Un scenarist dă în judecată Disney şi Pixar din cauza filmului Cars
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Jake Mandeville-Anthony, un scenarist britanic, pretinde că Disney şi Pixar i-au furat scenariul şi ideea de film pentru seria animată Cars. Britanicul nu a stat cu mâinile în sân şi i-a dat în judecată pe cele două case de producţie cinematografică şi cere ca a doua parte a filmului Cars să nu fie lansată. Potrivit plângerii intentate de Mandeville, acesta a creat un scenariu în trei părţi intitulat Cookie&Co despre viaţa unui pilot pe nume Michael Owen Perkins. Cel de-al doilea scenariu realizat de acesta vizează un film pe nume Cars, care includea 46 de personaje animate şi descrierile lor, zece schiţe cu personaje-maşină, un plan de marketing şi merchandising şi un scenariu.
Potrivit declaraţiei lui Jake Mandeville, acesta a trimis copii ale acestui scenariu mai multor case de producţie, printre care se numără şi Disney, şi că s-a întâlnit cu un director din cadrul Lucasfilm pe nume Jim Morris. În cadrul întâlnirii sale cu Jim Morris din 1993, Jake Mandeville a adus şi copii ale operei sale pe care i le-a lăsat lui Morris în scopul examinării.
În 2005, Jim Morris s-a alăturat celor de la Pixar şi este acum managerul general al companiei. În tot acest timp, Pixar şi Lucasfilm au avut relaţii contractuale, iar Pixar a cumpărat o serie de divizii ale companiei fondate de George Lucas.Procesul în cauză nu este prima acţiune legală a lui Mandeville împotriva celor de la Disney/Pixar. Cele două părţi au fost implicate într-o dispută semi-privată din Marea Britanie, iar decizia curţii a rămas secretă. Noua plângere a lui Mandeville a fost înscrisă la o curte de justiţie din Statele Unite ale Americii. Scenaristul britanic doreşte să primească daune materiale, pe lângă oprirea lansării peliculei Cars 2.
Plângerea lui Mandeville subliniază şi unele similitudini dintre scenariul său şi cel folosit de Disney: ambele scenarii au un personaj numit Stanley, care seamănă cu un Ford Model T. De asemenea, unul dintre personajele cheie în ambele filme se numeşte James şi este desenat după un Aston Martin.
Ambele scenarii prezintă personaje autoritare care joacă rolul unor doctori, iar acesta este doar o parte din lista de asemănări dintre cele două poveşti.Primul film animat "Cars" a adus venituri de peste 450 de milioane de dolari la box-office şi a devenit rapid o sursă de venit pentru Disney în ceea ce priveşte accesoriile vândute ulterior. Cei de la Pixar nu au fost disponibili pentru comentarii.
Via | Abc.net.au
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Rolls-Royce a lansat propriul său set de șah ca un accesoriu pentru clienții mașinilor sale. Noul set include o suprafață de joc cu un lemn tăiat cu laser și piese din aluminiu care integrează magneți. (20.04)
-
John Elkann, președintele Stellantis, nu este de acord cu tarifele impuse de președintele american Donald Trump și nici cu normele de poluare foarte stricte impuse de Uniunea Europeană. El spune că industria auto este amenințată din cauza acestor două reglementări. (16.04)
-
Audi a anunțat un nou proiect prin care vrea ca vechile mașini de curse ale sale să ajungă în mâinile unor colecționari privați. Pentru început, Audi a scos la vânzare un prototip cu care a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță și o mașină care a luat startul în seria DTM. (04.04)
-
Noul Volvo S90 facelift: display central de 11.2 inch și versiune PHEV cu 80 km autonomie electrică
-
Hyundai prezintă o nouă generație de motoare hibride: consum mai mic cu 45%
-
Acesta este noul Subaru Outback: două motorizări cu până la 260 CP
-
Renault a dezvoltat un sistem hibrid care poate fi montat în mașinile electrice
-
Noi detalii despre Mazda EZ-60: versiune cu motor termic pe post de generator
Comentarii (0)