Stellantis

Miercuri, 02 Martie 2022 | Industrie

Jeep publică primele imagini cu viitorul său model electric. Debutează în 2023

Constructorul american de automobile a publicat primele imagini cu viitorul său model cu zero emisii. Jeep nu a oferit mai multe detalii, însă acesta ar urma să debuteze anul viitor.
Sambata, 26 Februarie 2022 | Masini electrice si hibride

Șeful Stellantis: Costurile de producție ale mașinilor electrice sunt cu 40-50% mai mari

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a precizat faptul că producția vehiculelor electrice costă cu 40-50% mai mult față cea a unei mașini convenționale. Cu toate acestea, grupul multinațional se află în procesul de tranziție către o gamă de modele pur electrice.
Marti, 15 Februarie 2022 | Economic

Stellantis a depășit Grupul Volkswagen la vânzări în Europa, în 2021

Grupul Stellantis a devenit, oficial, liderul pieței din Europa după ce a reușit să depășească Grupul Volkswagen la numărul total de mașini vândute pe continent, în 2021.
Duminica, 23 Ianuarie 2022 | Economic

Citroen a sfidat criza semiconductorilor în 2021: creșteri de 7% la nivel mondial

Producătorul francez, care face parte din Grupul Stellantis, a înregistrat, în 2021, creșteri de 7% la nivel mondial. Citroen a reușit să vândă, în total, peste 796.000 de mașini anul trecut.
Vineri, 21 Ianuarie 2022 | Industrie

Șeful Stellantis: Interzicerea mașinilor cu motoare termice în Europa va duce la riscuri sociale

CEO-ul Grupului Stellantis, Carlos Tavares, este de părere că interzicerea comercializării de mașini cu motoare termice în favoarea vehiculelor electrice va produce un potențial de risc social și de mediu în viitorul apropiat.
Vineri, 07 Ianuarie 2022 | Industrie

Stellantis încheie un parteneriat cu Amazon pentru dezvoltarea viitoarei generații de sisteme multimedia

Grupul Stellantis a anunțat, în cadrul evenimentului CES, că a încheiat un parteneriat cu Amazon. Cele două companii vor dezvolta împreună aplicații pentru viitoarea generație de sisteme multimedia.
Marti, 04 Ianuarie 2022 | Industrie

Producătorii de mașini se retrag de la CES. Prezentările de modele noi vor fi online

Într-o decizie de ultim minut, mai mulți producători de mașini, printre care BMW, Mercedes, Volvo, Stellantis și General Motors, au anunțat că se vor retrage din cadrul evenimentului CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas.
Luni, 13 Decembrie 2021 | Siguranta

Șoferii Tesla pot accesa jocuri video pe sistemul multimedia în timpul condusului

Mai multe modele din gama constructorului american de mașini electrice au integrate în sistemele multimedia câteva jocuri video. Șoferul și pasagerul din față pot juca aceste jocuri în timp ce mașina este în mișcare, ceea ce reprezintă o problemă majoră de siguranță, avertizează experții.
Sambata, 11 Decembrie 2021 | Industrie

Viitoarele modele Jeep vor avea servicii de localizare off-road și Head-up Display cu realitate augmentată

Grupul Stellantis, compania mamă a mărcii americane, a prezentat mai multe tehnologii și sisteme noi care își vor face apariția pe modelele Jeep în viitorul apropiat. Recent, Stellantis a anunțat și un parteneriat cu BMW pentru dezvoltarea tehnologiei de rulare autonomă.
Marti, 07 Decembrie 2021 | Industrie

Stellantis investește în dezvoltarea bateriilor solid state pentru vehicule electrice

Grupul Stellantis și Factorial Energy vor dezvolta în comun baterii de înaltă tensiune cu electrolit solid pentru vehiculele electrice. Tehnologia FEST, dezvoltată de Factorial, este mai sigură decât tehnologia convențională litiu-ion.
Marti, 07 Decembrie 2021 | Tehnologie

Stellantis a inaugurat 1 km de autostradă care încarcă mașinile electrice în mers

Stellantis a inaugurat "Arena del Futuro" în Italia. Pe scurt, vorbim despre un circuit de 1.05 kilometri (autostradă) care încarcă mașinile electrice în mers. Șoseaua este alimentată cu 1MW de energie.
Marti, 23 Noiembrie 2021 | Economic

Stellantis depășește grupul Volkswagen și devine cel mai mare producător din Europa în octombrie

Grupul Stellantis a reușit să depășească Volkswagen în luna octombrie. Această schimbare neașteptată în topul vânzărilor din Europa vine pe fondul crizei mondiale de semiconductori.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 17 Noiembrie 2021 | Industrie

Proiect Stellantis: rețea europeană cu 5.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2025

Stellantis, NHOA și Free2Move eSolutions (un joint-venture între Stellantis și NHOA) vor dezvolta o rețea europeană cu 5.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2025, în cadrul proiectului Atlante. Totalul va ajunge la 35.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2030.
Luni, 15 Noiembrie 2021 | Mediu

Volkswagen, Renault-Nissan, Toyota și Stellantis nu au semnat încă acordul prin care vor renunța la combustibilii fosili până în 2040

Grupurile Renault-Nissan, Volkswagen, Toyota și Stellantis nu au semnat tratatul de mediu prin care se va renunța la mașinile pe bază de combustibili fosili din 2040. Țări precum Germania, Franța, China și Statele Unite nu au semnat nici ele angajamentul.
Marti, 28 Septembrie 2021 | Modele noi

Noua generație Peugeot 308 intră pe linia de asamblare în 29 septembrie

Constructorul francez de automobile a anunțat că noua generație 308 va intra pe linia de asamblare a uzinei Stellantis din Mulhouse (Franța) în 29 septembrie. La 211 ani și 3 zile de la înființarea mărcii.
Sambata, 25 Septembrie 2021 | Industrie

Daimler preia 33% din acțiunile unei companii care produce baterii reciclabile în proporție de 95%

Daimler a anunțat preluarea unui total de 33% din acțiunile Automotive Cells Company (ACC), companie specializată în producerea de baterii, fondată de grupul Stellantis și TotalEnergies în 2020. Astfel, producătorul de baterii pentru mașini electrice va fi deținut de acum în părți egale de către cele trei companii.
Vineri, 10 Septembrie 2021 | Economic

Chinezii de la Dongfeng au vândut acțiuni Stellantis în valoare de 600 de milioane de euro

Grupul chinez Dongfeng a vândut circa 36 de milioane de acțiuni Stellantis. Valoarea totală a tranzacției se ridică la 600 de milioane de euro.
Vineri, 27 August 2021 | Industrie

Stellantis suspendă temporar producția la o fabrică din Italia, din cauza crizei de cipuri

Stellantis va opri temporar liniile de producție la fabrica din Italia unde sunt asamblate vehicule comerciale pentru brandurile din grup, din cauza crizei de semiconductori.
Joi, 05 August 2021 | Industrie

Fiat revine în segmentul B. Succesorul lui Punto confirmat pentru 2023

Grupul Stellantis a anunțat că Fiat va lansa un model de segment B în 2023. Succesorul lui Punto va fi construit pe arhitectura CMP și, cel mai probabil, va avea un sistem de propulsie micro-hibrid sau chiar hibrid.
Miercuri, 04 August 2021 | Masini electrice si hibride

Francezii de la DS vor lansa doar modele electrice din 2024

Marca franceză DS va lansa exclusiv modele 100% electrice începând din 2024, conform strategiei grupului Stellantis.

Tag-uri similare

Citroen, Opel, Fiat, Peugeot, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati, Jeep, Dodge, Lancia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru