Japonezii de la Toyota au dezvăluit un nou plan de electrificare. Noul plan a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat în Japonia și care a avut ca scop prezentarea pașilor pe care Toyota le va lua cu privire la transformarea sa într-o companie complet electrică.
Noul plan al constructorului nipon este împărțit în 5 pași, fiecare dintre aceștia având loc în perioade diferite. Primul pas către electrificare este lansarea unei noi generații de baterii litiu-ion începând din 2026. Aceste baterii promit să dubleze autonomia actualelor modele electrice ale grupului japonez, iar acumulatorii vor costa cu 20% mai puțin decât în prezent.
Astfel, modele precum Toyota bZ4X vor avea o autonomie de până la 1000 de kilometri, iar repriza de încărcare de la 10% la 80% va dura doar 20 de minute.
Cel de-al doilea pas constă în lansarea unei baterii noi de tip litiu-fier-fosfat. Potrivit Toyota, aceste baterii vor contribui la o creștere cu 20% a autonomiei mașinilor electrice și costuri de producție mai mici cu 40%.
Acest nou tip de baterie urmează să fie lansat în 2026 sau 2027.Al treilea pas prevede lansarea unei baterii litiu-ion pe bază de nichel în 2027 sau 2028. Și aici avem o creștere a autonomiei cu 10% față de ceea ce avem în prezent, iar aceste baterii promit să ofere chiar și o autonomie de puțin peste 1100 de kilometri.
Penultimul pas, al patrulea, va consta în lansarea bateriilor solid-state, tot în 2027 sau 2028. Aceste baterii vor mări semnificativ autonomia unui model electric, până la 1200 de kilometri, și vor reduce timpul de încărcare. O astfel de baterie va putea fi încărcată în doar 10 minute.
La final, ultimul pas va veni în 2028, atunci când Toyota va lansa o baterie solid-state evoluată și care va oferi o autonomie de chiar până la 1500 de kilometri.
Alături de noul plan, Grupul Toyota a mai dezvăluit că Lexus va lansa primul model electric cu noua generație de baterii litiu-ion în 2026. De asemenea, constructorul japonez va putea să producă 1.7 milioane de mașini electrice pe an cu noua platformă până în 2030.
via Toyota
Toyota tot aduna brevete de inventie in domeniul solid state dinainte de 2010, si nu au facut nimic, au tinut la sertar si mai dihai au aruncat cu miliarde in tampenia de hidrogen.
Momentan astea sunt declaratii de 2 bani, vaporware. Sa vedem fizic mai multe modele Toyota electrice cu pret competitv capabile de asa ceva. In prezent singurul lor model electric este praf pulbere fina, cu probleme cat cuprinde.
Situaţia de azi este
Tesla = Apple
BMW, Audi, VW = Samsung
Toyota = Sony
Toyota.... nu îi mai crede nimeni vrăjeala.
Chiar daca ar fi adevarat si ar produce masini cu autonomie de 1000 km care se incarca in 10 minute tot nu e ok. Dieselurile au acum 1200 km si se incarca in 2 minute. Cum ar putea ei convinge romanii sa faca schimbarea?
E grele si ei stiu ca tot mai bun e un diesel! Si stiu ei cum sta treaba cu electrificarea. Nu are rost sa incerci sa faci lumina.
Multi au pus botul fara sa priceapa ce au vocalizat oficialii.
Dar...fostul CEO a fost debarcat pentru ca el, personal, nu credea in electrificarea companiei...ceea ce pe termen mediu inseamna sinucidere curata si abandonarea unei piete in plina dezvoltare in mainile chinezilor.
Faptul ca acum ofera termene clare, dovedeste cateva lucruri....se lucreaza de ani de zile ceea ce le da posibiulitatea de a oferi date concrete si, pentru ca astia deobicei nu manaca rht cu lingura, nu ar trebui sa ne mire ca in 2026 vom vedea o noua genereatie de baterii, ca in 2028 vor lansa o baterie Litiu-Ion pe baza de nichel, etc
si mai e o chestie....se mai practica si fumigene pentru derutarea concurentei
Astăzi este astăzi, si Electricele de astăzi pe multe zone nu pot înlocui un diesel sau un benzinar.
Este greu?
Se pare ca da pentru unii spălați pe creier.
Eu cred ce spune Toyota si sper sa-si poată atinge planul.
Astăzi nu îmi electrică (sunt uzate moral, mai uzate ca un diesel in multe cazuri), ca parcurg distante prea mari si nu este infrastructură pe unde am eu treaba… dar la autonomie de 1.000 plus, clar este altceva.
totusi pare ca si ei au tehnologia dar o tin la sertar. de-asta trebuiau interzise termicele din 2030 sau chiar mai devreme peste tot.
Se pare ca da pentru unii spălați pe creier."
Hopa, a venit și Dutzulică sa ne dea doza zilnica de aroganta. El, acest expert în orice dar mai ales în vânturi noaptea.
Voi prostilor, pana cand ruleaza marea revolutie pe marile ecrane strangeti cureaua si renuntati la masini. Luati-o la talpa sau cel mult cu tramvaiul. Ca trebuie sa protejam planeta care e numai una. Voi sunteti multi si puteti crapa, ca si asa poluati cu basinile voastre, fir-ati ai dracu!
Sunt chiar curios câte modele mai sunt disponibile în oferta actuală. Dieselurile dispar destul de repede, sunt mulți producători care nu le mai oferă, iar ceilalți pun motoare vechi de 20 de ani. Nu cred că mai exista niciun producător care să investească în diesel, decât poate să le facă mai leneșe pe cele existente, ca să respecte EURO 7.
Nici eu nu mi-am permis sau să mă gândesc măcar să jignesc aşa la modul general şi aşa în mod direct.
Am cochetat cu linia la jigniri şi mai mult în glumă, dar ceea ce faceţi dvs....
Deja nu contează dacă ca Dutz, Kap, şi dvs PMC sunteţi emigraţi la ocean cu case de 5000 square feet şi teren de golf lângă ....
Nu contează.
Cine crede în maşina termică sau încălzirea caselor pe gaz metan , trăieşte în secolul trecut.
E ca şi cum aţi crede că pământul e plat.
Deci acuzele gratuite şi nefondate se cam întorc la origine.
Vezi ştirile cu incendiile din Canada şi temperaturile record !!
Şi suntem în iunie, nici măcar în august !
Canta la alta masa
Asta e ca și cum ai spune că ești impotent pentru ca nu ți s-a sculat aseară.
Faptul ca poți face o asemenea afirmație demonstrează ca ești limitat. Încălzirea globală se măsoară după temperaturile anuale medii, la nivelul planetei, nu după o luna, într-un anumit loc. Nici nu spui unde.
In UK au fost 41C anul trecut, pentru prima oara de când se măsoară temperatura! În 2020 au fost 38C în cercul polar!!!
În plus, nu știu ce vârstă ai tu, dar eu sunt suficiente de bătrân să îmi aduc aminte cum erau iernile prin anii 80, chiar și 90.
Sunt multe exemple despre cum ne pregăteam pentru iarnă, cum alergam după bocanci de iarnă, șoselele de lână, căciula din blana de iepure pe care mi-a adus-o bunica de la Moscova, cum îmi masa bunicul picioarele degerate când veneam de la joacă, în București, cum făceam "cazemate" din zăpadă, derdeluș Etc...
Toate astea sunt istorie. Nu îți trebuie statistici, iti trebuie memorie, și nu foarte lungă.
Dacă nu crezi că incalzirea globala e reală te descalifici ca intelect.
In plus, peste câteva decenii vor fi zeci de milioane de refugiați de mediu, care vor invada Europa, pentru că acolo unde trăiesc ei a devenit nelocuibil. Plus războaie pentru surse de apa potabilă și așa mai departe. Noi nu facem față la câteva sute de mii.
Ignoranța asta condamna generațiile viitoare la o viata de coșmar. Poate chiar pe copiii noștri.
As zice ca mai degraba traieste cel putin in prezent si e cu picioarele pe pamant.
La 35k+ euro o electrica decenta si la 10k+ o instalare de pompa de caldura, e greu sa faca lumea coada la ele. In plus, la bloc ceel putin e foarte greu spre imposibil de trait comod cu ambele sau in orice caz nu e deloc usor si mai ales nu se preteaza pentru oricine. Gandeste-te doar la consumul suplimentar de curent ce-l presupun cele 2.
La un apartament de 2-3 camere doar pompa de caldura singura are nevoie de 300-600 kwh intr-o luna de iarna normala-severa. Infrastructura de curent la rezidential e in continuare la nivelul in care crapa din toate incheieturile cand e caldura mare si merg mai multe ac-uri decat in mod normal. Si asta nu doar la noi.
Luati-va masini electrice si executati ordinele mai repede, sclavilor
Însă nu am niciun respect, ba chiar detest opinii de genul exprimate de @Seriff, @PMC sau @Dutz, în special cum ca încălzirea globală nu e reală.
E fix atitudinea care face sa ne ducem dracului cu toții. Voi credeți ca dacă nu facem nimic va fi bine?
Tu spui ca infrastructura crapă când e căldura mare. Vom avea 45C deceniul următor. Inundații catastrofale, incendii de vegetație, agricultura la pământ. Astea vor fi mai ieftine??
Hai succes la atentie!...
Atunci îmi cer scuze dle PMC, nu am fost atent, aveţi dreptate.
“Încălzirea globală” nu este de la mașini si nu se va rezolva cu Electricele.