor usoare duce la coborarea centrului de greutate a viitorului model M3.
Motorul V8 de 4.0 litri ajunge la maximul de 420 CP la 8300 rot/min, iar cuplul maxim de 400 Nm se realizeaza la 3900 rot/min. Viteza maxima de 295 km/h este limitata electronic la 250 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4,8 secunde. Consumul mediu al coupe-ului BMW M3 este de 12,4 litri la 100 km.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Fotospion
-
Au apărut primele imagini cu noul Seat Ibiza facelift. Noua versiune actualizată a modelului subcompact spaniol va debuta mai târziu în acest an. (27.03)
-
Au apărut primele imagini spion cu viitorul Audi Q9. Acesta va fi cel mai mare SUV al mărcii germane și va avea un motor hibrid. (24.03)
-
Au apărut o serie de fotografii spion cu viitoarea versiune electrică a lui Mercedes-Benz GLC. Noul model va fi lansat în 2026 și promite o autonomie de aproximativ 650 de kilometri. (03.03)
-
Prețuri noua Mazda 6e în România: start de la 43.500 euro
-
Deschizător de drumuri
-
Noul Renault 4 electric poate fi comandat în România: start de la 28.900 de euro
-
(P) Programul Rabla 2025: Cum să-ți schimbi mașina cu ajutorul finanțării 123Credit.ro
-
FOTOSPION: Primele imagini cu viitorul Seat Ibiza facelift
lol
Dimensiunile constructive ale cilindrilor si camerelor de ardere au intr-adevar limitari si ce este cel mai ciudat la motoarele cu piston este ca in proiectrea lor sunt foarte multi parametrii antagonici (imbunatatesti puterea, pierzi la consum sau la randament, etc). Putini stiu ca pentru un motor cu piston pe benzina, consumul specific optim este la cca 2800rot/min indiferent de varianta constructiva si la toate modelele din 1920 si pana in ziua de azi. Asta este o constanta data tocmai de antagonismul tuturor parametrilor constructivi. La ora actuala puterea este crescuta prin: marirea raportului de compresie (limitat de rezistenta si calitatea materialelor), cresterea turatiei (limitat de racire si caliatatea materialelor), supra-alimentare (limitat de calitatea lagarelor pentru turbo-suflante, dar si de materiale, masa si momente de inertie), eficientizarea si adaptabilitatea dinamica a avansurilor la aprindere, admisie si evacuare (limitate de electronica de bord si complexitatea solutiilor constructive), etc. Intotdeauna exista limitari, cu implicatii in costuri. Pe de alta parte fiabilitatea unui ansamblu motor creste cu cat numarul de componente si in special numarul de componente in miscare este redus, cu calitatea materialelor sia prelucrarilor. Orice crestere a performantelor prin materiale, prelucrare, electronica de bord, etc, implica cresteri exponentiale de pret. Pentru masini conteaza si stabilitatea dinamica. Greutatea motorului, centrul de greutate al masinii, repartitia maselor si aderenta la sosea sunt de asemenea importante. Scrie in articol: motor de aluminiu + caroserie din compozite => cost. Din motivele mentionate mai sus motoarele diesel au fost multi ani solutii neviabile pentru industria auto, considerate puturoase, zgomotoase si grele. Motoarele diesel folosesc rapoarte de compresie foarte mari si nu orice materiale rezista la solicitarile in biele si arbori. Pe masura ce materialele au evoluat in paralel cu electronica de bord si cu metodele de insonorizare, motoarele diesel au devenit competitive in raport cu motoarele pe benzina. Probabil ca peste 30 de ani, vom avea motoare de 1000CP la preturi rezonabile. Numai bine!
Explicatie beton !!!
o mica alta completare as mai aduce textului. Limitarea in cazul raportului de comprimare se face si datorita temperaturii de ardere ...si a dispersiei caldurii...dar ajungem in final la ceea ce ai scris ...calitate materiale...etc
ma repet ' cine are c...e sa scoata un motor in 4 cilindrii cu 1000 Cp sub 10 l/100km consum'
apropo cilindrea ( acele standarde de care vorbiti) sunt date de niste calcule foarte riguroase in ceaa ce priveste , compresie , forta , consum bla bla bla
Pt ca pe un automobil de 2 locuri( clasic) nu poti sa pui un rezervor de 200 litrii( putere direct proportional cu consumul).Daca consuma 40-50 % la 100km incarci din pompa in pompa asa ca nici cel mai bogat nu vrea sa bage benzina din 100 in 100km.Nu mai este eficienta.Asa ca cine are c.... sa scoata in 4cilindrii la ( na 500 cp lol ) cu consum sub 10 :)( na afara )lol