Vânzări mașini noi în România: scădere de 4% în iulie

de Tiberiu Safta
Joi, 01.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, vânzările de mașini noi din țara noastră au scăzut cu 4% în luna iulie. În schimb, piața second hand a crescut cu 20% în aceeași perioadă.

În luna iulie, românii au înmatriculat 13.057 de mașini noi, potrivit noului raport al celor de la ACAROM. Asta înseamnă o scădere de 4.2% față de aceeași perioadă din 2023.

Aceleași date mai relevă că, de la începutul anului până în ultima zi din iulie au fost vândute 96.562 de mașini noi, ceea ce se traduce printr-o creștere de 10.64% față de același interval de anul trecut.

După primele 7 luni, cea mai vândută marcă a fost, evident, Dacia, cu 29.635 de unități noi înmatriculate în țara noastră. Pe locul 2 este Toyota, cu 8275 de mașini noi înmatriculate de români. Podiumul este completat de Renault, cu 6571 de mașini noi vândute până acum.

Clasamentul primelor 10 mărci este completat în ordinea următoare: Skoda (6416 unități), Hyundai (5930 de bucăți), Volkswagen (5528 de exemplare), Ford (4085 de mașini), Mercedes-Benz (3209 unități), Suzuki (3103 exemplare) și BMW (3024 de bucăți).

Cu privire la piața second hand din România, în luna iulie au fost înmatriculate 31.216 mașini.

Asta înseamnă o creștere de 20.73% față de iulie 2023. Mai mult, în primele 7 luni ale lui 2024 au fost înmatriculate 182.762 de mașini la mâna a doua, ceea ce înseamnă un plus de 22.41% față de aceeași perioadă a anului trecut.

via ACAROM

Comentarii (9)

  • E clar, nu vrea lumea mașini noi ca nu sunt bune, nu se potrivesc la infrastructură :)))
    3 10
  • Cel mai important:"piața second hand a crescut cu 20% în aceeași perioadă."
    Groapa de gunoi a Europei nu se dezminte. Curata Germania si vestul Europei de toate harburile.
    Un clasament cu troace importate? Din alea cu km reali si fara accident desigur.
    3 12
  • Masinile sh e mai bune boss ca nu trebuie permis pentru ele:
    https://autolatest.ro/stiri/premiera-un-meserias-cu-bmw-x6-a-primit-o-amenda-de-40-000-euro-pentru-ca-nu-mai-avea-permis-insa-el-era-zi-de-zi-la-volan/
    3 11
  • @Matei
    Problema e guvernul. Daca introduc mai repede taxa oxigen, ca in multe alte tari, poate mai limiteaza importul de troace obosite diesel.
    Dar si asa, tot gasesc cocalarii metode sa aduca BMW-uri ca noi fara DPF si sa le foloseasca fara ITP, asigurari si taxe platite. La cati cocalari avem in tara, e greu sa se schimbe ceva.
    4 13
  • un cetatean
    La acest articol este imbulzeala de personalitati ale haterului aflat vesnic la datorie, bme este in tot si toate .
    10 1
  • @un cetatean
    Mare adevar graiesti, astia cu BMW-urile sunt peste tot.
    Pana nu arata ei cat de smecheri sunt nu se poate. Ca na, au BMW si pot conduce cum vor.
    Hater???? Dar toate articolele alea cu toti prostii cu BMW sunt scrise de mine?
    Cred ca e satula lumea peste tot de marlani.
    Daca luam BMW din greseala si vedeam atatea specimene cu BMW-URI dupa, l-as fi dat imediat ca ma faceam de ras. Marca asta e pentru toti cocalarii. Nu se poate zi fara sa se"afirme" vreun marlete.
    Vezi ca daca ii aperi, e posibil intr-o zi sa parcheze X6 peste tine. Sa vedem atunci cand descoperi ca nu are nici permis si nici asigurare, dar are tipul relatii si prieteni "adevarati" cum te descurci. Iar daca comentezi, vezi ca astia au in dotare la BMW si bata de baseball.
    3 9
  • @@un cetățean
    Încă n-a apărut X6 electric cu 1200 de cai care depășește tot ce mișcă și face curățenie pe trotuare. Sa vezi atunci. Încă e bine, ăștia își iau X6 SH cu toți banii și nu mai au de benzina decât în weekend.
    3 6
  • Cine tre sa comenteze mihaita si maftei prosti nostri.Sunteti plini de manute rosi gagicutelor.
    6 2
  • @un cetatean
    https://stirileprotv.ro/divers/amenda-record-de-200-000-de-lei-data-unui-sofer-de-bmw-x6-in-iasi-ce-a-facut.html
    Ineficienta statului si a politiei.
    Nu poti da amenda la asemenea specimene. Cand unii incalca legea repetat si pentru aceleasi infractiuni, amenda clar nu isi are rostul.
    Retarzii trebuie inchisi pentru ca au fost multe cazuri cand au murit oameni nevinovati calcati cu BMW-uri pe trecerile de pietoni.
    Dorel asta va plati 200000 Ron si va circula in continuare pana omoara pe cineva si apoi dispare din tara ca multi altii.
    Daca asta tolerati si incurajati, e posibil ca intr-o zi sa deveniti chiar voi victimele unor astfel de personaje.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru