"Vom lansa noi oraşe, pe lista noastră fiind Clujul, Timişoara şi Iaşiul, cel puţin una din locaţii urmând să fie inaugurată la începutul anului 2016", a precizat Nicoleta Schroeder, manager general Uber România, pentru publicaţia Wall Street.
În prezent, Uber are în Bucureşti 40.000 de utilizatori, ceea ce face din Capitală oraşul cu cea mai mare creştere din Europa Centrală şi de Est.
Principalele avantaje Uber comparativ cu taxiurile traiditionale sunt maşinile mai curate şi şoferii mai civilizaţi.Totuşi, în luna decembrie, Uber a efectuat prima creştere de preţuri de la intrarea pe piaţă, astfel că tarifele pentru serviciul de bază UberX au devenit mai mari decât cele pentru taxiuri: 1.65 lei/km. Într-o piaţă în care preţul este un criteriu esenţial de selecţie, noua creştere de preţuri ar putea determina unii utilizatori să revină la folosirea taxiurilor.
Creşterea tarifelor a fost determinată de obligativitatea ca şoferii să încaseze veniturile pe PFA, ceea ce presupune plata unor taxe mai mari la stat.
Via Wall Street
http://www.automarket.ro/stiri/uber-in-romania-cat-costa-si-cum-se-foloseste-serviciul-care-transforma-60771.html
ideea din spatele Uber e excelenta doar ca e administrata de o mana de profitori. Sunt dezamagit....
Profitori sau nu, au un scop precis: eliminarea taximetristilor de prost gust.
Folosind Uber, chiar daca dai banii americanilor (30% cat o fi), stii sigur ca o sa vina la usa ta un sofer calumea, cu o masina decenta si ingrijita foarte bine, care te duce in siguranta unde il platesti sa te duca. Degeaba esti patriot si vrei sa ramana banii la tine in tara, daca ai servicii de proasta calitate.
Firmele noastre de taximetrie acum stau si jelesc ca pierd clienti si bani, dar practic platesc faptul ca au lasat toti amatorii si ghertoii sa conduca taxiuri.
Nu stiu daca Uber se vrea a fi permanent sau doar un timp pe piata romaneasca, dar cat va sta aici, va imbunatatii calitatea serviciilor de taxi din ro.
Ce sa mai spunem de Petrom cumparat de statul austriac,le dam,petrolul gratis