Un Dodge Daytona Hemi s-a vândut la licitație cu un preț record de 3.3 milioane de dolari

de Silvian Irimia
Sambata, 24.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un model limitat Dodge Daytona Hemi (1 din 22) s-a vândut la licitația din Daytona pentru nu mai puțin de 3.3 milioane de dolari. Dacă luăm în considerare și combinația de culori, putem spune că mașina este unică.

În mai 2022, un Dodge HEMI Charger Daytona din 1969, de culoare verde închis, a fost vândut la licitație pentru 1,32 milioane de dolari, stabilind un nou record. De atunci, acest reper a fost depășit de un exemplar cu kilometraj redus, care s-a vândut pentru 1,43 milioane de dolari în ianuarie 2023. Peste doi ani mai târziu, HEMI Daytona verde este din nou cel mai scump Daytona din lume.

Acest muscle car tocmai a fost scos la licitație la evenimentul Mecum din Monterey 2024 pentru o sumă mult peste așteptări. Mai exact, a găsit un nou proprietar pentru incredibila sumă de 3,3 milioane de dolari. Astfel, nu numai că este cel mai scump Charger Daytona din 1969 licitat vreodată, dar a fost, de asemenea, vândut pentru o sumă dublă față de precedentul deținător al recordului.

De ce s-a licitat atât de mult pentru acest exemplar? Pentru început, este un model simbolic care încă păstrează majoritatea componentelor sale originale, inclusiv tabla de caroserie.

Mașina arată impecabil atât la interior, cât și la exterior și ar putea câștiga premii la orice expoziție de mașini clasice.

Mai mult, acest Daytona din 1969 este extrem de rar datorită părții mecanice. Dodge a produs 503 Charger Daytona pentru omologarea NASCAR în 1969, dar doar 70 dintre acestea au fost comandate cu puternicul motor HEMI V8 de 426 inci cubi (7,0 litri). Dintre acestea, doar 22 au fost echipate cu transmisia manuală cu patru viteze. Această mașină este una dintre ele și are toate unitățile cu număr de serie potrivit.

Dacă luăm în considerare și combinația de culori, putem spune că acest exemplar este unicat. Vopseaua F8 verde închis împodobește câteva alte Daytona, dar acest exemplar este singurul cu interior din vinil verde C6G. Mai mult, acest model este cel mai bine echipat HEMI Daytona cunoscut. Primul proprietar a comandat vehiculul cu o listă lungă de opțiuni.

Acest Daytona verde a fost a doua cea mai scumpă mașină clasică licitată la eveniment.

Cel mai scump vehicul, un Ford GT40 Lightweight din 1969 (unul dintre cele 10 construite), s-a vândut pentru 7,86 milioane de dolari.

Comentarii (1)

  • Talladega 1970 NASCAR
    200 mph.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru