Uber va introduce pe platforma sa 100.000 de mașini electrice BYD

de Silvian Irimia
Duminica, 04.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber și BYD au încheiat un acord pentru a introduce 100.000 de modele electrice BYD pe platforma Uber, începând cu Europa și America Latină.

Conform anunțului, se așteaptă ca acest acord să ofere șoferilor de pe platforma Uber acces la vehicule electrice mai ieftine și să reducă costul total de deținere al acestora.

Totuși, un aspect îngrijorător pentru aceiași șoferi sunt planurile celor două companii de a colabora la dezvoltarea de vehicule autonome care vor fi utilizate pe platforma Uber în viitor.

Anunțul a mai menționat că șoferii Uber adoptă vehiculele electrice de cinci ori mai rapid decât proprietarii de mașini private. Însă sondajele în rândul șoferilor au arătat că prețul vehiculelor electrice și disponibilitatea finanțării sunt niște obstacole importante.

„Pentru a sprijini șoferii să treacă la mașini electrice, eforturile comune ale companiilor pot include reduceri la încărcare, la întreținerea vehiculelor, precum și oferte de finanțare și leasing.

Acordul ar putea, de asemenea, să fie supus unei examinări de către autorități. Tarifele SUA pentru vehiculele electrice chinezești sunt de 100%, deși BYD se confruntă cu un obstacol mai mic în UE, unde tarifele sunt stabilite la 17,4%.

Comentarii (8)

  • Pai SUA sa impuna tarife de 100% si la telefoane. Sa vedem cum se mai vand Apple design in California si Made in China :))
    Isi fac incetisor intrarea peste tot. Sunt calitate pret mai bune deocamdata si daca se tin de treaba si nu umbla cu prostii, vor lua fata producatorilor europeni.
    Cine nu ar da la jumatate pe o masina mai buna calitativ si mai sigura decat una europeana? Pana la urma totul se rezuma la buzunare.
    5 7
  • @ Vali
    Îți place foarte mult sa dezinformezi, care preț la jumătate ? Modele din aceeași clasa nu sunt la jumătate în niciun caz, de unde știi ca sunt mai calitative ? Ai deținut mărci chinezești sute de mii de km ?
    9 5
  • Deleagu
    Decat sa luati o chinezarie cu 5000 euro mai ieftina, mai bine luati ceva facut de occidentali. Va veti multumi mai tarziu. (plus ca nu se mai duc banii la comunistii prieteni cu putin)
    8 3
  • Deleagu
    si normal ca sunt mai ieftine daca exploateaza prin sclavie lucratorii din fabrici, nu au norme de poluare ce trebuie respectate si fura toata munca de Research&Developement de la vestici cu copy-paste. Ma opresc aici, ca sa nu incep sa ii jignesc la propriu pe acesti mici comunisti...
    9 3
  • dan_grc
    Decât sa luați o chinezărie cu 5k mai ieftină mai bine luați un BMW la mână a doua, 98k km reali-reali,nu bate, nu trăncăne. Premium!
    3 8
  • Uber nu deține mașini (din câte eu știu), așadar cei care își înrolează mașina în UBER trebuie să opteze pentru o electrică, iar în Uber se “introduc” majoritar mașini low cost sub 15.000 euro/usd. Acordul are mai mult valoare simbolică… asta până vom vedea rezultate.
    Între timp firmele de închirieri au spus pas și scapă de flota de electrice care le-a adus pierderi și bătăi de cap.
    3 2
  • Banditos
    șoferii Uber adoptă vehiculele electrice de cinci ori mai rapid decât proprietarii de mașini private.
    ...
    eforturile comune ale companiilor pot include reduceri la încărcare, la întreținerea vehiculelor, precum și oferte de finanțare și leasing.
    2 0
  • Cu ce înmulțești acel “5”? Din studii alții au ieșit președinți și asmd. Chiar dacă nu recunoști știi că am dreptate ;)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru