Volkswagen: teaser cu un viitor model electric accesibil. Debut în 2027 și preț de 20.000 de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat prima imagine teaser cu un viitor model electric de serie de oraș. Noul model va fi lansat în 2027 și va avea un preț de 20.000 de euro.

Constructorul german a dezvăluit prima imagine oficială cu un viitor model electric accesibil. Noul model promite să fie unul accesibil, datorită unui preț de achiziție de 20.000 de euro și ar urma să fie plasat în gamă sub ID.3.

Anunțul noului model vine la câteva zile după ce Volkswagen a confirmat că a pus capăt discuțiilor cu Renault pentru dezvoltarea în comun a unui viitor model electric de oraș. Discuțiile au luat sfârșit după ce Volkswagen a decis să dezvolte o nouă platformă dedicată pentru un asemenea model.

Noua imagine teaser dezvăluie silueta noului model. Astfel, viitorul Volkswagen electric de oraș va avea o caroserie cu un design rotund și cu note sportive, datorită eleronului, dar și ale aripilor laterale, care par a fi evazate.

Din spusele lui Oliver Blume, CEO-ul Grupului Volkswagen, noul model va fi destinat exclusiv pieței europene. „Sunt foarte încântat că vom lansa un proiect orientat către viitor. Este vorba despre mobilitate electrică accesibilă din Europa pentru Europa”, a declarat Blume.

În același timp, Thomas Schafer, șeful mărcii Volkswagen, a mai adăugat: „Pentru ca electromobilitatea să fie răspândită este nevoie de vehicule atractive, mai ales în segmentul entry-level.

Promisiunea noastră de marcă este: electromobilitate pentru toți. În ciuda prețului atractiv, mașinile noastre electrice vor stabili noi standarde în segmentul accesibil în ceea ce privește tehnologia, design-ul, calitatea și experiența clientului”, a declarat acesta.

Noul model electric accesibil Volkswagen va fi lansat în 2027.

via Volkswagen

Comentarii (26)

  • Niște fraieri. În loc sa facă Polo la 35k fac electrică la 20k.
    Trebuia sa facă un studiu de piață sa vadă ca PMC și Alex vor termica mai scumpa.
    5 7
  • Nu te teme, ia-o ca pe o stire si atat, pana in 2027 e cale lunga..
    7 1
  • e-Cârnățari
    @e-Dick
    Există deja pe piață mașini electrice care au prețuri sub 30000€ (chiar sub 25000€ - vezi noul Citroen e-C3).
    N-am văzut să fi bătaie pe ele.

    Ne place sau nu, majoritatea mașinilor vândute în următorii 10 ani (adică până se vor interzice) vor fi cu combustie internă.

    Fanatismul nu poate ține loc de realitate. Relaxează-te!
    11 5
  • Iar bat astia campii cu platforme, tehnologie, accesibilitate si alte cuvinte pompoase cand esentiale sunt bateriile pe care pare ca nu le inteleg si nu isi dau seama cat de importante sunt pentru o masina electrica. Bravo baieti. Lumea sigur va asteapta pe voi sa va scarpinati in .. cap vreo 3 ani sa nasteti o masina care poate deveni obsolete in jumate de an.
    Demonstrati bateriile sau ciocu mic. Sau luati de la chinezi sasiuri electrice complete si scoateti masina pana in Revelion.

    @Matei
    Prefa-te ca ai 17-18k euro, viziteaza toti dealerii (nonpremium/lux) de la tine din oras si iti garantez ca 90% din ei nu te vor lasa sa pleci fara o masina in banii astia. La 20k eur e posibil sa gasesti si ceva care chiar sa-ti placa. Daca vrei, poti face un polo de 35k dar il poti lua si la 17-18k. Nu poti lua in schimb nici o electrica la 17-18k si ma tem ca daca vrei o autonomie decenta (minim 350km) trebe sa sari de 35k.
    Zuccesuri.
    6 4
  • teaser inca de pe acum pentru ceva care o sa se lanseze in 2027 e exagerat.

    e mai rau ca reclamele de craciun care incep din octombrie.
    6 0
  • Asta nu era faimosul proiect ID2all care trebuia sa apara in 2026? Se amana iar categoria "dau electrice la tot cartierul"? :))) Norodul musai sa mai astepte inca un an pana la aparitia lui electrofolksvagăn ieftin... Uh... oh... ce durere... :)))
    4 5
  • Este un Spring, Dolphin mini… cat sa coste?
    Da ce-i cu atâta grabă, de ce 2027?
    2 3
  • au gresit o litera, au vrut sa scrie 2077.
    Pana una alta anunt si eu va voi infiinta o marca auto si voi scoate in 2029 o masina electrica de 15000 euro, stati pe faza ca revin cu informatii
    0 2
  • @alex_cu_a_mic

    Mai pune! Un Polo chel pleacă de la 20.194 euro, de unde atâta 17-18.000 ??
    2 0
  • Da, amuzante comentariile. Ala cu mașina nouă de 17k in mod special. Chiar și gherțoii site-ului s-au străduit sa vomite ceva agresiv-amuzant.

    Problema voastră e ca va schimbați argumentle mai des decât chiloții.

    Anunță Mazda ca investește în motoare cu ardere interna? Moamă, gata, s-au răzgândit producătorii, s-a terminat cu electricele, o sa vedeți în lunile următoare.

    Anunță Volkswagen ca investește în electrice? A, vrăjelă, o sa coste dublu, apare în 2027 toamna, nu le cumpăra nimeni, bla bla.

    Industria auto funcționează cu planuri multi-anuale. Nu se schimba după cum bate vântul (noaptea). Un model nou pe o platforma noua se dezvoltă în câțiva ani buni.

    Dacă au anunțat acum înseamnă că e deja în lucru și proiectul a fost validat ca viabil. Nu înseamnă 100% ca va ajunge pe piața dar înseamnă că deja au ajuns la concluzia ca e profitabil.
    La fel și "tripleta" asiatică, desigur.
    4 2
  • @Mateutza - "The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant; it's just that they know so much that isn't so" - R Reagan. Genial :))

    "Dacă au anunțat acum înseamnă că e deja în lucru și proiectul a fost validat ca viabil. Nu înseamnă 100% ca va ajunge pe piața dar înseamnă că deja au ajuns la concluzia ca e profitabil."

    Asta e categoria "din preputzul adanc al gandirii". :)))))

    Mai scrie Mateutza, mai ofera-ne aceste crampeie de intelepciune titanica. Nu stiu altii, dar eu nu prea am surse autentice zilnice de amuzament. :) Nu-i putin lucru sa ai pe cineva sa te distreze zilnic cu ineptiile sale. :))
    1 5
  • tu razi de altii, dar si tu le dai cel putin la fel de "bine gandite", daca nu chiar mai nasoale
    4 2
  • @ds
    Nu-ti imaginezi ce poti face cu niste bani cash pe praful asta. Imediat se scotocesc si-ti gasesc o masina pe stoc sau disponibila in cateva zile chiar is 1.0 MPI care oficial nu se vinde la noi.
    In Germania Polo incepe sub 16k.
    1 2
  • pvc nu le da din preputzul gandirii pentru simplul motiv ca nu are asa ceva. Fetele nu au organul. el nu are nici gandirea.
    3 1
  • @13:12 - stimabile, niste exemple? :)
    0 2
  • @alex_cu_a_mic

    Habar n-am ce surse de informare ai, dar schimbă-le că bat câmpii. În Germania Polo e chiar mai scump decât la noi, pleacă de la 21.590 euro, varianta Life.
    3 0
  • @PMC
    Eu o sa scriu fie și ca sa ai tu la ce răspunde. Vad ca ești pe faza, activ. Îți umplu golul din viata. Cum ziceam, durerea ta e bucuria mea.

    Pe curând!

    PS: râde ciob de oală spartă. Tu când nu vorbești prostii, îți verși fierea pe aici, tristule
    3 2
  • @ds
    Totdeauna cand vrei pretul la care se vinde o masina, te uiti pe mobile de la cat incepe modelul care te intereseaza cu 5 km la bord. Polo 1.0 MPI incepe sub 16k dar intr-adevar un 1.0 TSI incepe de la 18.7k deci cu 700 euro peste ce am zis eu dar cu 1500 euro sub pretul oficial din Ro.
    Oricum tre sa fii chitit tare pe VW ca sa dai 20k pe un polo in conditiile in care sunt n alte masini similare incepand de la 14-15k.
    Dar ideea din spatele polemicii e ca masini termice gasesti de la 14-15k in sus. Daca vrei o electrica cu minim 300 km e posibil sa sari de 30k
    2 2
  • @alex cu creier mic
    Compari mere cu pere, sau, mai exact, termice cu 5km la bord (adică nu noi, ci folosite în showroom și drivetest) cu electrice noi.

    O sa te șocheze dar există și electrice care au stat în showroom sau au fost folosite la drivetest.
    1 2
  • Citroen e-c3 are 320km și prețul de lista e 25,000. 20k cu 5km la bord, cum zice Alex.
    2 2
  • Andrei
    Vor lansa și o versiune de 20000, la anul, dar cu autonomie foarte mica.
    0 1
  • 5km la bord au masinile date jos de pe trailer sau urcate pe vapor pentru tranzit. Adica atat au masinile noi mai bine zis.
    e-C3 44 kwh are 265 km autonomie.
    2 0
  • Alex, tu pari un tip informat, mai trebuie doar sa faci ordine în infirmatie.

    Prețul e 23300, autonomia oficiala e 320km. Cifrele sunt luate de pe site-ul Citroen, verificate cu autocar.co.uk (199 miles), carmagazine.co.uk, autobild.de și largus.fr.

    Tu confunzi cu versiunea de 20000 euro care va fi lansata la anul.

    Mi-a luat 20 minute sa verific pe toate site-urile menționate.
    5 1
  • Verifica si aici: https://ev-database.org
    1 2
  • Alex cu creier mic
    "Real range", calculat de ei, papagalule. Oficial e 320.

    City - Mild Weather * 400 km
    3 1
  • @alex cu creier mic
    Am verificat. Aia e autonomia calculata de ei, papagalule. Oficial e 320km.

    City - Mild Weather * 400 km
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru