Uzina BMW din Dingolfing, 10 ani de producție: peste 1.5 milioane de motoare electrice asamblate

de Alexandru Monenciu
Luni, 05.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina BMW din Dingolfing, considerată a fi centrul mobilității electrice din cadrul Grupului, marchează 10 ani de producție. În acest interval, aici au fost asamblate peste 1.5 milioane de motoare electrice și un milion de baterii.

Fabrica din Dingolfing, Germania, este foarte importantă pentru germanii de la BMW. Aceasta este în funcțiune de mai bine de jumătate de secol și, vreme de mulți ani, a fost sediul depozitului central de piese de schimb al Grupului BMW.

În urmă cu 14 ani a fost relocată aici logistica postvânzare, iar, mai apoi, cei aproximativ 200 de angajați au asamblat motoare electrice și baterii pentru primele modele plug-in hybrid ale Grupului, iar mai apoi pentru cele cu zero emisii.

Din 2015 și până în prezent, BMW a investit în transformarea acestei uzine peste un miliard de euro. Au fost stabilite aproximativ 15 linii de producție pentru module de baterii, motoare electrice și baterii de înaltă tensiune.

Acum, constructorul din Munchen marchează 10 ani de producție la uzina din Dingolfing. În tot acest timp, aici au fost asamblate peste 1.5 milioane de motoare electrice, un milion de baterii și 10 milioane de module de baterii.

"Dingolfing este inima sistemelor de propulsie electrice la BMW Group", spune Klaus von Moltke, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru Producţia de Motoare.

"Aproximativ 80% din toate motoarele noastre electrice sunt produse în prezent în Dingolfing."

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru