O decizie din Marea Britanie poate reprezenta un precedent și pentru alte state europene în ceea ce privește statutul șoferilor parteneri din rețeaua Uber.
După aproape 5 ani de procese între Uber și un grup de foști șoferi ai companiei, Curtea Supremă a decis că șoferii Uber sunt angajați care au dreptul la salariu minim, asigurări de sănătate sau plata concediilor.
Astfel, zeci de mii de șoferi din Marea Britanie ar urma să devină angajați ai Uber în urma deciziei instanței.
Uber a susținut că șoferii nu sunt angajați, ci colaboratori independenți care vor să își păstreze „libertatea și flexibilitatea”.
"Cred că decizia Curții Supreme este o realizare imensă datorită faptului că am reușit să ținem piept unui gigant. Nu am renunțat, ci am continuat să luptăm indiferent prin ce am trecut din punct de veder fizic, psihic sau financiar," a declarat, potrivit BBC, Yaseen Aslam, președintele uniunii șoferilor și curierilor care lucrează prin intermediul aplicațiilor.
Via profit.ro
E o prostie cat casa sa favorizezi astfel de companii straine care aduc know how aproape de zero insa trag profiturile de la firmulite locale inspre USA.
Spun favorizezi pt ca statul roman asta a facut, stabilind pt acelasi serviciu, reguli flexibile pt unii si restrictii majore pt altii, de la dosare pt licenta, locuri limitate, birocratie cat casa pt taxi iar uber nai nimic, face bani si- i transfera in afara..
In unele tari taximetristii folosesc aplicatii de genul uber toti avand acelasi regim, ca in fond e acelasi serviciu...dar tre sa stii sa guvernezi pt asta nu sa iei mita de la uber
asa se nasc bezosii..