Ultimul monopost Ferrari pilotat de Michael Schumacher, scos la vânzare

de Tiberiu Safta
Luni, 21.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari 248 F1, ultimul monopost Ferrari pilotat de Michael Schumacher, a fost scos la vânzare. Cu această mașină, Schumacher a concurat în sezonul 2006, ultimul înainte de prima sa retragere din Formula 1.

Compania de licitații RM Sotheby’s tocmai a scos la vânzare o mașină cu totul specială. Mai exact, mașina vedetă este monopostul de Formula 1 Ferrari 248 F1. Acesta este monopostul cu care Ferrari a concurat în sezonul 2006 și este ultimul Ferrari pilotat de septuplul campion mondial Michael Schumacher.

Sezonul 2006 a fost unul foarte strâns între Schumacher și Fernando Alonso, cel care avea devină campion mondial pentru a doua oară în acel an. Acela a fost și primul an în care Formula 1 a trecut la motoare V8 de 2.4 litri aspirate natural, care au înlocuit vechile unități V10 de 3.0 litri. Monopostul Ferrari din 2006 a fost și primul Ferrari pilotat de brazilianul Felipe Massa.

Mașina scoasă la vânzare de RM Sotheby’s este șasiul cu numărul 254. Cu acest șasiu, Schumacher a câștigat 5 curse în sezonul 2006: San Marino, Europa, SUA, Franța și Germania. Tot cu acest șasiu, Schumacher a bătut și recordul lui Ayrton Senna pentru cele mai multe pole-uri din istorie și este ultimul monopost cu care el a reușit să plece de pe prima poziție pe grilă.

La începutul sezonului, motorul lui Ferrari 248 F1 dezvolta 730 de cai putere. Însă, mulțumită unor upgrade-uri pe parcursul acelui an, motorul dezvolta 785 de cai putere la finalul sezonului. Michael Schumacher a câștigat 7 curse în 2006 și a terminat pe locul 2 în campionat. Tot pe aceeași poziție a terminat și Ferrari în clasamentul constructorilor, fiind la doar 5 puncte în spatele celor de la Renault.

Monopostul scos la vânzare a fost cumpărat de actualul său proprietar în decembrie 2007, direct de la echipa de Formula 1. Ultimul monopost Ferrari pilotat de Schumacher s-ar putea vinde la un preț care să depășească 15 milioane de dolari. Licitația va începe în 14 noiembrie și va dura 5 zile.

via RM Sotheby's

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru