Unul dintre cele mai populare automobile din istorie, de a carui existenta se leaga vietile a milioane de clienti Volkswagen, debuteaza oficial in aceasta seara. Volkswagen Golf isi face intrarea in scena auto mondiala pentru a saptea oara, gata sa cucereasca clientii fideli brandului din Wolfsburg.
Asa cum se anticipase pana acum, Golf 7 reprezinta o evolutie in design-ul familiei, o familie care tinde sa imprumute mereu elemente si detalii estetice de la cel mai popular membru. Este de la sine inteles ca avem in fata o noua filosofie de design, ce urmeaza sa isi faca loc in urmatorii ani pe toate modelele gamei. Golf 7 face exact ce a facut si generatia precedenta: actioneaza ca un promotor al noilor linii.
Design: evolutie, nu revolutie
Noua linie de design aduce spatii vitrate noi la nivelul montantilor A pentru o mai buna vizibilitate in viraje, Posteriorul capata o linie ceva mai taiata la nivelul hayonului decat in cazul vechiului model. Influenta se simte si la nivelul celui de-al doilea rand de portiere, care beneficiaza acum de linii mai ascutite. Coeficientul aerodinamic a fost imbunatatit cu 10%, ajungand la 0.27cX.
Partea frontala este dominata de o grila noua, mult mai discreta, si de un set de blocuri optice care tradeaza influentele vechii generatii. Practic aici se observa cel mai bine evolutia designului. Farurile au fost alungite si ascutite pentru a inspira mai multa agresivitate si sportivitate, elemente pentru care vechiul Golf 6 a primit critici. Nu vor lipsi nici luminile LED, disponibile insa doar pe versiunile superioare.
Portbagaj de 380 de litri
Daca la nivel estetic modificarile nu sunt atat de importante, sub caroserie se intampla in schimb adevarata revolutie. Golf este dezvoltat pe noua platforma modulara din aluminiu MQB, gazda si pentru fratele de concern Audi A3. Gratie folosirii acestor materiale usoare, noua generatie Golf 7 pierde pana la 100 de kilograme din masa totala. Un aspect care va influenta favorabil consumul si emisiile.
VW Golf 7 va fi construit în două uzine ale Grupului - Wolsfburg şi Zwickau. Modelul german este mai lung cu 5.6 centimetri faţă de Golf 6 (4255 de milimetri în lungime), iar ampatamentul a crescut şi el cu aproape 6 centimetri, până la 2637 de milimetri. Pentru că este mai lată şi mai scundă decât Golf 6, noua compactă Volkswagen primeşte un look mai agresiv şi atletic, în timp ce şoferul este aşezat cu 1.2 centimetri mai jos. Portbagajul a suferit şi el îmbunătăţiri la nivel de spaţiu, cei 30 de litri în plus ducând capacitatea de stocare la un total de 380 de litri. Cu bancheta rabatată 60/40, lungimea totală a spaţiului de încărcare ajunge la 1.55 metri. Compacta promite acum 15 mm in plus pentru picioarele pasagerilor spate. La capitolul facilităţi pentru şofer, Golf 7 va veni cu un scaun botezat Active-Ergo care este aprobat de o serie de organizaţii de sănătate din Germania şi care promite protejarea spatelui celui de la volan. Actioneaza in acest sens un profil ergonomic întărit o functie de masaj si posibilitatea extinderii lungimii şezutului.
Ecran tactil de 8 inch si hard de 64 GB
La interior continua ideea de evolutie. Nemtii pastreaza ergonomia exemplara si pluseaza cu materiale de calitate. In plus, designul plansei de bord se straduieste sa iti ofere impresia ca ai trecut deja in segmentul premium, iar totul este extrem de lizibil si usor de actionat. Luminile ambientale roşii sau albastre de până acum s-au transformat în alb, poziţionarea diferitelor comenzi pe bord şi pe volan fiind la fel de intuitiva
Clientii viitorului Golf 7 vor putea alege între display-uri de 5, 5.8 si 8 inch, primul dintre acestea fiind standard şi alb-negru. Ecranul de 8 inch va beneficia de un sistem multimedia cu touchscreen capacitiv, primul din istoria lui VW Golf. Mai mult, ecranul sensibil la atingere beneficiază chiar şi de funcţii swipe, de genul celor utilizate pe telefoanele mobile, pentru zoom pe hărţile sistemului de navigaţie sau pentru "răsfoirea" albumelor audio disponibile pe hardul de 64 de GB.
O noutate interesantă este apariţia unui senzor de proximitate pentru ecran care recunoaşte prezenţa degetului la un centimetru de monitor şi afişează imediat opţiuni care până la apropierea de display nu erau disponibile. De exemplu, în modul de navigaţie GPS, ecranul este "umplut" de hartă, dar apropierea unui deget determină apariţia unor butoane care altfel ar fi "furat" din dimensiunea acesteia.
Frana de mana electrica si mai multe spatii de depozitare
Produsele Apple sunt integrate automat de ecosistemul multimedia al lui Golf 7, existând însă şi opţiuni AUX şi USB pentru fanii acestor tipuri de conexiuni.
O altă noutate este faptul că telefoanele pot fi conectate printr-o mufă dedicată, iar sistemul se "leagă" la antena exterioară a maşinii pentru a oferi un semnal mai bun protejând în acelaşi timp bateria. Frâna de mână de pe Golf 7 nu mai este mecanică, ci electronică, iar lipsa levierului din centrul consolei le-a oferit designerilor VW oportunitatea de a "inventa" spaţii utile pentru pasageri.Tot la capitolul tehnologie merită amintite sistemele de asistenţă la condus, care au apărut în prima fază pe Touareg, Phaeton şi Passat CC şi care acum se mută şi în segmentul compact. Este vorba de sistemul de cruise control adaptiv ACC, care controlează automat distanţa faţă de maşina din faţă, de City Emergency Braking (frână automată de urgenţă în oraş până la 30 km/h), de Lane Departure Assist (avertizare la părăsirea benzii de rulare), de Traffic Sign Recognition, de un pachet care monitorizează nivelul de oboseală al celui de la volan şi de un sistem de asistenţă la parcare cu vedere de sus pe care Volkswagen l-a botezat OPS.
Golf Bluemotion va consuma 3.2 litri/100 km
La capitolul motorizări, Golf 7 rămâne încă în mare parte misterios. Ştim însă că motorul TSI de 1.4 litri şi 140 de cai putere cu sistem de dezactivare al cilindrilor va face parte din linia de atac a modelului german. Acesta va fi capabil să ofere un consum mediu mixt de 4.8 litri. Pe langa noul motor, gama "benzinarelor" va fi compusa din unitati de la 1.2 litri pana la 1.4 litri, cu puteri cuprinse intre 85 si 150 de cai putere. Nu luam momentan in calcul versiunea GTI, care va oferi peste 200 de cai putere.
Pentru cei care prefera dieselul, versiunea de bază va fi un TDI de 105 CP care consumă, spun cei de la VW, doar 3.8 litri/100 km în regim mediu mixt. Cel de la volan va avea la dispoziţie cinci programe de rulare diferite (Eco, Sport, Normal, Individual şi Comfort), iar direcţia progresivă, cu feedback diferit în funcţie de viteză şi de condiţiile de drum, va apărea şi ea între opţiunile disponibile pe noul VW Golf.
Alaturi de TDI-ul de baza va mai fi disponibilă si o versiune superioara, cu o capacitate de 2.0 litri, gata sa ofere 150 de cai putere. Mai tarziu, gama va fi completata de o versiune ecologica Bluemotion, care promite un consum de 3.2 litri/100 de km si emisii de 85 g/km.
Toate motorizările disponibile în gama noului Golf 7 vor putea fi disponibile în standard alături de o cutie manuală cu şase rapoarte. În lista de opţionale se vor regăsi însă şi transmisii DSG cu dublu ambreiaj, în şase sau şapte trepte. Nu în ultimul rând, toate versiunile modelului compact vor primi sistem start-stop şi de regenerare a energiei pierdute la frânare, pentru reducerea consumului.
via Volkswagen
Acuma asta este un facelift la Golf 6, care il va baga pe gat la oameni cel putin 4 ani. Huoooooooooo !
Tot aceleasi interioare pe toate modelele, cu mici schimbari la volan, comenzile de la clima sunt imprumutate de la Golf 5, etc.
Stopurile de la Golf 6, care sunt taiate 20% din ele.
Nimic interesant.
Aveam sperante mult mai mari !
Si nu cred ca sunt printre singurii fani care sunt dezamagiti.
Sa speram ca nu va arata asa.
Nu va suparati, in japonia sunt niste companii care fac masini bune. Stiu, "masini bune" e ceva de neconceput in VAG dar chiar exista, pe bune. =))
Totusi regele e cam prea conservator la exterior; interiorul e ok!
Mai ieftina decat Golf 6, iar acest Golf 7 poate sa fie banal dar nu este urat, lasa ca e frumoasa noua Auris, interior "magnific" cu o consola ce vine ca nuca-n perete cu restul interiorului si ceasuri de bord "moderne"
Masina asta are o istorie in spate, de prin 1974 si pana astazi. O fi ea banala insa a intemeiat o noua clasa, cea compacta. Designul e strans legat de filosofia marcii adica orientat spre clasic, fara artificii inutile si plastice in exces, cum au unii concurenti. Una peste alta sunt convins ca va ramane inca o data etalonul clasei pentru ca la prima vedere exceleaza din punct de vedere tehnic. Din acest punct de vedere Golful nu a dat gres.
Astept s-o vad in realitate, pare mai agresiva decat actualul model si sunt convins ca arata mai bine pe viu decat in imaginile de mai sus, asemeni Seriei 1 de la BMW!
Spor la scris pe mai departe dregi useri nocturni!!!
La design Coreeni categoric castiga dar la pret ar trebui Chinezi sa castige dar stai ca trebuie sa fie si ceva profit german ca doar are emblema VW.
In opinia mea este vorba de un design tipic Golf, s-a pastrat aceiasi linie generala de zeci de ani care, ca sa vezi, inca nu e considerata depasita. E foarte adevarat insa ca VW a avut grija sa o improspateze. Dar important e designul tipic Golf inca se pastreaza, lucru pe care sa fim sinceri, niciun concurent nu il reuseste. Uitati-va cum arata Focus 2 si Focus 3, cum arata Megane 2 si Megane 3, Fiat Stilo si Fiat Bravo, Auris 1 si Auris 2. Cam toata concurenta vine cu idei noi, ori VW nu vrea sa faca asta cu Golf.
Fiti voi convinsi ca VW are suficienti bani sa investeasca intr-un Golf revolutionar dpdv al designului (ganditi-va ca VW are propria companie de design-si ce companie!). Dar nu isi are rostul. Design revolutionar sunt multi care ofera de la o generatie la alta. Mai mult, atunci cand lanseaza un model nou se debaraseaza foarte mult de generatia pe care a inlocuit-o. Ori ma scuzati, dar la Golf nu se intampla asta. Cand va veni acea zi ceva nu va fi in regula si va fi o mare pierdere, Golf se va pierde in evolutia specifica a oricarei masini.
Mie nu-mi place partea frontala, insa ii inteleg rostul si nu am de gand sa o critic.
Ceva nu se pupa: masina mai mare, ecran de 5 inci standard, electric parking brake standard, Bluetooth si DAB standard, materiale mai bune la interior si la final pretul e mai mic?
Sa ne spuna si noua cat la suta din piese sunt made in Germany si cat la suta made in Asia (China)
6...aaa parca 7.... nuuu 6 era sigur.... da 7
Exemplu de evolutie, Citroen c4, e imposibil sa il confunzi cu vechiul c4.... si alte exemple Cee'd, i30... etc
cat despre benzinare GTI si R o sa rupa in bucati concurenta
Pe aceiasi idee preconceputa se merge si legat de prima masina din clasa compacta cu suspensie spate independenta. Toti cred ca este vorba de Ford Focus 1998, dar in realitate Civic-urile din anii 90 aveau toate suspensii independente pe spate de tip brat dublu. Adevarul este undeva pe mijloc...Focusul este primul autoturism din clasa compacta oferit cu articulatie de tip multi-link! Asta nu inseamna ca articulatia de tip brat dublu folosita de alti producatori nu este independenta! Multa Bafta!
Daca veti privi industria auto in ansamblu veti observa ca modelele de masini consacrate si cu vanzari mari nu au parte de schimbari totale de design de la o versiune la alta. - toata gama Audi, BMW si Mercedes in special.
@tipic - Astra cu motorul biturbo diesel de 195 CP are raportul putere/greutate similar cu cel al unui Golf 6 GTD, iar asta nu inseamna decat consum mai mare, si posibil o viteza maxima mai mare, dar acceleratiile vor fi similare (Golf 6 GTD are 1420 Kg, Astra 2.0 CDTi de 165 CP are 1570 Kg, iar versiunea cu doua turbine are sigur mai mult). Cat despre design - nu stiu de ce ti se pare tie noul Astra o referinta in design-ul compactelor, mi se pare mai mult o involutie catre Astra G (cel putin in partea din fata) decat o evolutie (sau revolutie) a Astra H, dar asta nu e neaparat ceva rau.
VW vrea prin noile generatii ale modelelor sale sa isi pastreze clientii, iar asta nu se face schimband total un model.
Pana la urma nu va obliga nimeni sa va cumparati Golf, puteti foarte bine sa cumparati un C4, Megane, Focus, sau orice altceva, iar acea masina va fi, cel mai probabil, mai ieftina. Dar la fel de probabil se va si vinde mai ieftin decat un Golf in momentul in care va veti decide sa o schimbati. (din cate am observat decat Octavia, Auris/Corolla si Civic isi mentin pretul la fel de bine ca un Golf)
Nici 7-le nu pot zice ca este urat in comparatie cu, concurenta, mi se pare frumos insa ma asteptam la mai mult din partea lor.
cat despre consum, un turbo benzina nu va scoate niciodata sub 6% mediu, nici macar 1.2tsi.
in rest, e placut, dar nu spectaculos! pacat!
Cred ca multi sunt porecliti "ganditoru". Am spus si sustin foarte multi prosti in meltenica
Mie unuia imi place, cred ca este o masina corecta.
Si mai sunt multi altii ca mine, care au facut din Vw al doilea producator mondial de masini. O fi psihoza in masa, eu stiu...
Scorpion, mai citeste o data primul meu mesaj. Nu are nicio rost ce spui tu, pentru ca vorbim tot de un Golf... masina descrisa de mine.
Personal as prefera ca undeva in viitor caroseria Golfului sa beneficieze de o capota a motorului mai alungita si de un design care sa inspire mai multa forta si agresivitate. Poate asta se va intampla la generatie urmatoare. Sau poate nu. Totul depinde de evolutia pietei.
Si sa nu uitam un lucru: aceasta masina trebuie sa fie una destinata uzului familial. Pentru tuse sportive, tineresti exista alte modele. Imaginatia si indrazneala vor trebui asteptate de la urmatorul Scirocco. Sau de la cabrio-coupe-ul care va fi lansat undeva in urmatorii doi ani.
Cat despre scaderea pretului ... in ce conditii? Aceleasi echipari cu aceleasi optionale ca si vechea generatie? Nu cred. Eu nu cred ca echiparea de mijloc va fi mai ieftina decat ceva similar in versiunea GVI. Plus ca vor fi atatea noi jucarii in optionale. Clar ... chiar si peste un an sau doi, o configuratie GVII va fi mai scumpa decat una GVI.
Daca vreti ceva mai exotic orientati-va spre noul Leon. De fapt de aceeea VW detine Seat.
Aceeasi filozofie ca si la Porsche 911, ti se pare cunoscut pana in cel mai mic detaliu de te intrebi daca este intr adevar un model nou..
Cei care schimba radical design ul slabesc imaginea de marca si nu vor avea de castigat prea mult nici ei si nici clientii lor ale caror modele se vor deprecia puternic... Daca ne uitam pe un site de masini 2nd hand, dintre marcile populare VW are cea mai mare valoare de revanzare! Pt ca designul este fluid de a lungul generatiilor, iar calitatea este unul din pct forte!
"Few details about the Golf’s chassis have been revealed, but Autocar understands it will be sold with two different suspension systems. Lower-end models will receive MacPherson struts at the front and a torsion beam at the rear; higher-end models get a more advanced combination of MacPherson struts at the front and multi-links at the rear — the combination found on all sixth-generation Golf models."
Pentru ca pana la urma o masina de 120-130 CP este suficienta pentru Romania si drumurile noastre. Si e pacat cand ajungi pe un drum virajat(O plimbare pe Transaalpina sau Trabsfagarasan) sa-ti aduci aminte ca trebuia sa cumperi verisiunea mai puternica pentru a te bucura de o stabilitate foarte buna pe viraje. De bine de rau la Focus poti sa beneficeizi de articulatia multi-link si pe motorul 1.0 Ecoboost! Si credeti-ma ca nu sunt fan Ford si in nici un caz fan al motoareleor in 3 cilindri! Dar masina ramane exemplul cel mai bun cand e vorba de dimanica in clasa compacta!
:))))))
chiar dk poate parea f fad privit frontal, pt ca este identic cu cel fara Facelift ( n-am sa zic ca este un model nou, doar pt ca are interiorul schimbat ), mie imi pare mai interesant decat noul Leon despre care , cred, ca VW isi cam bate joc
Am vazut un comparativ cu actualul Golf si Focus 3 cu 1L si 125CP si abia, abia a reusit sa bata Golfu de 1.2 diferenta de 1punct.
Cei care au pus bazele clasei compacte au fost 2: 16 si Golf I.
@Vasilica, acel comparativ s-a facut cu Golf 6. Cel putin teoretic 7-le trebuie sa castige la o diferenta mai mare. Repet, teoretic. :))
Conservatorismul este ceva specific la Golf. Asta vrea VW, asta vor clientii. Vrei un design extraordinar, rupt de fosta generatie, unde producatorul spune clar ca este mult peste fosta generatie? Ia-ti Focus, Megane, Astra, Auris, Bravo, C4, Mazda 3, i30, C'eed etc. Adica orice altceva. Nu inteleg ce nu intelegeti, prin designul conservator, simplu, poate si elegant pentru ca asta tine de subiectivism, Golf se diferentiaza de concurenta. Iar Golf nu este singurul model cu care VW procedeaza asa, mai este si Beetle. Adica este vorba de niste modele care au o istorie in spate. Dar in acelasi timp are si modele rupte de trecut, gen Up! sau Passat.
Dar uneori e "grele" de analizat unele lucruri.
Apropo, va rog sa-mi spuneti si mie de ce Golf are acelasi nume de aproape 40 ani.
"The car that popularised the concept of the hot hatch is the 1976 Volkswagen Golf GTI, announced at the 1975 Frankfurt Motor Show.[4] However, the Golf GTI was not the first hot hatch with several cars from the early seventies starting the trend of sportier versions of mainstream hatchbacks such as the Simca 1100 Ti which was available on sale Europe-wide by 1974. Another early hot hatch was the Renault 5 Alpine which first went on sale in May 1976 and also pre-dated sales of the Volkswagen Golf GTi, by two months."
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_hatch
Contează bineînțeles și imaginea mărcii (construită cu atenție - VW a transformat în aur tot ce a atins în ultimii ani) însă mașina ar trebui judecată raportându-ne doar la concurență.
Și cred că este în continuare cel mai bun compromis între confort și sport, între util și plăcut, între premium și economic.
Variante sunt nenumărate și bine că sunt.
Personal mie îmi place interiorul mai mult decât la orice compactă. Materialele sunt cu o clasă peste, la fel și îmbinările.
Exteriorul nu este pe gustul meu, dar apreciez continuitatea designului și respectul VW față de clienții preexistenți.
Mai departe: repet e impropiu spus ca inventatorul unei clase a fost acum '80 de ani. Erau mult mai putine clase care se adresau unei mase mult mai restranse. In plus Citroen Traction Avant era o masina scumpa la vremea ei... deci nu semana mai deloc cu Golf. Mai mult, venea cu niste inovatii interesante pentru vremea ei. Practic Golf 1 a insemnat o reinterpretare moderna a lui VW Kafer, un pas inainte, dar pastrandu-se caracteristicile unei masini simple, robuste si accesibile. Adica exact prin ce se remarcase VW pana atunci.
Ah, si inca ceva: ai perfecta dreptate cu Corolla. Este inca un exemplu de continuitate a denumirilor pe care, sincer sa fiu, uneori nu o inteleg. De exemplu (si va rog sa ma scuzati de off topic) nu prea inteleg de ce Opel a renuntat la denumirea de Vectra sau de ce Antara nu s-a numit tot Frontera. Da, e o diferenta clara fata de modele vechi, insa nu cred ca erau niste denumiri "depasite". Nu stiu, poate ca gresesc, dar consider ca Opel trebuia sa le pastreze. :)
Eu cred ca a hibernat, nu a dormit...