Volkswagen propune un automobil ce poate fi condus semi-automat
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Volkswagen ţine să îşi aducă o contribuţie importantă la dezvoltarea celui mai sigur automobil din lume, capabil să evite accidentele. O dovedeşte cel mai nou proiect prezentat de Jurgen Leohold, directorul centrului de cercetare Volkswagen Group.
Oficialul a prezentat publicului conceptul unui automobil ce poate fi condus semi-automat, până la o viteză de 130 de km/h pe autostradă. Prototipul se vrea a fi o legătură între sistemele de asistenţă actuale şi şofatul complet automat.
Una din cele mai importante funcţii ale conceptului este TAP (Temporary Auto Pilot), care înglobează sistemele de cruise-control adaptiv şi de menţinere a benzii de rulare, permiţându-i şoferului să asiste la procesul de rulare, cu posibilitatea de a interveni oricând asupra direcţiei sau frânei.
Sarcina şoferului este aceea de a monitoriza funcţiile maşinii. TAP are rolul de a elimina accidentele care au loc din cauza şoferilor neatenţi. În modul de rulare semi-automat, botezat Pilot Mode, funcţia TAP menţine o distanţă corectă faţă de celelalte automobile, rulează la o viteză selectată de şofer, reduce viteza înaintea unei curbe şi păstrează maşina între cele două linii de demarcaţie.
Sistemul controlează şi opririle şi demarajele în traficul aglomerat.
Chiar dacă sistemele fac toată treaba, şoferul trebuie să fie atent pentru a putea interveni în situaţii critice.Via | Volkswagen
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Concepte
-
Jaguar a publicat primul teaser oficial cu viitorul său concept electric care va da startul noii epoci electrice pentru marca britanică. Prezentarea noului concept va avea loc în 2 decembrie. (22.11)
-
Francezii de la DS își doresc să transforme noul concept SM Tribute într-un model de serie produs în numere limitate. Dacă transformarea se materializează, este foarte probabil ca modelul să primească un motor V6 de origine Maserati. (20.11)
-
Kia a prezentat oficial un prototip al SUV-ului electric EV3. Acest prototip este un experiment în ceea ce privește utilizarea materialelor ecologice la interior. Aici sunt prezente câteva materiale rezultate din mere și ciuperci. (20.11)
- Noul Opel Frontera poate fi comandat în România: start de la 22.400 euro
- Prima imagine cu interiorul noului Hyundai Ioniq 9
- Noul Hyundai Ioniq 9 este aici: cel mai avansat SUV al mărcii are autonomie de 620 km
- Noul Hyundai Elantra N TCR Edition: versiune inspirată de cursele de turisme
- Prețuri noua Skoda Elroq în România: start de la 35.000 euro
Te si miri de ce ii trafic in Bucuresti sau de ce retardatii stau 5 ore pana sa porneasca cand se face verde, si atunci cand o fac, schimba in 500 de ture, nu cumva sa le consume..
Speriati sunteti frate de covrig, dar nu va condamn, la cat de retardati sunt 70% din soferi in trafic, chiar le trebe pilot automat, macar cat sa nu ma incurce pe mine si pe ceilalti soferi care stiu sa conduca.
Adica tu trebuie sa stai acolo si sa te asiguri ca nu o sa greseasca.
La un drum lung cine crezi ca se plictiseste mai mult, cel din dreapta sau cel de la volan?
Daca puteam sa dorm linistit in timp ce masina conducea poate vedeam o utilitate, dar sa stau eu sa monitorizez un calculator este de-a dreptul inutil.
Ne intoarcem de unde am plecat!!! De la MAIMUTE!!!
avand in vedere vocabularul tau mai mult de 13 ani nu-ti dau..asa vorbesti cu baietii tai din "cartier" nu cu oameni care nu i-ai vazut in fata ochilor..cat despre sistem mi se pare o idee buna..