Volkswagen și Rivian înființează un parteneriat pentru dezvoltarea de sisteme software

de Tiberiu Safta
Miercuri, 26.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen și Rivian au anunțat înființarea unei societăți mixte pentru dezvoltarea de sisteme software pentru viitoare mașini electrice. Acest parteneriat va avea în vedere și dezvoltarea unor platforme noi.

Grupul Volkswagen și-a unit forțele cu americanii de la Rivian pentru a dezvolta tehnologii noi pentru viitoare modele electrice. Mai exact, noul parteneriat dintre cele două companii vizează dezvoltarea unor noi sisteme software pentru mașini electrice, dar și platforme noi pentru acestea.

Prin acest parteneriat, Grupul Volkswagen va investi, pentru început, un miliard de dolari în Rivian. Gigantul german se așteaptă ca valoarea investițiilor în cadrul acestui parteneriat să fie situat undeva la 4 miliarde de dolari.

Noile sisteme software și platforme dezvoltate în cadrul acestui parteneriat vor putea fi folosite de către toate mărcile din cadrul grupului german, inclusiv noua marcă de mașini de teren Scout Motors.

„Noua societate mixtă este o parte complementară a strategiei globale de software a Grupului Volkswagen”, a declarat Oliver Blume, CEO-ul grupului german. „Se potrivește cu activitățile și colaborările existente. Cariad și Xpeng din China, de exemplu, fac de asemenea parte din această strategie generală”, a mai adăugat șeful Grupului Volkswagen.

De cealaltă parte, RJ Scaringe, CEO-ul Rivian, a precizat că, în cadrul parteneriatului, cele două mărci dețin câte 50% din acțiunile acestuia.

Noul parteneriat va asigura și fondurile necesare pentru producția modelelor R2 și R3 la uzinele din Statele Unite.

via Automotive News Europe

Comentarii (8)

  • Cum? Bagă 4 miliarde in dezvoltarea de modele electrice? Blasfemie! Ca și cum nu ar citi ce spun dutz, Pmc, kap și restul vuvuzelelor.
    5 3
  • VW bagă câteva miliarde, după ce pregătise câteva zeci pentru electrice, dar s-au răzgândit, deci patru miliarde sunt mizilic, acest aspect îl omiteti, nu-i bai, continuați.
    6 3
  • @dan_grc
    Da, tati, cum zici tu. Mărunțiș. La termice bagă ciuciu.
    4 5
  • Care-i faza? Cine a zis ca nu vor fi electrice? Ce va tot exaltați la orice mișcare firească sau de de nu inteligentă? Rivian are nevoie de capital (mare nevoie), VW sunt în buda cu softurile, și la câte miliarde au băgat în BEV-uri, trebuie să găsească soluții.
    Sunt investiții la toți producătorii indiferent că-s BEV-uri sau ICE-uri. La orice face lift sau model nou sunt investiții în dezvoltare, modernizare linii asamblare, furnizori etc.
    Asta va face foci spălate pe creier și nu faptul că se sunteți fani BEV-uri. Puteți să fiți fani ce vreți voi… dar nu faceți din țânțari armăsari și nu săriți ca arși transformând orice situație într-o confirmare cum că BEV-urile sunt un succes garantat. Pentru că nu sunt,… se pierd mulți bani în producția de BEV-uri. Dacă n-ar fi foci ca voi și pe la producători, ar investii așa cum VW o face cu Rivian și bravo lor (pararea mea). Cred ca Rivian merită să supraviețuiască și sper să reușească să dezvolte și să producă R2 și într-un volum relevant așa cum vor în 2026 Pentru asta au nevoie de ajutor și colaborare. După cum spuneam în automotive nu-i destul să faci o mașină bună, că nu-i prăjitură sau înghețată… ca să le vinzi și să-ți faci clienți fideli este cu totul și cu totul altă poveste, și este partea cea mai grea.
    Hai la yoga că-i prea mult pentru inimioarele voastre sensibile, puțin relax nu strică ;)
    6 4
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Tu faci yoga cu delfinii sau cu focile?
    5 4
  • Vorsprung durch Technik!
    1 0
  • Adică vw dă 5 miliarde ca să cumpere soft pentru mașinile lor, că ei nu sunt în stare de așa ceva.
    2 0
  • George Simion
    le e frica de softuri, pe ce pun mana iese cu maimute.

    5 mld decat pa soft..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru