Volkswagen: modelul ID.Buzz ar putea fi autonom din 2026

de Silvian Irimia
Vineri, 25.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Se pare că și Volkswagen își dorește propriul său robotaxi, însă, spre deosebire de Tesla, care a proiectat un vehicul nou, grupul din Wolfsburg a decis să utilizeze modelul ID.Buzz ca bază pentru acest serviciu de transport autonom.

În luna noiembrie, ID.Buzz este programat să fie lansat oficial pe piața din Statele Unite ale Americii. Din acest motiv, divizia Volkswagen Autonomous Driving Mobility and Transport (ADMT) a anunțat că lucrează la actualizarea hardware-ului și software-ului pentru a crea o versiune capabilă care să se deplaseze autonom.

De fapt, Volkswagen lucrează la proiectul ID.Buzz autonom încă din 2023. În prezent, o flotă de 15 vehicule experimentale circulă pe străzile din Austin, Texas. Un număr de modele ID.Buzz autonome sunt testate, de asemenea, în Europa, în orașele München și Hamburg din Germania.

La München, vehiculele sunt testate într-un centru special de simulare a anumitor situații în condiții de siguranță completă. Acum că ID.Buzz va fi lansat și în SUA, Volkswagen intenționează să ofere versiunea autonomă până în 2026. Se așteaptă ca vehiculul să fie gata pentru utilizare comercială în termen de 2 ani.

Grupul german vrea să vândă ID.Buzz către companii care activează în acest sector, cum ar fi, de exemplu, Uber.

via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru