UE va definitiva taxele vamale pentru mașinile electrice din China săptămâna aceasta

de Tiberiu Safta
Luni, 30.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statele membre Uniunii Europene vor vota în această săptămână definitivarea taxelor vamale pentru mașinile electrice provenite din China. Noile taxe vamale definitive ar trebui să intre în vigoare din noiembrie.

Comisia Europeană a stabilit o nouă zi de vot pentru definitivarea taxelor vamale care vizează mașinile electrice provenite din China. Mai exact, statele membre ale Uniunii Europene vor vota în 4 octombrie finalizarea acestor tarife. Dacă acestea vor fi aprobate, noile tarife definitivate vor intra în vigoare din luna noiembrie.

Inițial, Comisia Europeană stabilise data de 25 de septembrie ca ziua de vot pentru definitivarea acestor taxe. Votul a trebuit să fie amânat ca urmare a negocierilor de ultim moment cu guvernul chinez. Oficialii de la Beijing își doresc eliminarea acestor taxe.

Statele membre UE vor trebui să decidă asupra unei taxe vamale definitive de 35.3% pentru mașinile electrice fabricate în China. Noile taxe vor intra în vigoare cu excepția cazului în care 15 state membre UE, care reprezintă 65% din populația Uniunii, votează împotriva implementării acestora.

via Profit

Comentarii (1)

  • Imediat vin trompetele să le cânte prohodul.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru