Volkswagen și producătorul chinez SAIC vor dezvolta mașini electrice și plug-in hybrid împreună

de Silvian Irimia
Sambata, 29.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
VOlkswagen și producătorul chinez SAIC au ajuns la un acord, pentru a dezvolta împreună mașini plug-in hybrid și vehicule electrice.

Producătorul auto chinez SAIC Motor și Volkswagen vor dezvolta împreună 3 modele plug-in hybrid și 2 modele de vehicule electrice în China. Primul dintre modele este programat să fie lansat pe piață în 2026.

„Într-o piață dinamică și competitivă a vehiculelor electrice din China, este de mare importanță să continuăm să ne consolidăm parteneriatul strategic cu SAIC și să avansăm electrificarea portofoliului SAIC Volkswagen,” a spus Ralf Brandstätter, președinte și CEO al Volkswagen Group China.

Acordurile dintre cele două părți au fost încheiate după un acord semnat de SAIC în mai cu Audi, o subsidiară a Volkswagen. Acest parteneriat a fost făcut pentru a dezvolta o platformă digitalizată avansată pentru modelele Audi, consolidând astfel cooperarea de lungă durată dintre cele două grupuri auto.

Analiștii au declarat că acordurile sunt de așteptat să permită SAIC Volkswagen să concureze mai bine pe piața NEV (vehicule noi cu energie) în creștere, dar din ce în ce mai competitivă din China.

În același timp, vor să îmbunătățească atractivitatea modelelor sale de marcă Volkswagen și Audi în ochii cumpărătorilor de mașini din China, cea mai mare piață pentru ambele mărci din lume.

Comentarii (4)

  • Elektrik
    Dinozaurii auto europeni au caputat. Stelantis au anunţat că vor face 50-50% cu chinezii în asamblarea maşinilor în Europa. Toate piesele, baterii, motoare, etc vin din China şi le asamblează în Europa (în Polonia mai întâi).

    Acum VW VAG o dă cu chinezii.

    Asta după ce Smart au vândut-o Mercedes către chinezi, care ai făcut PRIMUL MINI CU ADEVĂRAT FRUMOS, MARE.

    Volvo e chinezească, MG e chinezească,...

    Renault umblă şi ei cu chinezii...
    2 0
  • If you can't beat them, join them
    5 1
  • George Simion
    pai de-aia tot ameninta si se fastacesc cu taxele, ca sa puna presiune pe chinezi sa le dea si lor o parte din cascaval/tehnologie. dar nu o sa le mai mearga mult asa.
    avansul tehnologic va veni din china de acum incolo si vor spulbera vestul care avanseaza doar dupa cum le canta profitul de moment.
    6 8
  • Bun asa, marfa chinezeasca la preturi nemtesti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru