Norbert Maior câștigă Raliul Greciei la categoria Junior WRC și devine vicecampion mondial

de Tiberiu Safta, Foto: Red Bull Content Pool
Luni, 09.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipajul român format din Norbert Maior și Francesca Maior a câștigat Raliul Greciei, ultima etapă din campionatul Junior WRC. Totodată, pilotul nostru a obținut și titlul de vicecampion în această serie.

Raliul Greciei a fost a 10-a etapă a sezonului 2024 din Campionatul Mondial de Raliuri, o etapă câștigată de belgianul Thierry Neuville, care își mărește avantajul în fruntea clasamentului piloților. Totodată, Raliul Greciei a fost a 5-a și ultima etapă din categoria Junior WRC, dedicată modelelor din clasa Rally3. La finalul acestui raliu, echipajul român format din Norbert Maior și Francesca Maior a câștigat această etapă.

Pilotul în vârstă de 26 de ani a câștigat raliul cu un ecart de un minut și 6 secunde față de estonianul Romet Jurgenson, care a terminat pe locul 2 și care a devenit și noul campion mondial la Junior WRC. Datorită acestei victorii, frații Maior au fost confirmați vicecampioni în sezonul 2024 din Junior WRC.

Victoria echipajului român a contat și în clasamentul campionatului separat WRC 3, deschis tot pentru modelele de concurs Ford Fiesta Rally3. În acest clasament, frații Maior se află acum pe locul 4, la 26 de puncte în spatele liderului clasamentului, Diego Dominguez.

via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru