Volvo: Un milion de exemplare XC40 produse la uzina din Belgia

de Alexandru Monenciu
Joi, 10.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul suedez de automobile anunță atingerea unei borne importante de producție. Uzina din Gent, Belgia, a asamblat 1 milion de exemplare XC40/EX40.

Volvo a prezentat modelul XC40 în urmă cu șapte ani, în cadrul unui eveniment special organizat la Milano. Un an mai târziu, cel mai SUV al suedezilor a fost desemnat "Mașina Anului în Europa", marcând o premieră pentru marca din Goteborg.

Începând cu anul 2020, XC40 a fost disponibil și într-o versiune pur electrică. Anul acesta, acest XC40 cu zero emisii a fost redenumit EX40, pentru a se alătura celorlalte modele electrice ale companiei.

În 2023, XC40 a fost al doilea cel mai vândut model Volvo, fiind întrecut de fratele său mai mare XC60. În primele luni ale anului 2024, XC40 și-a păstrat poziția.

Încă de la început, Volvo XC40 a fost produs la uzina din Gent, Belgia. Acum, constructorul suedez de automobile anunță atingerea unei borne importante: 1 milion de exemplare XC40/EX40 au fost produse la această fabrică.

În prezent, portofoliul electric Volvo include 5 modele, alte cinci fiind în dezvoltare. Până în 2030, suedezii intenționează ca 90-100% dintre mașinile lor, comercializate la nivel global, să fie pur electrice.

via Volvo

Comentarii (4)

  • Cum asa?
    Pai nu erau TOATE Volvo Made in China?
    Astea 1 MILION sunt in Belgia?
    Se poate mentiona ca sunt produse in mare parte din componente Made in Europe, ca sa nu mai umble unii cu abureli pe aici pe site.
    1 0
  • @Mihai
    Made in Europe, dar profiturile merg in China...
    0 1
  • Profitul merge la investitori, bravo lor.
    Pe mine ma intereseaza produsul.
    Degeaba BMW face profit cu Ix3 Made in China si trimis in Europa. Care e avantajul clientului??? Ca are o chinezarie :))
    Volvo mai produce in Europa XC60, XC90, asta pentru cultura generala a unora. E diferenta intre investitori si unde se produc masinile.
    2 0
  • Sunt mândru că am cumpărat încă din 2018, unul dintre primele exemplare vândute în România. O mașină excelentă, nici mare, nici mică și cu performanțe foarte bune.
    Volvo mai produce și în SUA, pentru cei care cred că e o chinezărie, în primul rând S60, modelul cu cele mai bune performanțe dinamice, dar și noul EX90.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru