Toyota: mașinile electrificate au reprezentat 74% din vânzări în Europa, în ultimele 9 luni

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit oficial rezultatele vânzărilor sale pe piața europeană. Noile date relevă că 74% din vânzările mărcii în Europa au fost reprezentate de modele electrificate în ultimele 9 luni.

De la începutul lui 2024 până la finalul lui septembrie, Toyota a vândut 848.974 de mașini în Europa. Față de același interval din 2023, asta înseamnă o creștere de 5% a vânzărilor. Cele mai vândute modele în această perioadă au fost Yaris, care include și varianta Yaris Cross, Corolla (include Corolla Cross) și C-HR.

Un detaliu notabil aici este reprezentat de performanța vânzărilor modelelor electrificate. Noul raport relevă că aceste mașini au reprezentat 74% din vânzările totale ale mărcii pe Bătrânul Continent. Concret, Toyota a vândut 683.409 mașini electrificate, mai multe cu 11% față de aceeași perioadă de anul trecut. Vânzările de mașini cu propulsoare hibride PHEV au crescut cu 93%, în timp ce mașinile electrice au crescut cu 19%.

Cel mai vândut model electrificat a fost Yaris Cross Hybrid, cu 150.535 de exemplare vândute. Urmează Yaris Hybrid, cu 119.273 de unități comercializate, iar podiumul este completat de C-HR, cu 97.689 de mașini vândute.

via Toyota

Comentarii (7)

  • George Simion
    Deci electrificarea continua așa cum am stabilit!

    Și totuși trendul cu suspendate continua...auzi Yaris cross..ca și cum ai sta cu picioarele pe bancă
    1 0
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Și dizăl, câte dizăl au vândut?
    2 5
  • @hater
    hATERE, Toyota vinde hibride de decenii, nu e asta marca de care faceati misto anul trecut, ca fostul CEO a facut pipilica pe electrice si ca va da faliment ? Adica a spus ca viitorul nu va fi 100% electric, ci maxim 30% in urmTORII 10-15 ANI
    3 1
  • Dar cu hidrogen, câte au vândut cu hidrogen?
    1 2
  • Ușor Simioane ca nu suntem în campanie aici. Toyota a revenit unde-i era locul din păcate cu Yaris și nu cu Corolla (ca nu-s bani), iar știrea “spune” de fapt altceva. Toate chinezăriile care aterizează se teleportează… nu fac nici o ceapă degerată.
    Focile de mai sus, și cele sare încă nu au regurgitat lozincile, aruncau cu mizerii în Toyota (ipocrizie maximă), iar acuma… hopa, uite dl.-e cum crește electrificarea. BEV-urile sunt în mare problemă, iar creșterea de la Toyota este o scădere la ații … nu era Y cea mai vândută? No… UPS!
    1 1
  • Intr-o alta ordine de idei, ploaia e uda.
    De ce nu se specifica in acest articol ca, cu exceptia lui Aygo X si, in unele tari, Corolla Sedan (desigur, ar mai fi GR Yaris, GR Supra si Land Cruiser, insa ma indoiesc ca ele pot face diferenta), fiecare masina vanduta de Toyota este fie electrificata, fie electrica?
    0 0
  • Dutz "brânza trebuie cărată"
    Looking at cumulative data up to August 2024, the Tesla Model Y in fact was still the market leader in 2024, with sales amounting to 785,591 (+1.9%).

    In second place ranked the Toyota Corolla with 741,982 new sales (+3.8%).


    OCD MUSK, OCD MUSK
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru