- Home
- ŞTIRI
- TEST DRIVE
-
Maşini noi
- Topul celor mai economice mașini de oraș
- Cele rapide masini sub 30000 euro
- Topul mașinilor cu cele mai mari consumuri
- Top mașini diesel cu un consum incredibil de mic
- Topul mașinilor de oraș cu cel mai mare portbagaj
- Top SUV-uri cu cel mai mare portbagaj
- Cele mai mici mașini disponibile pe piața din România
- Cele mai mari mașini disponibile pe piața din România
- Cele mai scumpe mașini disponibile la vânzare în România
- Cele mai ieftine mașini din România
- Cele mai ieftine SUV-uri mici din România
- Topul mașinilor electrice cu cele mai mari baterii disponibile la noi în țară
- Cele mai scumpe mașini electrice disponibile în România
- Cele mai ieftine mașini electrice disponibile în România
- RETRO
- Login
Diverse
Documentar cutremurător semnat Werner Herzog: "De la o secundă la alta"
Șoferi care au ignorat pericolul utilizării telefonului la volan au distrus vieți în toată lumea. Celebrul regizor și scenarist Werner Herzog semnează un documentar excepțional care atacă această problemă acută a societății actuale.
De văzut şi...
Ai sugestii sau intrebări?
Trimite-ne mesajul tău
Trimite-ne mesajul tău
Video: Documentar cutremurător semnat Werner Herzog: "De la o secundă la alta"
E impresionant si in mod clar te pune pe ganduri si trebuie inteles ca nu-i vorba doar de SMS-uri, ci orice lucru care-ti distrage atentia de la drum. Casetofonul, gps-ul, convesatiile, pasagerii, vorbitul la telefon desigur , chiar si un simplu scrumat de tigara poate duce la un accident si spun asta ca am trait-o. Problema e ca aceste campanii au un impact major asupra constientului nostru insa e de scurta durata pentru ca nu reusim sa ne amintim de ele inainte sa facem un lucru periculos la volan.
Suntem prea increzuti, sau prea increzatori in noi si abilitatile nostre de soferi, majoritatea asa gandim "ce se poate intampla? nu-i ca si cum is pe circuit de F1, cateva secunde nu e capat de lume" insa nu realizam cat de pretioase sunt acele secunde si avem impresia ca sofatul asta ii ceva perfect natural, perfect normal, o rutina insa nu-i deloc asa, e o mare responsabilitate, uriasa, dar si un efort al creierului si a simturilor sa faca ceva pentru care nu au fost facute.
In fine, inchei cu parerea ca ar trebui o mai mare atentie asupra acestor subiecte din scolile de soferie, din examene si campanie in mass-media. Decat sa vad 2 morti si 3 raniti mai bine vad o astfel de poveste ca in acest documentar. Examenul pentru permis consta in cateva intrebari si cica proba practica care de fapt de multe ori se desfasoara pe o distanta de sub 1km cu 2-3 manevre. Oricine iese cu carnet, multi imaturi psihic pentru a avea o asemenea raspundere in portofel sau pur si simplu nepregatiti. Nu-s povesti, rezultatele le vedem in trafic zi de zi, multi nu inteleg principiile de functionare a unui autoturism sau legile esentiale de circulatie, bun simt si conduita. De vorbit la telefon ce sa vorbim? Machiatul la volan, alta problema majora in multe tari.
Personal cred ca in mare masura telefonia mobila este un SUBSTITUT al comunicari reale. In cea ce ma priveste, atunci cand sunt nevoit sa sun, pe cei cu auto, in loc de buna, intreb ,,autoritar,, daca este la volan. In ce a ce ma priveste NU RASPUND NICIODATA LA TELEFON, cand sunt la volan.