Vanzari dezastruoase si in martie pe piata din SUA
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Criza economica in care se afunda Statele Unite afecteaza tot mai tare si industria auto, luna martie consemnand din nou rezultate dezastruoase pentru principalii actori de pe piata americana.
Cei trei giganti din Detroit isi continua trendul descendent, GM reusind contraperformanta de a vinde cu 44.7% mai putine masini. La randul sau, Ford a scazut cu 42.1% iar Chrysler a consemnat o depreciere cu 39% a cifrei de vanzari. Nici ceilalti constructori nu au fost ocoliti de efectele crizei, japonezii si nemtii resimtind pe pielea lor ce inseamna spulberarea "visului american".
Astfel, Toyota a livrat cu 33.6% mai putine automobile, Lexus cu 40.6% iar Mitsubishi a reusit sa ii depaseasca pe toti cu o scadere de 57%. Chiar daca se afla intr-o permanenta extindere a gamei, Volkswagen a inregistrat o scadere de 19.7%, alaturandu-se conationalilor sai care au scazut cu 22.9% (BMW si MINI) si 19.4% (Audi). Nemtii cu cele mai slabe vanzari au fost insa cei de la Mercedes care au livrat cu 25% mai putine modele.
Lista scaderilor importante se incheie cu rezultatele Honda, in scadere cu 34.2%, si Acura, mai mici cu 29.5%.
Coreenii de la Hyundai au incercat sa isi pastreze un nivel constant al vanzarilor din luna martie, reusind o scadere de numai 5%, performanta fiind impartasita si de Subaru care a vandut cu 3% mai putin. Kia a fost insa brandul care a rupt tiparul crizei, reusind o crestere timida de 0.6%, comparativ cu luna martie 2008.
via | Carscoop
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Economic
-
Tesla a pus capăt comenzilor lui Model S și Model X pe piața din China, ca urmare a noilor taxe vamale impuse de președintele american Donald Trump. (15.04)
-
Uniunea Europeană și China au demarat negocieri pe tema găsirii unei noi soluții care să înlocuiască taxele vamale pentru mașinile electrice venite din China. Cel mai probabil, soluția ar putea consta în stabilirea unor prețuri minime. (11.04)
-
Comisia Europeană a amendat 15 producători de automobile, după ce aceștia au participat la un cartel de reciclare a vehiculelor vreme de 15 ani. Amenda cumulată pe care trebuie să o plătească toți acești producători valorează 458 milioane euro. (02.04)
-
Noul Volvo S90 facelift: display central de 11.2 inch și versiune PHEV cu 80 km autonomie electrică
-
Acesta este noul Subaru Outback: două motorizări cu până la 260 CP
-
Renault a dezvoltat un sistem hibrid care poate fi montat în mașinile electrice
-
Noi detalii despre Mazda EZ-60: versiune cu motor termic pe post de generator
-
OFICIAL: Kia EV3 este Mașina Anului 2025 în lume
Principalii actionari in industria auto sunt marii petrolisti deoarece sunt direct interesati sa-si vanda carburantul.
Bancile sunt instrumentele lor delucru deoarece astfel isi finanteaza afacerile.
Momentul "0" a venit, sau va veni, petrol este putin iar traditionalii costructori de auto nu-si vor mai vinde turismele si camioanele din cauza ca nu mai este combustibil.
Transportul electrificat, sau pe alte surse energetice va fi la moda. Problema este sa dispui de minti luminate sa le si proiecteze si sa le si execute.
Sistemul bancar este in deriva si deoarece trebuie rapid sa se reorienteze , nu prea mai crediteaza pe marii constructori de autovehicole . Deci schimbare de macaz la nivel inalt.