Drivetest Volkswagen Taigo

1.0 TSI 115 CP Style DSG
Volkswagen Taigo zoom
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai
Marti, 12.04.2022
Flexibilitate

Lansat în iulie 2021 pe meleaguri europene, Volkswagen Taigo nu a reprezentat o surpriză absolută. Asta pentru că formele crossover-ului german erau deja cunoscute de mai bine de un an. Cum așa? Păi Taigo era deja vândut în Brazilia sub numele Nivus.

Văzând popularitatea acumulată în scurt timp pe prima piață pe care a fost lansat, producătorul din Wolfsburg a decis să încerce aceeași abordare și în Europa. Până la urmă, apetitul clienților pentru orice fel de mașină cu o gardă la sol mai înaltă nu pare să țină cont de continente. 

Taigo vine, așadar, poziționat undeva între Polo și T-Cross, ambii frați de platformă. Practic, vorbim de o alternativă „coupe” pentru cei ce își doresc un T-Cross, dar consideră designul acestuia prea pătrățos în partea din spate.

Cum se schimbă, totuși, caracterul lui Taigo, comparativ cu T-Cross? Am încercat să aflu pe parcursul testului meu cu mezinul de vârstă al gamei Volkswagen. Dar înainte să trecem la o analiză amănunțită, haideți să vedem mașina în deja obișnuita noastră prezentare video.

PREZENTAREA VIDEO A MAȘINII TESTATE 

Volkswagen Taigo
1.0 TSI 115 CP Style DSG

  • Pret de pornire 19.000 €
  • Pret model testat 26.300 €
  • CUI SE ADRESEAZĂ?
  • FĂCUTĂ PENTRU
  • IZOLARE FONICA
  • COOLNESS EFFECT

Motor / Transmisie

Exact la fel ca frații săi de platformă, Taigo a fost gândit cu numele companiei mamă în gând. Volkswagen înseamnă literalmente „mașina poporului”, iar asta presupune prețuri mici pentru clienți, cu câteva compromisuri printre rânduri. Gama de motorizări este limitată la două cilindree, un propulsor de un litru și trei cilindri și unul de 1.5 litri și patru cilindri, ambele supraalimentate, exclusiv pe benzină.

Exact ca în cazul fratelui T-Cross, ai la dispoziție atât cutii de viteze manuale (cu 5 sau 6 trepte) sau automate cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte. În funcție de motorizarea pe care o alegi, însă, ai putea întâlni anumite limitări pe această parte. Cât despre tracțiunea integrală... chiar dacă vorbim de o mașină cu gardă la sol ceva mai înaltă, aceasta nu este disponibilă nici măcar opțional.

Modelul meu de test a venit pregătit cu motorul în trei cilindri, varianta de 110 cai putere, disponibilă și cu un cuplu de 200 Nm, disponibil de la 2.000 RPM. Din fericire, am avut la dispoziție și transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj de la Volkswagen, ce a reușit să scoată tot mustul din micul agregat de sub capotă.

E o combinație care funcționează foarte bine și care s-ar putea dovedi cea mai importantă armă a celor de la Wolfsburg în competiția cu celelalte modele din acest segment. Motorul e chiar bine dozat pentru o mașină atât de mică, oferind resurse decente pentru majoritatea situațiilor.

Cutia de viteze te menține constant în plaja optimă de cuplu și chiar primești senzația că ai la dispoziție mai multă putere decât în realitate. Mai mult, mi s-a părut că cei de la Volkswagen au făcut o treabă bună cu calibrarea softului, astfel încât să ai și un răspuns decent în pedală atunci când accelerezi ceva mai brusc. Sigur, încă mai ai un pic de întârziere din partea cutiei când apeși hotărât pe accelerație, dar intervalul e destul de scurt.

Cât despre motor, acesta își face treaba în liniște sub capotă în majoritatea timpului, și este bine echilibrat pentru un propulsor cu 3 cilindri. Aici există o excepție, respectiv atunci când sistemul Start/Stop funcționează. Resimți ceva vibrații în habitaclu de fiecare dată când pornește sau oprește motorul. În același timp, singurele momente când vei auzi motorul protestând vor veni peste regimul de 3.000 RPM.

Consum

Nu vă așteptați la consumuri incredibil de mici pe acest model, chiar dacă vorbim de propulsoare create după adoptarea fenomenului de „downsizing”. Teoretic, un motor mai mic ar trebui să corespundă unui nivel de consum redus. Însă numai în anumite condiții.

Pe Taigo am observat o medie de 9 litri de benzină, arși pentru fiecare 100 de kilometri prin oraș. Departe de pretențiile celor de la Volkswagen, care pretind un consum de numai 7.5 l/100 kilometri. În afara orașului, în regim de Drum Național, am văzut acest consum scăzând până în jurul valorii de 6 l/100 km, în timp ce pe autostradă te uiți la 8 litri/100 km, la 130 km/h.

Media declarată de Volkswagen este de 5.9 l/100 kilometri pentru această combinație de motor și cutie, dar eu am văzut numere mai aproape de 8 l/100 kilometri pe parcursul celor câteva zile petrecute la volanul ei.

Comparativ cu rivalii săi, la nivel oficial, Taigo stă mai bine decât modele precum Citroen C3 Aircross, Ford Ecosport, Hyundai Kona, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur, Seat Arona și chiar Suzuki Vitara. Și înainte să săriți cu comentariile acide la adresa motorului lui Taigo, țineți cont că majoritatea modelelor din acest segment folosesc propulsoare de fix aceleași dimensiuni și cu același număr de cilindri.

Există modele cu cifre de consum mai bune, precum Peugeot 2008 sau Opel Crossland, dar numai un test în viața reală ar putea spune dacă acestea se confirmă sau nu.

Performanţe

Bineînțeles că, pornind de la nivelul de putere al motorului în 3 cilindri de sub capotă, nu putem considera Taigo un sprinter de niciun fel. Vorbim de 110 cai putere până la urmă și oricât ar ajuta cutia DSG, tot limitată va fi accelerația.

Conform celor de la Volkswagen, sprintul de la 0 la 100 km/h al lui Taigo ar trebui să dureze 10.9 secunde, în această configurație. E interesant pentru că asta îl face cu 0.7 secunde mai lent decât fratele său T-Cross. Asta, deși, caroseria ar trebui să imprime ideea de dinamism. Mai mult, și viteza maximă are de suferit, Taigo fiind cu 2 km/h mai lent decât T-Cross în acest sens: 191 km/h.

Chiar și așa, Taigo este mai rapid decât trei rivali. Suzuki Vitara, Ford Ecosport sau Nissan Juke sunt mai lente. Citroen C3 Aircross, Kia Stonic și Opel Crossland sunt foarte aproape, în timp ce Seat Arona este cu aproape o secundă mai rapid, chiar dacă folosește fix aceeași combinație de propulsor și cutie (10.1 secunde).

Interior

Atmosfera la bordul noului model este destul de austeră, dar aici trebuie să ținem cont și de segmentul de preț în care operează. Deși nu mă pot declara un fan al combinației de gri cu gri, nu pot să consider că doar Taigo a picat acest test, având în vedere că toți rivalii săi oferă cam aceleași finisări pe la 20.000 de euro.

Plasticul moale și prietenos lipsește aproape peste tot. Doar partea superioară a planșei de bord are anumite zone ceva mai prietenoase din acest punct de vedere, dar acolo chiar nu vei avea contact prea des. Panourile ușilor sunt și ele făcute din plastic neprietenos, destul de aspru la atingere, același material fiind regăsit și pe consola centrală.

Din fericire, există și părți bune, iar acestea au de-a face mai mult cu ergonomia. Avem în continuare butoane fizice și un panou dedicat pentru controlul sistemului de climatizare. Sistemul multimedia nu este cel găsit pe noua generație de modele, așadar am putut folosi un buton rotativ clasic pentru a ajusta volumul. Spațiile de depozitare sunt mai bune decât mă așteptam. Mai ales în buzunarele din uși, unde am putut depozita o sticlă de apă de un litru.

Spațiul pentru pasageri, mai ales pe locurile din spate, mi s-a părut limitat, atât la picioare cât mai ales la cap. Având în vedere forma acoperișului, care plonjează spre spate, era de așteptat. Cât despre spațiul din portbagaj, și acesta are de suferit comparativ cu fratele T-Cross, de exemplu. Pe Taigo ai la dispoziție doar 437 de litri de stocare, în timp ce pe T-Cross vei găsi 455 de litri. Cu toate acestea, portbagajul lui Taigo pare ceva mai adânc și va fi, probabil, ceva mai practic în anumite condiții.

Izolarea fonică ar fi putut fi mai bună, mai ales la viteze mari. Pe autostradă încep să se vadă crăpăturile din imaginea imaculată clădită pentru Taigo. Asta nu numai din cauza zgomotului de vânt ce ajunge în urechile tale ci și din cauza zgomotului de motor, care va trebui turat destul de mult pentru a menține vitezele de autostradă.

Preţ de achiziţie

Taigo se pretinde a fi varianta mai „chic” a lui T-Cross. Astfel, prețurile sunt ajustate în consecință. Pentru cel mai ieftin Taigo vei plăti 19.500 de euro, în acest moment. Vorbim de versiunea cu motor de 95 CP și cutie manuală cu 5 rapoarte.

Dacă vrei să ai ceva mai multă putere la dispoziție, versiunea cu 110 CP te așteaptă echipată standard cu o cutie manuală cu 6 rapoarte. Mai urcă un pic în preț și ajungi la versiunea cu transmisie DSG, ca cea pe care am testat-o noi. Prețul ei de pornire, pentru echiparea entry-level Life, este de 22.200 de euro. 

Ai la dispoziție trei linii de echipare: Life, Style și R-Line. Pentru Style vei plăti minim 23.800 de euro, în timp de R-Line este cu câteva sute de euro mai mult, dar vine cu mai puțin echipament inclus în standard. Dar cine poate spune „nu” acelui design agresiv asociat cu modelele R-Line?

Comparativ cu rivalii, vorbim de un preț decent poziționat. Citroen C3 Aircross pornește de la 20.000 de euro în România în acest moment (110 CP, manuală), Ford Ecosport de la 20.300 euro (125 CP, manuală), iar Peugeot 2008 de la 20.349 euro (100 CP, manuală). Acestea ar fi singurele opțiuni cu preț de pornire mai mare decât în cazul Taigo, însă cu motorizări similare unui Taigo testat de noi. De partea cealaltă a baricadei avem Suzuki Vitara, Renault Captur și mai ales Kia Stonic. Acesta din urmă are un preț de pornire extrem de accesibil, de numai 15.000 de euro.

Siguranţă

Volkswagen Taigo a făcut parte din cel mai recent pluton de mașini testate de către autoritatea în domeniul siguranței rutiere la nivel european, EuroNCAP. Rezultatele au fost impresionante pentru unul dintre cele mai ieftine și mai mici modele din gama Volkswagen. Taigo a primit nici mai mult, nici mai puțin de 5 stele.

Astfel, cel mai nou membru al familiei Volkswagen a fost cotat la 94% în ceea ce privește siguranța adulților în caz de impact, procent care a scăzut până la 84% în cazul copiilor. Protecția pentru utilizatorii vulnerabili ai carosabilului a scăzut până la 71%, iar sistemele de siguranță activă au avut un rating de 70%.

În dotarea standard, Taigo oferă frânare automată de urgență, detectarea pietonilor și bicicliștilor, menținerea benzii de mers, recunoașterea semnelor de circulație, apel automat de urgență și detector pentru starea de oboseală a șoferului, pe lângă obișnuitele airbaguri.

Ţinută de drum

Un centru de greutate ridicat duce, de obicei, la o serie de dezavantaje dinamice. Cu toate acestea, cursa mai lungă a amortizoarelor le permite să absoarbă imperfecțiunile din asfalt mult mai ușor, transformând ținuta de drum într-una mai confortabilă, per total. Pe Taigo vorbim de un echilibru bun în acest sens.

Asta pentru că Taigo nu este cu mult mai înalt față de un Polo, dar, în același timp, cu un avantaj indiscutabil pe parte de confort. Suspensia s-a dovedit în mare parte confortabilă, omogenă, izolându-mă foarte bine de suprafața de rulare. Prin oraș, doar gropile ceva mai mari i-au pus probleme lui Taigo. În rest, atmosfera a fost relaxantă.

Dacă vrei să conduci sportiv, ar fi bine să îți ajustezi așteptările. Până la urmă, cât de sportiv poate fi un crossover de 110 CP? Nu foarte sportiv. Există destul de mult ruliu în comportamentul mașinii, la pachet cu ceva subvirare. Faptul că puntea spate este semi-rigidă, nu independentă, nu ajută și face comportamentul mașinii ușor imprevizibil atunci când ești la limita aderenței.

Cu toate acestea, Taigo trebuie privit mai mult ca un automobil ce va fi folosit domol, în traficul aglomerat urban, de către oameni care nu vor căuta niciodată limitele sale de aderență. 

Vizibilitate

Suprafețele vitrate ale lui Taigo sunt, în mare, generoase. Deși vorbim de o mașină destul de compactă, geamurile laterale sunt generoase și parbrizul are o arie destul de mare. Singura problemă vine în zona din spate.

Aici vorbim de o lunetă înclinată, care micșorează unghiul de vizualizare a zonei din spate. O altă zonă cu care e posibil să ai probleme este cea a oglinzii retrovizoare. Dacă ești ceva mai înalt, linia ta vizuală va fi la nivelul oglinzii, iar asta îți va crea un unghi mort în zona din dreapta față.

Oglinzile laterale sunt bine proporționate și Volkswagen îți pune la dispoziție și senzori de parcare, respectiv o cameră de mers cu spatele, pentru o percepție mai bună a zonelor din jurul tău.

Tehnologie

Pentru a fi un model de succes, ai nevoie de multă tehnologie, în ziua de azi. Volkswagen știe asta, iar Taigo este unul dintre cele mai tehnologizate modele din segment.

Standard primești un instrumentar digital în spatele volanului. Acesta va avea o dimensiune diferită în funcție de nivelul de echipare. Pe modelul nostru de test am avut o versiune destul de mică, însă ea și-a făcut treaba destul de bine. Până la urmă, cine mai are nevoie de turometru în ziua de azi?

Nici navigație nu am avut, dintr-un motiv extrem de simplu: Taigo vine cu Apple CarPlay și Android Auto incluse standard. Nu văd sensul de a cheltui în plus pentru sistemul de navigație, doar pentru a utiliza tot Google Maps sau Waze. Sigur, mașina este pregătită și pentru o posibilă adăugare ulterioară a acestei funcții. Tot ce trebuie să faci este să intri pe magazinul dedicat al celor de la Volkswagen, folosind telefonul, și să achiziționezi această funcție. În câteva minute ea va deveni operațională la bordul noului tău Taigo.

Sistemul multimedia proiectat pe ecranul de 8 inch are un meniu simplist, iar funcția tactila se mișcă foarte bine. Aș spune chiar mai bine decât pe versiunile de pe mașinile electrice din gama iD. Nu lipsesc prizele USB și zona de încărcare prin inducție pentru telefonul mobil.

Design

Cel mai important element de diferențiere al lui Taigo, comparativ cu frații săi de platformă, are la capitolul design. Așa cum vă spuneam, acesta se pretinde a fi o variantă „Coupe” a lui T-Cross. De altfel, Taigo arată aproape identic cu fratele său în zona din față.

Avem același design simplu, colțuros, ca în restul gamei Volkswagen. Avem faruri LED standard, care pot fi dotate și cu IQ.Light, precum și o bară luminoasă ce le unește de la un capăt la altul. Din lateral vei observa bandourile de protecție din plastic negru, precum și profilul acoperișului care plonjează spre spate.

Pe Taigo îl poți configura și cu o combinație de două culori exterioare, dacă vrei să te diferențiezi și mai mult de restul gamei. Exemplarul nostru era îmbrăcat în roșu și negru, dar există și alte combinații disponibile, în funcție de gust. Jantele pot ajunge și ele până la 18 inch, deși modelul nostru a fost echipat cu un set de 16 inch și anvelope de iarnă.

Dacă vrei, poți merge și pe varianta R-Line, care adaugă 3.500 de euro la prețul total, dar este disponibil doar cu minim 110 CP. Acesta aduce spoilere noi, pedalier din oțel, inserții decorative R-Line, plafon interior negru, tapițerie specială cu design R-Line, volan nou și praguri inscripționate R-Line precum și evacuări reale.

Nu ne-a placut

  • Calitatea materialelor în anumite zone ale interiorului
  • Consumul crescut de combustibil
  • Prețul ce poate urca repede pe măsura adăugării de opționale

Ultimele teste


  • Supererou deghizat

  • Atipic

  • Simfonie pentru suflet

  • Alianță neașteptată

Comentarii (17)

  • Cred că între competitori ar trebui inclus și Sandero Stepway, chiar dacă Taigo este cu 170 mm mai lung, Stepway este mai înalt, mai lat și cu ecartament & ampatament mai mare.
    Cu un preț de pornire de 19.537, adică cu vreo 3500 mai mult decât configurația maximă a Stepway, gpl, sau cvt, tot cu plastic neprietenos și tot motor de 1.0
    34 5
  • Octavian
    Orice dotari i-ar pune... tot a masina pt Brazilia arata.
    Cam cum e (sau era) Ford Ecosport.
    21 1
  • Culmea culmilor, iti cumperi Taico asta ca sa fii 'cool' si cand colo tu treci neobservat! Ptiuu drace :))
    18 3
  • 8 litri / 100 km pe autostradă la 130 km/h e mult în condițiile în care atunci când am testat un Focus 1.0 de 125 cai la 130 km/h aveam undeva la 7,1-7,3 litri / 100 km, iar Focus e o mașină puțin mai mare care cântărește 1327 kg, pe când Taigo 1.0 automat cântărește 1185 kg, deci 142 kg mai puțin. Sigur că și condițiile meteo sunt importante, dar tot e diferență de greutate între ele, iar acel consum cu Focus l-am scos la început de ianuarie pe frig și vreme destul de urâtă.
    13 9
  • La ce ieftineala de materiale au folosit, sincer nu vad de ce nu ai alege ceva din curtea "cenusaresei" familiei - Skoda. La banii astia iti iei chiar Karok ,nu mai vorbesc de Kamiq sau chiar si Octavia sau Scala( la care daca pui un pachet drumuri grele iesi tot pe acolo ca si garda la sol , daca asta iti doresti neaparat). Daca era vreun "wow" in materie de design poate intelegeam, dar asa , cu scuzele de rigoare pt. fanii marcii, chiar nu inteleg acest model si rostul lui. Au atatea probleme acest grup cu productia/livrarile altor modele, de ce trebuia neaparat acest model adus in Europa in conditiile in care ai atatea alternative in clasa in cadrul grupului ?
    20 2
  • Octavian
    @AM: De ce nu spuneti la fiecare masina in parte si unde este asamblata? Poate pe unii ii intereseaza. De ce trebuie sa caut in alta parte pe net aceste informatii?
    14 2
  • @pipo
    Exact! La 20.000 deja vorbim de Skoda Octavia. Pe mine chiar m-a încântat cea cu motor de 1 litru.
    8 5
  • Revizii
    Revizie la 36 luni sau 60.000 km?! Este corecta informatia? Pentru ca mie mi se pare enorm de mare intervalul....
    6 0
  • Adrian
    Haha!
    Ce motoare sunt astea? Doar laptele mai vine la 1 litru.
    13 8
  • Exact. Motorul de 1 litru e ce trebuie pe Skoda Octavia.
    Eu mașina compacta am ii zice focus. Are 180 de cai și suspensie independenta pe spate. Sper că următoarea mașina sa aibe motor 2.0 turbo și cam 250cp. Vom vedea.

    Tu ia Octavia 1.0. e ce trebuie.
    8 12
  • Oare vom scăpa vreodată de păcăleala asta cu motoarele de 1 litru? Pocnitori le care doar în testele măsluite ale constructorilor ies cifrele de consum, în viața reală nu prea.
    12 7
  • Seriff
    @DanG, pai nici nu au cum sa iasa, sunt motoare mici, care merg foarte turate, mai ales la drum lung, trag o caroserie grea, iar pentru asta au nevoie de turatie, aici excela diesel-ul, cuplul mare il ajuta sa traga masina fara probleme si sa nu stea turata la viteze mari, de-aia consuma 4-5, dar na, asta e progresul.
    9 2
  • Catalin
    @Moldovean:
    La regim de croaziera la viteza mare (de ex. autostrada la 130 km/h) nu prea mai conteaza dimensiunile si masa, conteaza aerodinamica, rezistenta aerului fiind factorul care influenteaza cel mai pregnant cifrele de consum. VW Taigo fiind un mini SUV, are o garda la sol maricica si la pretul asta, o "burta" clar neoptimizata aerodinamic, o zona deci unde intra mult aer si se produc turbulente semnificative, din cauza asta consuma mai mult decat Focusul amintit de tine, iar ca sa merg mai departe cu exemplificarea, Octavia 1.0 de 110 CP consuma 6,7-6,8 deci chiar mai bine decat Focus, pentru ca o ajuta forma alungita de berlina fastback, mai fluida, care se muleaza mai bine pe fluxul de aer.

    @ds: Am testat indelung Octavia 1.0 atat manuala cat si DSG si intr-adevar, in ciuda cilindreei reduse, masina nu se simte submotorizata, cu o singura rara exceptie: cutie manuala, incarcata la maxim in trafic greu extraurban si cu diferente de nivel, experimentate de mine in zona Ranca intr-o zi de vacanta cu un trafic imposibil pe toata Transalpina, atunci poate mi-as fi dorit un plus de cai si cuplu, mai degraba pentru placerea mea personala, nu ca nu m-am descurcat si in conditiile date sau ca am fost frustrat in vreun fel, nu, singurul lucru care m-a frustrat a fost traficul haotic si ingramadeala intalnita acolo, dar asta a fost greseala mea de planificare a excursiei.

    @pipo: total de acord, chiar si cea mai ieftina si sumar echipata Skoda SUV (Kamiq) este mai bine asamblata decat acest Taigo. Cum zice si @Octavian, se vede ca e masina de Brazilia, la calitate si materiale e diferenta serioasa fata de restul gamei.

    @Nsrei: Octavia 1.0 absolut este ce trebuie, pentru 99% dintre soferi si 99% din situatiile de trafic, atitudinea ta exprimata infantil si zeflemitor nu schimba cu nimic acest lucru. Ca iti doresti tu 250 cai, foarte bine, sunt convins ca o sa si ai pe unde sa-i pui la treaba, desi daca acum ai 180 si nu-ti ajung, probabil ar trebui sa mai iei niste ore de soferie.

    Ma rog, la cazul Focus e discutabil, cei 125 CP de la motorul lor de 1.0 se simt cel mult cat cei 110 de la motorul similar VAG sau PSA, iar cei 180 de la Ford sunt cam cat cei 150 de la VAG sau PSA, motoarele la Forduri fiind sabotat masiv de cutii, atat manuale, cat si auto, lucru constatat de mine pe toate modelele lor, comparand mere cu mere. Pe langa asta, mai au si curba de cuplu ciudat formulata, facuta doar pentru a tine consumul cat mai jos, nu si pentru a-ti oferi forta necesara cand te arde buza mai rau. In cautarea acelei puteri de care au nevoie, soferii de Ford ajung la nervi sa exploateze neadecvat si distructiv cutia si ambreiajul, astfel explicandu-se numarul foarte mare de cutii, ambreiaje si volante defecte sau total distruse care ajung in serviceuri. Vina nu este a cutiei in sine, ca metalul folosit la pinioane e cam acelasi la toti producatorii, ci necorelarea eficienta a rapoartelor cu curba de cuplu, lucru documentat de noi si adresat direct producatorului, asta daca vor sa primeasca o sugestie de imbunatatire - cel mai probabil nu vor dori, fiindca lor le convine dpdv economic situatia actuala, probabil coapta dinadins inca din faza de proiectare. Eu inteleg si supararea soferilor, cand afla ca nu vor fi acoperiti de garantie, pentru ca aici nu e vorba de vreun defect material de fabricatie, ci doar de exploatare incorecta, cu obisnuinta si reflexele formate pe alte marci de masini, deci e logic ca pretul reparatiei sa fie suportat de cel care a stricat masina, nu de producator/dealer. De asta multi care isi vand dezamagiti Fordurile imi spun ca singurul lucru bun a fost consumul rezon, dar vina este doar a lor, pentru ca nu au stiut sa se plieze pe tipicul masinii. In conditii de exploatare nebrutale, cu calm si relaxare, nu prea au aparut cazuri de defectiuni, iar cei care le vand pana sa se strice (adica pana sa le strice ei) zic ca nu s-au putut acomoda cu ele sau ca sunt proaste sau ca sunt aiurea proiectate (aici e un mic sambure de adevar, dar imposibil de demonstrat obiectiv de client sau de aruncat vina pe fabricant).

    @Seriff: bine punctat, dieselul e inca imbatabil pentru drum lung la regim de croaziera. Cine il acuza de diverse lucruri insa il foloseste doar mergand prin oras cativa km dupa tigari si paine, inseamna ca nu intelege cum functioneaza si la ce e bun un motor diesel.
    17 2
  • olteanu
    Mai baieti, cum sa fie ,,ce trebuie" 1.0 pe o masina precum Octavia? Ne revenim si noi din prosteala asta?
    5 6
  • Seriff
    Logic ca nu e, 2.0 tdi era ce trebuie, cu 150 de cai, cuplu bun, tragea de jos oricand, consuma 5% la drum lung si asta la viteza de 130 la ora, nu 10 cat consuma astea de 1.0 care oricum abia merg si mai au si zgomotul ala de 3 cilindrii mai ales la relanti.
    3 5
  • Asta e un fel de Dacia Liberta moderna ...pe bune ...cand ai in gama Polo, Troc si Tcross la ce dracu sa mai fabrici asa ceva ? e urata cu spume si va fi cumparata probabil de cei care credeau ca Fabia sedan e super masina ... praf industria auto ...
    2 2
  • Shtruckk
    Spunea cineva ca motoarele de 1 litru trebuiesc turate (bineînțeles ca vorbea în necunostiinta de cauza), eu la puma de 1.0 125 cp, mildhibrid, la 130 km/h am mai puțin de 3.000 rot/min, fata de vechiul opel astra 1.6-116 cp care avea aprox. 4.000 rot/min.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru