VIDEO: Crash-test cu Fiesta, Corsa, Clio, Micra, Polo si Punto in 1997
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Imaginile urmatoare surprind comportamentul celor mai populare modele de clasa mica in cadrul testelor de impact efectuate de EuroNCAP in 1997.
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Ultimele stiri din Video
-
Cei de la canalul de YouTube CarExpert au realizat un duel McLaren, între modelele Senna și 765LT. Aflați din video care dintre cele două supercaruri va câștiga cursa? (20.12)
-
Canalul german de YouTube Daniel Abt a realizat o liniuță între două dintre cele mai bune hot hatch-uri la ora actuală în industria auto. Cine va câștiga? Aflați în video. (18.12)
-
Britanicii de la carwow au realizat o liniuță între noul Audi S e-tron GT și noul RS6 GT. Cine va câștiga? Motorul V8 sau versiunea full electrică? Aflați în acest video. (17.12)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Intrebari & Raspunsuri
Close
Inchide notificarea pentru
Nush daca multi producatori au inteles inca ce inseamna zone de deformare controlate sau transmisii compacte, sau ranforsari laterale ale caroseriilor cu otel ultrarezistent.
Oricum am vazut niste teste de genul acesta si la 60 km/h sunt sanse de 90% sa moara si pasagerii nu loviti sau altceva si de la cheaguri pe creier. La viteze mai mari sansa trece de 100 lejer, deci nu sunt chiar niste progrese asa de mari pe cate am vrea sa credem.
Din cata fizica si rezistenta a materialelor am facut eu (aici oricum este fizica avansata), ce am inteles este ca nu lovirea in sine conteaza sau viteza ci cum se distribuie socul initial si cat de mult dureaza acest soc.
Dar asta este o discutie pentru alta data, cu cei care se pricep.
Stiti ce mi se pare mie lipsa de bun simt? Faptul ca Renault sustine ca mereu a facut masini sigure. Uite aici dovada ca nu e chiar asa. In vremea aia 3 faceau masini sigure: Volvo, SAAB si Mercedes. Astia aveau airbag-uri de prin anii '80, ranfosari ale caroseriei, deformare controlata, ABS tot de prin '80, aveau (si au si acum) printre cele mai avansate laboratoare de testare a sigurantei etc.
Acum poate veti spune ca exagerez, ca fac o comparatie intre o marca de masa si una premium. Da, dar in privinta sigurantei nu asa se pune problema, pentru ca 5 stele a obtinut de exemplu si Twingo si Volvo S80. Insa sunt atat de multe diferente intre ele...
Oricum testele astea nu ma incalzesc prea tare, pentru ca adevaratele teste de siguranta se dau pe sosele. Si cei 3 de mai sus au ina dintre cele mai mici rate de deces in urma accidentelor. :)
- Renault Clio - 2 stele
- Ford Fiesta - 3 stele
- Fiat Punto - 2 stele
- VW Polo - 3 stele
- Nissan Micra - 2 stele
- Opel Corsa - 2 stele
Cred ca rezultatele ne scapa de orice alte comentarii.
Daca va uitati la accidente rar o sa vedeti accident cu din astea mici de oras, cosciuge cum spune Wolf. Dar o sa vedeti sute si mii de accidente cu BMW-uri, Audi-uri, Mercedes-uri si mai ales masini mari, adica clasa coupe si restul.
De ce? Simplu pentru ca problema nu este masina sau masa ei sau sistemele de siguranta pe care le are. Problema este soferul care adoarme la volan si omoara aia de contra-sens care nu au nici o vina ca nu si-au luat un tanc.
Evident ca cei care au masini mari obosesc mai des pentru ca desi sunt comode, soferii lor uita ca nu au autopilot si le cunduc mult. Uitati-va la stiri o sa vedeti sute de accidente pe saptamana si nici unul in care sa fie implicat o buburuza de oras, dar mii in care veti gasi masini mari conduse de soferi inconstienti si care mai si mor, omorand si nevinovati cu ei.
Iar la testul soselei, masinile germane conduc detasat numarul de accidente, tocmai din cauza motivului de mai sus.
Asa ca baiati lasati stele astea, pentru ca daca sti mort ca te-a lovit un prost care a dormit la volan, nu conteaza de loc. Stelele nu iti dau sufletul inapoi cand ai murit si nici nu te protejeaza de impact.
Nu poti compara un Volvo din 1997 cu orice alta masina fabricata atunci, la fel cum nu poti compara o masina la mana a doua cu una noua!!!
Samsarii de masini erau si inca mai sunt ca nu pot aduce toate gioarsele din Jermanica si de aiurea.
Deh, cu o moarte toti suntem datori, numai ca unii vor fi spalati de pe asfalt.
Conduceti cu grija!
Cu cat masina e mai mica cu atat se va comporta mai bine intrun impact cu un obiect static. Cu cat masa mai mare, deformatia si urmarile sunt mai mare. Cautati pe net si veti vedea. SUV vs copac.
Aceste teste nu au relevanta privind clasa masinii. Bunaoara priviti si pe situl EURONCAP catastrofe de masini gen BMW 3er 90-98, Honda Accord anii 90, Audi A4 94-01.
Situatia se schimba in caz de impact intre 2 autoturisme. Cel mai greu invinge. Aici TIR-ul este masina de ucis a drumurilor romanesti. Prea multe accidente cu TIR-uri. De ce oare legislatia nu se schimba ptr a incrimina mai puternic aceste accidente. Soferii de TIR sa aiba o responsabilitate mai mare.
In fine, dupa parerea mea, francezii cum ii considera lumea, fac masini extrem de sigure. La cate fotografii am vazut cu masini praf,pot inclina oricand spre un Citroen C5, Laguna 3.
Revin la subiect. Masinile de fata nu iti ofera nicio sansa intrun impact frontal, cu atat mai mult lateral. Am vazut 3 morti intro corsa, o dacie 1300 ii lovise in lateral. desi aveau centuri de siguranta pasagerii au decedat.
Aveti grija mare cei cu masini vechi.