Toyota va introduce primul model cu sistem avansat de conducere autonomă, anul viitor în China

de Silvian Irimia
Duminica, 30.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Toyota vor să rivalizeze din ce în ce mai tare cu Tesla. Prin urmare, producătorul japonez va introduce anul viitor, în China, primul model electric cu sistem avansat de conducere autonomă.

Toyota a anunțat planurile de a introduce primul său model electric care va avea capabilități avansate de conducere autonomă în China, anul viitor.

Colaborarea dintre Toyota Motor și Guangzhou Automobile Group (GAC) din China este numit GAC Toyota. Aceștia a dezvăluit că vor lansa SUV-ul Bozhi 3X cu un sistem de conducere autonomă în 2025.

Sistemul de conducere autonomă este notat ca fiind comparabil cu tehnologia de la Tesla. Asta înseamnă că poate permite funcții avansate de condus autonom, inclusiv navigarea pe drumuri, evitarea obstacolelor și parcarea autonomă.

Dezvoltarea sistemului de conducere autonomă al Toyota derivă din parteneriatul companiei cu Momenta. În plus față de colaborarea cu Momenta, GAC Toyota lucrează și cu Huawei pentru a integra software-ul de operare pentru următoarele modele electrice.

În plus, Toyota a anunțat și planuri de a introduce o baterie cu litiu-fosfat de fier până în 2027, care ar putea reduce costurile de producție ale vehiculelor electrice cu 40% comparativ cu modelul actual bZ4X.

Această strategie vine într-un moment crucial pentru GAC Toyota pe piața chineză, deoarece în primele patru luni ale anului 2024, vânzările companiei au scăzut cu 22% în contrast cu aceeași perioadă din 2023.

Drept urmare, sistemul de conducere autonomă din viitoarele modele electrice Toyota le va poziționa mai sus pe piața din China.

Comentarii (3)

  • Ma bucur ca Toyota s-au prins ca ce le lipsește este conducerea autonoma pentru a-și crește vânzările, în China … este ca și rezolvată ecuația.
    2 0
  • George Simion
    mi-ar placea sa aiba si AI care sa te evalueze, de exemplu daca vede ca ai talent de pilot sa iti tuneze automat masina mai sport, iar daca simte ca esti idiot, sa traga pe dreapta.
    2 0
  • George Simion
    am gresit, nu sa traga pe dreapta, ci intr-o parcare sau pe camp, altfel va fi plin de masini trase pe dreapta.

    ps: draguta masina de mai sus, nu pot sa cred ca poate fi sedan toyota.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru