Subaru va lansa 3 SUV-uri electrice noi până în 2026, dezvoltate împreună cu Toyota

de Tiberiu Safta
Marti, 14.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru și Toyota vor dezvolta împreună 3 SUV-uri electrice noi, care vor fi lansate până în 2026. Noile modele vor fi urmate de alte 4 SUV-uri cu zero emisii în 2028.

Subaru și Toyota își vor continua colaborarea pentru lansarea de modele electrice noi. Până acum, cele două mărci japoneze au pregătit deja un SUV electric vândut sub ambele sigle: Toyota bZ4X și Subaru Solterra. Acum, Subaru anunță că va continua să colaboreze cu Toyota pentru a dezvoltarea a 3 noi SUV-uri electrice.

Din informațiile de până acum, cele 3 SUV-uri noi vor fi vândute sub ambele sigle și vor fi lansate până la finalul lui 2026. Toate cele 3 SUV-uri noi vor fi dezvoltate integral de către Toyota pentru a reduce costurile de dezvoltare și cercetare din partea Subaru. În schimb, cea din urmă companie va lansa alte 4 SUV-uri electrice în 2028. De această dată, cele 4 SUV-uri vor fi dezvoltate integral de către Subaru, cu condiția ca cererea pentru mașinile electrice să fie mare.

Revenind la SUV-urile pentru 2026, unul dintre acestea va fi produs la uzina Subaru de la Yajima, din Japonia. Un alt SUV electric va fi produs în Statele Unite de către Toyota și urmează să fie un model electric cu 3 rânduri de scaune.

La final, alături de cele 3 SUV-uri electrice din viitorul apropiat, Subaru a mai anunțat că va lansa o nouă generație a propulsorului său hibrid e-Boxer.

Noua iterație a propulsorului va intra în producție din toamna lui 2024 în Japonia. Același motor va fi produs și în SUA începând din 2026.

via Subaru

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru