Volkswagen T-Roc, cea mai vândută decapotabilă accesibilă în primul semestru

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Varianta decapotabilă a lui Volkswagen T-Roc a fost cel mai vândut cabriolet accesibil din Europa în prima jumătate a acestui an. Modelul german a fost depășit doar de către Mini Cooper, considerat a fi un model decapotabil premium.

În primele 6 luni din acest an, Volkswagen T-Roc a fost cea mai bine vândută decapotabilă accesibilă în Europa, conform noilor date furnizate de Dataforce și Automotive News Europe. În prima jumătate a lui 2024, modelul german s-a vândut în 6110 exemplare, ceea ce înseamnă o scădere de 22.7% pentru acesta față de același interval din 2023.

Pe locul 2 în clasamentul decapotabilelor și coupe-urilor accesibile se află Mazda MX-5, cu 3545 de unități comercializate. Pentru modelul japonez, asta înseamnă o scădere de 15% față de anul trecut. Podiumul este completat de Alpine A110, conform clasamentului.

Chiar dacă Volkswagen T-Roc a fost cel mai vândut model decapotabil accesibil, acesta a fost depășit doar de către Mini Cooper. Modelul britanic este încadrat într-o categorie separată, dedicată decapotabilelor premium în acest clasament realizat de Dataforce. Astfel, Mini Cooper decapotabil s-a vândut în 11.140 de exemplare în Europa, în prima jumătate a lui 2024.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Gusturile se mai și discută. Cam cat de mult s-a alterat percepția generală a frumosului până când hidoșenia de tabla asta a devenit populară?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru