Uniunea Europeană va vota noile taxe vamale definitive pentru mașinile electrice din China în 25 septembrie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 18.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Uniunea Europeană va vota asupra definitivării taxelor vamale pentru mașinile electrice din China săptămâna viitoare. Ziua votului a fost stabilită pentru 25 septembrie.

Începând din luna noiembrie vor intra în vigoare noile taxe vamale definitive pentru mașinile electrice produse în China și importate în Uniunea Europeană. Pentru asta, UE urmează să organizeze un scrutin, care ar urma să aibă loc în 25 septembrie, potrivit publicației Bloomberg. Aceeași publicație mai precizează, însă, că noua dată pentru scrutin nu este definitivă și s-ar putea schimba.

De la adoptarea noilor taxe vamale provizorii pentru mașinile electrice din China, Uniunea Europeană a revizuit în mai multe rânduri valoarea taxelor. În prezent, producătorul care este supus celor mai mari taxe este SAIC Motor, cu taxe de 36.3%, 19.3% și de 17%. Aceste taxe suplimentare nu includ actuala taxă de import de 10%.

Noile taxe vamale pentru mașinile electrice produse în China au fost introduse pentru a descuraja producătorii chinezi pe piața europeană. O investigație deschisă de Comisia Europeană arată că acești producători beneficiază de subvenții foarte mari din partea guvernului chinez pentru a surclasa producătorii europeni.

La rândul său, China a lansat mai multe anchete antidumping cu privire la produsele alimentare exportate de Uniunea Europeană.

Discuțiile dintre cele două entități politice continuă și în prezent. În 19 septembrie, Weng Wentao, ministrul chinez al comerțului va face o vizită în Europa și se va întâlni cu omologul său, Valdis Dombrovskis. Unele țări din Uniunea Europeană, precum Germania și Spania, se opun acestor taxe vamale împotriva mărcilor chineze. Recent, Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei, a mers în vizită la Beijing pentru a purta discuții cu privire la această situație.

Noile taxe vamale definitive vor intra în vigoare din noiembrie. Însă, dacă 15 state membre UE care reprezintă 65% din populația Uniunii se opun acestor măsuri, atunci noile taxe vamale nu vor putea fi aprobate.

via Economica

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    Sper să-i rupă sosoaca, e ultima speranță a Europei, to make Europe great again!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru