Xtrac a creat o transmisie automată inovativă
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Compania britanică Xtrac, specializată în conceperea şi producerea de cutii de viteze pentru sporturile cu motor, a dezvoltat şi patentat un nou tip de transmisie automată. Botezată IGS (Instantaneous Gearchange System), aceasta este capabilă să asigure o trecere lină şi continuă dintr-o treaptă de viteze în alta, reuşind astfel să ofere maşinii performanţe sporite concomitent cu un consum de carburant redus şi cu emisii de CO2 mai mici.
În prezent, cea mai eficientă cutie de viteze era cea cu dublu ambreiaj, însă IGS va revoluţiona acest domeniu. Transmisia dezvoltată de britanici foloseşte un număr mai mic de piese, fapt ce duce la o scădere a masei şi la o creştere a fiabilităţii. Datorită integrării unui mecanism cu clichet între fiecare butuc şi arborele principal, vor fi selectate în acelaşi timp două trepte de viteză consecutive, însă doar una dintre acestea va fi funcţională.
"Atunci când introduci o nouă tehnologie în lumea auto este necesar să fii depăşi faza de cercetare şi dezvoltare.
Producătorii de maşini adoră să vadă demonstraţii practice pentru a se convinge că nouă tehnologie funcţionează şi nu se află doar în stadiul de concept", a declarat Adrian Moore, director tehnic Xtrac. Noua cutie de viteze a fost prezentată săptămâna aceasta în cadrul simpozionului internaţional "Innovative Automotive Transmissions Hybrid & Electric Drives" care s-a desfăşurat la Berlin.Via | Cartech
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
"Atunci când introduci o nouă tehnologie în lumea auto este necesar să fii depăşi faza de cercetare şi dezvoltare."
"fii" acela se scrie cu un singur i iar "depasi" mai are nevoie de un T