Toyota Yaris Cross, cel mai bine vândut SUV subcompact în Europa, în primele 5 luni

de Tiberiu Safta
Joi, 06.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Yaris Cross a fost cel mai bine vândut SUV din segmentul B în Europa, în primele 5 luni. Modelul japonez a fost mai bine vândut chiar și decât Volkswagen T-Roc, care a dominat acest segment în ultimii ani.

După primele 5 luni ale lui 2024, clasa de SUV-uri subcompacte (segmentul B) are un nou fruntaș în ceea ce privește vânzările. Mai exact, este vorba despre Toyota Yaris Cross, care a fost cel mai bine vândut model în acest segment pe piața europeană. De la începutul anului până la sfârșitul lunii mai, modelul japonez a fost vândut în 66.174 de exemplare, potrivit datelor furnizate de Data Force și preluate de publicația Profit.

Pe locul 2 este Volkswagen T-Roc, modelul care a dominat această clasă în ultimii ani. Modelul german a fost vândut în 65.600 de exemplare, ceea ce înseamnă o scădere de 3% față de aceeași perioadă din 2023. Podiumul este completat de Peugeot 2008.

Imediat în afara podiumului se află Ford Puma, cu 59.300 de unități vândute. Modelul produs la Craiova este urmat de către Dacia Duster, care s-a vândut în 56.600 de bucăți.

În ceea ce privește motorizările, 94% dintre exemplarele Toyota Yaris Cross vândute în această perioadă au fost cu motoare hibride.

În cadrul acestui segment au fost comercializate 118.500 de mașini hibride, ceea ce se traduce printr-o creștere de 16% față de același interval din 2023.

via Profit

Comentarii (2)

  • Andrei
    SUV-urile subcompacte sunt cele mai aberante caroserii. Mai aberante decât SUV-urile coupe. Sunt mai grele, mai scumpe și mai ineficiente decât subcompactele din care provin fără sa ofere niciun avantaj.
    Decât, poate, poziția de condus mai înaltă. Deși îți poți pune o perna sub fund dacă ești prea scund sau ai complexe de inferioritate.
    4 2
  • Seriff
    Masina este fix un Yaris inaltat, cum e si Ford Puma, spatiul interior este fix ca la Fiesta, e practic aceeasi masina, doar garda la sol este mai inalta, ideea e ca toata lumea asta vrea in ziua de azi, o masina inalta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru