Toate modelele electrice Honda și Sony vor utiliza o platformă comună

de Tiberiu Safta
Marti, 09.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda și Sony au confirmat că viitoarele lor modele electrice vor fi bazate pe o platformă dedicată comună. Primul model electric al acestui parteneriat va fi lansat în 2026.

Afeela, noua marcă de mașini electrice înființată de Sony, va lansa primul său model electric în 2026. Acesta va fi un sedan și va utiliza o platformă tehnică dezvoltată împreună cu Honda, ca parte a parteneriatului dintre cele două companii japoneze.

Pentru ca viitoarele modele electrice ale parteneriatului să fie competitive, cele două mărci au confirmat că acestea vor utiliza o platformă tehnică dedicată comună. O astfel de abordare ar urma să reducă semnificativ costurile de dezvoltare și producție. Cele două companii susțin că numai platforma tehnică reprezintă 10% din costurile de dezvoltare și producție a unei mașini electrice.

Alături de modelele electrice Afeela, Honda va utiliza această platformă la mașinile sale odată cu lansarea viitoarei familii de modele electrice 0 Series. Primul model din această serie va fi lansat tot în 2026. Pentru aceste modele, Honda s-a angajat să investească aproximativ 65 de miliarde de euro, iar acestea vor primi baterii care vor fi extrem de subțiri, precum și motoare electrice foarte compacte.

Platforma dezvoltată împreună cu Sony va face posibilă montarea foarte joasă a bateriilor și motoarelor pentru un centru de greutate redus.

Noile modele electrice Honda 0 Series vor avea o autonomie de cel puțin 480 de kilometri.

În același timp, primul model Afeela va primi o baterie litiu-ion cu o capacitate de 91 de kWh.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru