Autorităţile locale care au fost implicate la realizarea acestui proiect spun că drumul rezultat este ”mult mai spectaculos decât faimoasa Transalpina”. Autorităţile dinDâmboviţa nu sunt la prima lor colaborare pentru a construi un segment de drum prin munţi, aceştia pregătind un traseu la fel de fascinant prin munţi numit Transcarpatica, care promite să fie mai frumos decât Transfăgărăşanul.
Proiectul Transcarpatica ar urma să fie derulat între 2014 şi 2017, partenerii autorităţilor din Dâmboviţa fiind autorităţile locale din Braşov. Accesul auto pe DJ 713 era permis şi până acum, însă era restricţionat din pricina intrării drumului în Parcul Naţional Bucegi. Pe respectivul segment de drum, este permisă circulaţia vehiculelor cu masa de până la 7.5 tone. Autorităţile vor să organizeze un foc de artificii care să dureze 30 de minute odată cu inaugurarea noului segment de drum, informează cei de la Jurnalul de Prahova. Festivitatea va fi organizată la Crucea de pe Caraiman, cu prilegiul Zilei Limbii Române.Via JurnalulPh
Nu foarte incantat ca o sa-si etaleze lumea masina la babele unde trebuia sa fie aer curat si o tinta a unora care urca muntele...cam omoara din placerea efortului de a urca la picior cand vezi o parcare plina de masini sus...
Dar oricum apreciez investitia. Sperand ca aduce mai multi turisti pe platou si ca nu va omora telecabina, abia astept s-o incerc macar cu masina daca nu chiar pe bicicleta.
Nu erau de ajuns pantofarii ca poluau zona Babele ajungand acolo cu telecabina ?!
Vai si amar de cei care se refugiau in zona pentru cateva zile in mijlocul naturii, zile petrecute dupa legile ei !!!
Pt multi iubitori de munte care respecta natura si care nu au masini capabile sa faca fatza drumurilor forestiere acest tip de drum este o binecuvantare deoarece iti ofera acces facil la toate traseele - parchezi masina dimineatza la Piatra Arsa si o iei incotro vezi cu ochii...te intorci la apus la masina sau chiar mai tarziu :)....adica o zi perfecta din punctul meu de vedere.
Din pacate astfel de drumuri ofera acces facil si celorlalte specii de "oameni" care nu pot trai in comuniune cu natura si care o vor invada ca un cancer.....nici nu trebuie sa mai explic pt ca stie toata lumea despre ce vorbesc.
Daca va intalniti in Bucegi cu alti turisti pe traseu, majoritatea se vor uita ciudat la voi cand ii salutati. Daca mergeti pe crestele Fagarasilor [trasee mult mai inaccesibile fata de Bucegi] majoritatea va vor raspunde la salut si de multe ori va vor raspunde in alta limba.
http://www.protv.ro/stiri/transfagarasanul-din-nou-pe-primul-loc-in-topul-celor-mai-frumoase-sosele-din-lume.html
2.
Sunt multe portiuni unde nu sunt 2 benzi intregi, ci doar una jumate, plus ca deja drumul a inceput sa se rupa, cel putin eu asta am vazut cand am fost acum o luna.
3.
Drumul care pleaca din DJ713 spre lacul Bolboci e o mizerie, fie ca-l faci pe jos, fie cu masina, eu si inca 5-6 persoane pe care i-am intalnit pe drum l-am facut pe jos, restul aproximativ 2000 de burtosi l-au facut cu masina si au lasat in urma tone de praf care se vedea ridicandu-se dintre brazi, ca sa nu mai zic masini 4x4 care mergeau cu pana din cauza pietrelor taioase, DECI ori il asfalteaza si pe ala ori nu mai da voie cu masinile...pana il vor asfalta va recomand sa nu-l incercati, inca o data: e o mizerie!
4.
Sper sa nu inceapa sa bage camioane si sa defriseze ce a mai ramas din padure ca atunci chiar s-a dus si cu drumul, si cu fauna, si cu vegetatia.
La terminarea drumului executat cu asfalt, ramificatia: dreapta Piatra Arsa / inainte Babele, eu nu am vazut un ALT drum cu asfalt CARE SA MEARGA CATRE ZONA BABELE. In zona Piatra Arsa ( inainte de a ajunge la Cabana Piatra Arsa cu 500 metri, este o bariera, iar dupa ea continua vechiul drum de masini ce duce in zona Babele ... El este facut in urma cu zeci de ani, drum de pamant, piatra, pietris ... SI ESTE INCHIS - MONTATA O BARIERA.
Poate ca alt drum de astfalt ajunge in zona Babele, PE ALT TRASEU.
AVETI GRIJA CA PE ANUMITE PORTIUNI ALE DRUMULUI INTRE CUIBUL DORULUI SI DICHIU SE DUCE FUNDATIA LA VALE SI IMPLICIT ASFALTUL. SE POATE VEDEA. AR TREBUI INTARITE ZONELE CATRE VALE. SI ERA BINE DACA SE FACEA IN PARTEA DE DEAL UN CANAL DE EVACUARE A APELOR DE PLOAIE.
LA FEL, FELICITARI PENTRU DRUMUL NOU - ASFALT - CE LEAGA ZONA BARAJULUI BOLBOCI CU ZONA PADINA.
ORICUM S-A MISCAT CEVA, BRAVO. MICI SCAPARI ARE TOATA LUMEA.
P.S. DESI NU ESTE CAZUL AICI, DAR ESTE BINE DE MENTIONAT - GUNOAIELE DE PE MUNTE SI DIN JURUL CABANELOR. TREBUIE FACUT CEVA, SCHIMBAT CABANIERUL, PRIMARUL, MONTATE COSURI DE GUNOI, SACI, SCHIMBATI TURISTII ... MARE PACAT.
despre civilizare: SA STEA JANDARMII MONTANI CU CARNETELUL DE AMENZI IN PRIZA. ARUNCA MARLANUL GUNOIUL, PET-UL, PUNGFA, TAC 1000 RON AMENDA. SA VEZI CUM SE EDUCA LUMEA, INSTANTANEU.
O ASTFEL DE INVESTITIE ESTE BENEFICA TURISMULUI, COMERTULUI, SANATATII ...
Ce tara frumoasa avem...
Pacat ca frumusetea asta virgina, accesibila doar adevaratilor pasionati de munte va deveni c*rva tuturor burtosilor dependenti de fotoliile lor pe roti.
Adevarata placere a cuceririi unui munte este data de efortul depus pentru a primi marile recompense panoramice.
Pacat.
Eu sunt un admirator frecvent si fervent al Platoului Bucegi, dar ideea facilitarii accesului din Sinaia pana la Babele prin intermediul asfaltului mi se pare elocventa pentru lumea valorilor bramburite in care traim --- @Bogdan stie ce spune! Nu concepeam vreodata o asemenea samavolnicie: patrunderea "civilizatiei" intr-o oaza privilegiata de profunda reflectie metafizica...In termeni muritori, pe acolo trece granita dintre Prahova si Dambovita. Nu este trasata in niciun fel, desigur, dar intotdeauna m-a frapat pendularea la pas intre cele doua judete, fara sa-mi dau seama in care dintre ele ma aflu pe moment. In plus, aceasta "corola de minuni" va fi strivita, adica, intr-un limbaj mai putin plastic, multi vor renunta la farmecul inegalabil si, totodata, la titanicul efort muscular al drumetiei montane, preferand sa tulbure linistea trans-temporala a locurilor cu huruitul motoarelor.
Paradoxal, tot mai multi oameni iau astazi natura cu asalt, dar nu pentru mistuitoarea contemplatie a Creatiei si nici macar pentru binecuvantata odihna lumeasca ingaduita extraprofesional, ci pentru a-si consuma una dintre formele anchilozante de ego-latrie, care pune accentul pe parada echipamentelor sportive "de firma", acuratetea pixelilor, fumul gratarelor, muzicalitatea desfacerii pet-urilor, achizitia ciurucurilor "artistice" de la ambulanti etc. Sintetizand sugestiv: balcanism "in miscari si in cuvinte".
Asa se intampla si in ziua de azi. Lumea inca nu este spulberata in nelegiuirea ei cumplita, care a intins rabdarea Atotputernicului prea rabdator pana la limita imposibilului, deoarece mai pot fi identificati oameni de verticalitate morala, ici-colo, mai rari decat metalele pretioase, dar ei EXISTA, pot fi palpati...Ar fi singura ratiune acceptabila pentru care eu, unul, mai traiesc (ca sa ma bucur de acest miracol neasemuit), altfel n-as ezita sa ma arunc si eu pe fereastra, precum bietul Costica Stefanescu, un om de o noblete extraordinara, eternul Capitan al fotbalului romanesc. Dumnezeu sa-l odihneasca printre dreptii Sai! Pe cei pe care ii iubesti, ii iei la Tine, Doamne, dar nu ne parasi pe noi, pacatosii, in ghearele disperarii, ci binevoieste si catre nevrednicii robii Tai, ca sa Te laudam in vecii vecilor, Amin!