Superbus, autobuzul electric de 800 CP, va începe testele pe şosea
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Superbus, autobuzul electric de 800 CP, a primit aprobarea pentru testele pe drumurile publice din Olanda. Proiectul Superbus a debutat în 2004 şi este creaţia unui grup de studenţi ai unei universităţi de transporturi din Olanda. Aceştia au creat un autobuz cu şase roţi, 23 de locuri individuale, 16 portiere şi o gardă la sol reglabilă. Dacă nu sunteţi încă impresionaţi, Superbus poate să atingă 250 km/h, iar prototipul are deja o autonomie de 210 kilometri cu energia stocată de o singură baterie.
Cele 16 portiere ale lui Superbus au deschidere verticală, iar scaunele scoică cu centuri în patru puncte sunt aşezate faţă în faţă şi au spaţii de depozitare individuale. Caroseria autobuzului de 15 metri lungime este construită pe o platformă din fibră de carbon, iar elementele suspensiei sunt construite din aluminiu. La proiect şi-au adus contribuţia Wubbo Ockels, fost astronaut olandez, şi Antonia Terzi, inginer şi specialist în aerodinamică la echipa de Formula 1 BMW-Williams.
Proiectul Superbus este pregătit să debuteze în 2015, anunţă echipa care l-a construit.
Autobuzul de 9.500 kilograme este echipat cu airbag-uri pentru fiecare pasager, TV, internet, aer condiţionat, sistem de navigaţie, sistem de detecţie a obstacolelor şi cu un sistem de comunicare. Creatorii săi spun că modelul poate frâna de la 250 km/h până la oprire în mai puţin de 200 de metri. Olandezii iau în considerare comercializarea autobuzului la scară globală, dar nu au specificat cum vor finanţa construcţia şi omologarea lui Superbus.
Via | MSN
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Modele noi
-
Constructorul asiatic a publicat primele imagini și informații despre Syros, un SUV urban gândit special pentru piața din India. La debut, noul model poate fi comandat cu motorizări pe benzină și diesel. (19.12)
-
Honda a anunțat revenirea modelului Prelude, echipat cu un sistem de propulsie hibrid complet nou. Din anul 2026, acesta va ajunge și în Europa. Noul model va folosi o tehnologie unică, un sistem numit Honda S+ Shift. (18.12)
-
Divizia Mitsubishi din Cehia a dezvoltat o ediție specială pentru modelul Colt. Denumită Colt Performance, aceasta este inspirată din lumea raliurilor. (16.12)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Cine a zis ca un autobuz trebuie sa arate ca o camila de 2 etaje? Ideplineste functionalitatea unui autobuz ca numar de locuri, iar forma este mult mai aerodinamica, deci consuma mai putin. Eficienta este numele jocului acum.