Zagato prezintă o nouă mașină bazată pe Alpine A110: costă 650.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acesta este noul Zagato AGTZ Twin Tail, un model bazat pe Alpine A110. Producția va fi limitată la doar 19 exemplare, iar prețul începe de la 650.000 de euro.

Zagato este unul dintre cei mai importanți și cunoscuți carosieri din industria auto. Acum, Zagato și-a unit forțele cu polonezii de la La Squadra, iar rezultatul acestei colaborări se numește AGTZ Twin Tail.

Mai simplu spus, este o operă de artă pe patru roți, bazată pe Alpine A110 și inspirată de modelul Alpine A220 din anii '60. La fel ca acel model, noul AGTZ Twin Tail are spatele alungit, dar elementul de caroserie poate fi îndepărtat și obții astfel o lungime "standard".

Zagato nu și-a pus semnătura numai pe partea din spate a mașinii. De fapt, toate panourile de caroserie au fost modificate și sunt construite din fibră de carbon. Inclusiv capota. Asamblarea mașinii necesită 1.000 de ore de muncă.

Din punct de vedere tehnic, AGTZ Twin Tail este o Alpine A110, ceea ce înseamnă că sub capotă avem un motor de 1.8 litri turbo și o transmisie automată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj. Clienții pot opta pentru o variantă îmbunătățită a motorului, cu 300 de cai putere.

Noul Zagato AGTZ Twin Tail va fi replicat în doar 19 exemplare, iar prețul de achiziție pornește de la 650.000 de euro.

Debutul este programat pentru FuoriConcorso de pe malul lacului Como din Italia.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru