VIDEO: Noul Jeep Wagoneer S, mai rapid decât Tesla Model Y Performance

de Tiberiu Safta
Joi, 23.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a publicat un clip oficial cu noul său SUV electric Wagoneer S în duel direct cu Tesla Model Y Performance. Noul SUV electric este cel mai puternic model al mărcii, iar debutul va avea loc la sfârșitul lui mai.

A mai rămas doar o săptămână până când va fi lansat oficial noul Jeep Wagoneer S, cel mai rapid model din istoria mărcii americane. Noul SUV electric ajunge de la 0 la 96 de km/h în 3.4 secunde, mai rapid cu o zecime de secundă față de Tesla Model Y Performance și decât Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Pentru a scoate în evidență performanțele noului model electric, Jeep a publicat un clip în care noul Wagoneer S se ia la întrecere cu cea mai puternică versiune a lui Tesla Model Y. Noul Jeep electric va avea 600 de cai putere și un cuplu de 836.5 Nm. Asta datorită unei configurații cu două motoare electrice, de unde rezultă tracțiune integrală.

Noul Jeep Wagoneer S va utiliza platforma STLA Large, cu o arhitectură de 800 de volți și va avea o autonomie de peste 480 de kilometri. Deocamdată, Jeep nu a dezvăluit capacitatea bateriei, însă platforma permite montarea unor acumulatori cu capacități între 85 și 118 kWh.

Noul Jeep Wagoneer S va debuta oficial în 30 mai.

via Jeep

Comentarii (5)

  • George Simion
    wow, orice libarca acum da fum la termice.

    poate inteleg si dizelistii unde e "cuplul" adevarat.
    4 8
  • Da Simioane, ca de aia îți iei diesel, să te iei la întrecere… geniule!!!
    Și de aia îți iei “vapor”, să-ți faci nevasta și ce 4 copii zacuscă… scuză repetiția, geniule!!!
    6 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Geniule, tu nu ai dreptul sa folosești cuvântul asta.
    3 5
  • Se creaza conditiile unui adevarat carnagiu pe sosele, masini cu acceleratia unei race car pe infrastructura mult ramasa in urma si condusa in majoritatea cazurilor de umflati/umflate cu mintea "sharp" de la tiktok
    7 2
  • Johnny
    @MarS, doar demarajul e de ele, ulterior merg regulamentar cu sub 120/ ora, dar nu neaparat pt a respecta legea ...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru