Vânzările Grupului Volkswagen au scăzut în prima jumătate a lui 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 01.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a dezvăluit rezultatele sale financiare pentru primul semestru din 2024. Vânzările grupului german au scăzut cu peste 2% în primele 6 luni din acest an, iar profitul operațional a scăzut și acesta.

În perioada ianuarie – iunie, Grupul Volkswagen a vândut 4.34 de milioane de mașini la nivel mondial. Asta reprezintă o scădere de 2.4% față de aceeași perioadă din 2023, conform noilor rezultate financiare dezvăluite de grupul german.

După primele 6 luni, Grupul Volkswagen a avut parte de o creștere de 1.6% a veniturilor din vânzări, până la 158.8 miliarde de euro. În schimb, profitul operațional a fost de 10.05 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o scădere de 11.4% față de intervalul similar de anul trecut. Inclusiv marja operațională a Grupului a scăzut cu 1%, până la 6.3%.

Rezultatele financiare din primul semestru sunt „sub ambițiile și potențialul nostru, având în vedere gama noastră de vehicule excelente, portofoliul nostru de mărci și amprenta noastră globală”, a spus Arno Arlitz, directorul financiar al Grupului Volkswagen.

via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Avand in vedere mizeriile facute inainte, daca inca au profit sunt tari.
    Daca lumea le dadea inapoi maisinile mincinoase, ii bagau in faliment.
    Asa ei le-au dat la romani si est europeni si au scapat.
    Si se pare ca nu fac destul pentru electrice. Sa investeasca in ele ca sa faca profit mai mare mai tarziu, altfel stau rau.
    6 10
  • Seful Volkswagen, Thomas Schafer, zicea in noiembrie anul trecut ca marca nu este competitiva, noroc cu directorul financiar care declara ca au vehicule excelente :-)

    Acuma lasand gluma la o parte, scaderea mi se pare nesemnificativa, mult sub ce credeam eu ca va urma dupa esecurile ID3 si ID4.

    Sunt curios si cum se impart cele 4 milioane de masini pe modele.
    5 0
  • De la electrice li se trage.
    Daca vindeau doar dieselurile TDI cu I rosu rupeau.
    Asa toti care vand electrice au probleme.
    Si Tesla abia reuseste sa mai vanda cate 2-3 masini pe luna. Va fi grav.
    7 8
  • Scăderea este nesemnificativa pentru ca s-au mișcat binișor modelele termice, premiantul fiind Golf 8, cel mai bine vândut model VW în 2024, nu întâmplător se gandesc sa tragă de el mult timp, cu încă un face-lit peste câțiva ani, e posibil .

    Dar sunt încrezător ca noile electrice de la Audi, VW și Porsche vor echilibra balanța în maxim un an, iar scăderile de două cifre de acum vor deveni creșteri.
    7 1
  • @Mihai
    Cand afirmi ca romanii si est europenii au salvat VW dovedesti ca ai o cultura auto zero. Tu vii sa ne spui ca aia de la VW se bazeaza la vanzari pe saracii din est!!! Ha ha ha, buna asta.
    6 2
  • @@Mihai
    Pai se bazează pentru că cei care cumpără un VW nou trebuie sa scape de cel vechi. Aici vin esticii care se închină la vechitura germana cu I-ul roșu și plătesc cât nu face.
    5 7
  • Dacă-s foci destule și la VW ce să faci… miliarde grămadă băgate în electrice, degeaba!!!:
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru