Smartphone-urile au devenit esenţiale în viaţa de zi cu zi, indiferent că este vorba despre iPhone sau un model cu sistem de operare Android, întrucât acestea permit conectarea rapidă cu prietenii şi acces permanent la informaţii.
Poate pare surprinzător, însă modul în care telefonul se conectează la maşină reprezintă un criteriu esenţial de selecţie pentru şoferi. Potrivit unui studiu comandat de Nissan, 28% dintre şoferi consideră că o sincronizare bună a telefonului cu maşina este mai importantă decât consumul de carburant, designul sau preţul acesteia. În plus, 13% dintre clienţi nu ar cumpăra o maşină care nu se poate conecta la internet, în timp ce alţi 20% ar schimba marca maşinii personale pentru a beneficia de o conectivitate mai bună.
Toate aceste dorinţe ale şoferilor sunt dificil de îndeplinit de către constructori, în special din cauza numărului foarte mare de modele de smartphone-uri cu Android. În plus, o maşină rămâne pe piaţă pentru 5-6 ani, în timp ce un smartphone rămâne la vânzare pentru aproximativ 2 ani.În încercarea de a oferi o conectivitate cât mai bună, Nissan testează maşinile cu peste 40 de modele de telefoane pentru a verifica compatibilitatea acestora. "Maşinile de astăzi au un ciclu de viaţă de 5-6 ani înainte de lansarea unei noi versiuni, dar un telefon mobil va fi pe piaţă pentru mai puţin de 2 ani înainte de a fi înlocuit. Să menţii conecitivtatea între maşină şi telefon este principala dificultate a jobului meu", explică Patrick Keenan, inginerul Nissan care se ocupa de compatibilitatea modelelor cu smartphone-urile.
Via Nissan
E bine daca exista si asa ceva ! Calitate!
Eu mi-as lua un Defender sau o Toyota Land Cruiser J70. De ce dam mereu exemplul TDI-urilor?
In alta ordine de ide, sa stii ca si romanii incep sa adopte trendul. Am din ce in ce mai multi cunoscuti care atunci cand si-au cumparat masini noi au preferat sa cheltuie bani pe optiuni de genul acesta de cat pe o motorizare mai puternica.