Volkswagen, amendat cu peste 5 milioane de lire sterline în Marea Britanie

de Tiberiu Safta
Marti, 22.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a fost amendat cu peste 5 milioane de lire sterline în Marea Britanie. Amenda a fost primită din cauză că divizia financiară a grupului german nu ar fi tratat corect clienții aflați în dificultate financiară.

Constructorul german de automobile este nevoit să plătească o sumă destul de mare pentru o amendă dată din partea autorităților din Marea Britanie. Mai exact, Volkswagen a fost amendat cu 5.4 milioane de lire sterline de către Autoritatea de Conduită Financiară. Asta pentru că divizia financiară a grupului german, Volkswagen Finance, nu a tratat în mod corect clienții aflați în dificultate financiară între 2017 și 2023.

Alături de această amendă, Volkswagen va trebui să plătească și despăgubiri în valoare de 21.5 milioane de lire sterline către aproximativ 110.000 clienți afectați.

Potrivit investigațiilor Autorității de Conduită Financiară, Volkswagen Finance a luat înapoi mașinile unor clienți aflați în dificultate financiară și nu a luat în considerare alte opțiuni corespunzătoare. Raportul autorității precizează că Volkswagen, prin această acțiune, a făcut ca „oamenii să fie puși într-o situație mai dificilă, în special dacă se bazau pe mașina lor pentru a merge la serviciu.”

Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie a mai acuzat Volkswagen și de comunicare slabă cu clienții și de intoleranță în cazurile în care clienții au făcut oferte rezonabile pentru a-și plăti arieratele.

Aceeași autoritate a dat ca exemplu un caz al unui debitor care a primit o corespondență „amenințătoare” de la un creditor.

Clientul aflat în dificultate a primit această corespondență la două săptămâni după ce acesta a declarat companiei că a încercat să se sinucidă recent. Investigația relevă că un agent Volkswagen Finance care a luat legătura cu acel client a dat dovadă de „lipsă de empatie” prin remarci sarcastice și a trebuit să treacă 11 luni până când acel client a fost semnalat oficial la nivel intern ca fiind un client vulnerabil.

În contextul investigației, Volkswagen Finance a anunțat că a făcut „ajustări semnificative” în ultimii ani pentru îmbunătățirea serviciilor sale. „Suntem în curs de încheiere a eforturilor noastre de remediere, continuăm să oferim compensații clienților afectați și ne cerem scuze pentru orice prejudiciu cauzat”, se arată un comunicat oficial al diviziei financiare al Grupului Volkswagen.

via Economica

Comentarii (7)

  • Ghinion. Sau.... Ghinion?
    2 3
  • Nu stiu care o fi realitatea, dar din articol inteleg ca oamenii care nu si-au platit creditele si au ramas fara masinile cu care de fapt girezi ca sa obtii imprumutul, au castigat inclusiv despagubiri pentru ca nu aveau cu ce sa mearga la munca. Pentru ca se stie, in UK transportul public e scump si nu si-l permite toata lumea...
    4 0
  • Clique
    Continuați să pompați bani în troacele cu "epoleți",,
    2 0
  • George Simion
    Deci daca spun că mă sinucid cam ce perioada primesc amânare?
    1 0
  • E doar un caz de 'VW doing VW things'. Das auto.
    1 2
  • Pot intelege cazul in care un angajat VW ia la misto o persoana, iar acolo firma trebuie sa ia masuri.
    Insa nu inteleg de ce o firma care a vandut un produs unui client cu obligatia acestuia de a achita ratele la timp este considerata responsabila daca acel client nu se mai poate achita de o obligatia la care s-a angajat. A obligat cineva pe acei clienti sa cumpere acea masina? Foarte putin probabil. Normal ca VW si-a luat bunul inapoi.
    Dar uite cum politicile astea de stanga genereaza niste situatii absolut dubioase, chiar aberante. Scrie undeva prin vreo lege britanica ca firmele sunt obligate sa faca acte caritabile daca clientii nu isi mai pot achita ratele?

    Daca practicile VW sunt imorale dar nu ilegale, sa lase piata sa sanctioneze acest lucru.
    3 0
  • Având în vedere ca-n UK au ajuns atâtea persoane serioase, muncitoare, fără sa aștepte pomeni, mi se pare normal ca VW sa plătească, nu am dovezi, dar este posibil ca o parte dintre nedreptățiți sa poarte barbă mare si sa viseze la raiul cu 77 de virgine, plus băștinașii care au votat BREXIT ca le fura est europenii viețile.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru