Tesla nu mai acceptă comenzi pentru cel mai ieftin Cybertruck

de Tiberiu Safta
Luni, 12.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că nu mai acceptă din acest moment comenzile pentru cea mai accesibilă versiune a lui Cybertruck. Cererea pentru această versiune este prea mică.

Cea mai ieftină versiune a lui Tesla Cybertruck costă aproximativ 61.000 de dolari. Aceasta primește un singur motor electric, de 315 cai putere, care antrenează roțile din spate și oferă o autonomie de 402 kilometri. Mai mult, cel mai accesibil Cybertruck accelerează de la 0 la 100 de km/h în 6.7 secunde și atinge o viteză maximă de 180 de km/h.

Constructorul american a anunțat că nu mai acceptă comenzi pentru cea mai accesibilă versiune a camionetei electrice. Potrivit mărcii, cererea pentru această versiune este prea mică, motiv pentru care Tesla a luat această decizie. Cei care au apucat să comande această versiune vor primi mașina abia în 2025.

Tesla Cybertruck mai este disponibilă în două versiuni. Prima aduce două motoare electrice și tracțiune integrală. Propulsorul dezvoltă 600 de cai putere, de unde rezultă un timp de accelerație de la 0 la 100 de km/h în 4.3 secunde. Autonomia este de 547 de kilometri sau de 755 de kilometri dacă este montat un prelungitor de autonomie.

A doua versiune se numește Cyberbeast și este cea mai puternică dintre toate versiunile Cybertruck.

Aceasta primește 3 motoare electrice care livrează 845 de cai putere, de unde rezultă o repriză de accelerație de la 0 la 100 de km/h în 2.7 secunde și o viteză maximă de 209 km/h. Autonomia este de 515 kilometri sau de 705 kilometri cu un range extender.

În luna iulie, Tesla Cybertruck a fost vândut în circa 4800 de exemplare la nivel mondial, cele mai multe exemplare vândute până acum. De la momentul lansării din decembrie 2023, Tesla a vândut până acum aproximativ 16.000 de exemplare ale camionetei electrice.

via Economica

Comentarii (3)

  • Nu vrea lumea Cybertruck ieftin.
    4 2
  • Orice informație despre uglytruck este pierdere totală de timp. Doar crem de la crem (cocalari) își iau așa ceva… o inepție totală din toate punctele de vedere și din orice unghi.
    2 1
  • Am.avut șansa, chiar astăzi să văd live un Cybertruck expus într-un mall în Italia. Știu că sunt subiectiv, pt că nu îmi place de Musk și ce reprezintă, dar vorba aia "bă băiatule" să cumperi urâțenia asta... E o hidoşenie. Da, arată absolut impozant, dar la fel sunt și mașinile militare. Păcat că nu pot pune poze, dar chiar și pt o mașină de expoziție, se văd problemele de calitate de la o poștă. Cel mai tare se observă "îmbinarea" între capotă și aripă, care pe lungimea aripii are diferențe de la 2-3 mm la 6-8 mm. Liniștit intră degetul mlc. Ștergătorul de parbriz este ireal de mare. Alea de autobuz par să se potrivească. Sincer, nu îmi dau seama cum reușește motorul de ștergător să opereze imensitatea aia la viteze mari.
    Interiorul este bleah! Este o vorbă care spune că "simple sales" dar Cybertruck ca toate celelalte Tesla sunt multe prea simple. Bordul de Trabant (am avut) este mai spectaculos.
    Întrebare pentru cunoscători: știți cumva dacă Cybertruck poate fi cumpărată și înmatriculată în UE? Dacă ar fi după mine, nu aș aproba un astfel de utilaj pe străzi.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru