Toyota aduce un omagiu primei sale victorii din WRC cu o nouă ediție specială pentru GR Yaris

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat o nouă ediție specială pentru hot hatch-ul GR Yaris. Noua ediție aduce un omagiu primei victorii a mărcii în WRC și este disponibilă numai în Italia.

Constructorul japonez este prezent în Campionatul Mondial de Raliuri încă din sezonul inaugural al seriei, din 1973. În același an, Toyota a obținut și prima victorie în acest campionat, la raliul Press On Regardless din Statele Unite. Acel raliu a fost câștigat de canadianul Walter Boyce, la volanul unei Toyota Corolla 1600.

Pentru a marca această primă reușită a mărcii din WRC, Toyota a lansat o nouă ediție specială pentru GR Yaris. Noua ediție se numește TGR Italy Limited Edition și, așa cum reiese din nume, această ediție este disponibilă exclusiv pe piața din Italia.

Noua ediție a lui Toyota GR Yaris este vopsită în culorile mașinii care a câștigat acel raliu în urmă cu 51 de ani. Astfel, avem o vopsea albă acompaniată de dungi roșii duble. Atât la exterior, cât și în habitaclu, sunt prezente embleme cu inscripția TGR Italy. Noul model primește jante de 18 inch vopsite în nuanța de auriu Heritage și încălțate în anvelope Pirelli P Zero Trofeo R.

Ca echipament standard, noul model primește pachetul Tech Package, care include senzori de parcare, monitorizare a unghiului mort și un sistem de avertizare pentru traficul încrucișat din spate cu frânare automată.

Toyota nu a făcut nicio modificare pe partea tehnică. Astfel, ediția specială primește același motor de 1.5 litri turbo cu 3 cilindri, care dezvoltă 280 de cai putere. Noua ediție specială este dotată exclusiv cu o cutie automată cu 8 trepte. Puterea este transmisă către toate roțile.

Noua Toyota GR Yaris TGR Italy va fi produsă în doar 51 de exemplare. Pe piața din Italia, noua ediție specială costă 67.500 de euro.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru