Toyota vrea să lanseze un SUV de performanță dezvoltat de Gazoo Racing

de Tiberiu Safta
Marti, 21.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanță Toyota Gazoo Racing dorește să lanseze în viitorul apropiat un SUV de performanță. Un astfel de model ar completa gama de modele performante în viziunea mărcii japoneze.

Toyota Gazoo Racing, divizia de performanță a mărcii nipone, urmează să-și mărească gama cu un viitor SUV de performanță. Scopul unui astfel de model este acela de a completa gama de modele de performanță ale mărcii japoneze, dar și de a le oferi clienților cu familii opțiunea de a putea deține un asemenea model, conform spuselor lui Tomoya Takahashi, președintele diviziei de performanță.

„În viitor, din punctul meu de vedere, vom avea nevoie de un SUV GR”, a declarat Takahashi pentru publicația australiană Car Expert. „Unii oameni pot folosi doar SUV-uri deoarece ei au familii sau au nevoie de spațiu. Pentru a ne extinde marca, poate că este nevoie de un SUV”, a mai adăugat acesta.

În prezent, există câteva SUV-uri și crossovere Toyota care primesc pachete GR, cum ar fi: Land Cruiser, Yaris Cross și C-HR. Aceste pachete aduc, în mare parte, doar modificări vizuale, fără să altereze semnificativ performanțele modelelor.

Gama de SUV-uri Toyota este foarte bogată în acest moment și mai cuprinde, pe lângă numele menționate, și următoarele modele: RAV4, Corolla Cross, bZ4X și alte modele vândute exclusiv în afara Europei.

Deocamdată, Toyota nu a precizat care dintre SUV-urile de mai sus va primi o versiune de performanță în viitorul apropiat.

via Car Expert

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru