Subaru prezintă un nou sistem hibrid: autonomie de 1000 km și eficiență mărită cu 20%

de Tiberiu Safta
Marti, 22.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a dezvăluit oficial o nouă generație a sistemului său hibrid. Noul propulsor electrificat promite să ofere o eficiență mai mare cu 20% față de actuala generație și o autonomie de 1000 de kilometri cu numai un singur plin.

Constructorul japonez a încheiat, mai devreme în acest an, un parteneriat cu Mazda și Toyota pentru dezvoltarea unor viitoare motoare termice noi, mai eficiente și mai prietenoase cu mediul. În vara acestui an, Subaru a dezvăluit primele specificații preliminare despre noul său motor boxer hibrid. Acest motor urmează să fie disponibil din decembrie, iar primul model care va primi noul propulsor este Crosstrek.

Acum, constructorul nipon tocmai a prezentat o serie de informații noi despre noul său motor hibrid. La baza noului propulsor se află un motor boxer pe benzină de 2.5 litri, aspirat natural și dezvoltat special pentru noul sistem hibrid. De unul singur, motorul termic livrează 158 de cai putere și un cuplu de 209 Nm între 4000 și 4400 rpm.

Motorul termic funcționează alături de două motoare electrice montate în față. Unul din motoarele electrice transmite puterea către roțile din față, în timp ce al doilea are rolul de generator. Motorul electric care transmite puterea către roți dezvoltă 118 cai putere și 270 Nm.

Subaru nu a dezvăluit puterea totală a noului sistem hibrid.

Modelele care vor primi noul motor hibrid vor avea acum un rezervor de combustibil mai mare, de 63 de litri. De asemenea, partea electrică va fi alimentată de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 1.1 kWh, montată în spatele rezervorului de benzină.

Noul propulsor hibrid promite să fie mai eficient cu 20% față de actuala generație și să ofere și o autonomie de 1000 de kilometri. De notat aici că autonomia este bazată pe ciclul WLTC, mai generos decât ciclul standard WLTP.

via Subaru

Comentarii (4)

  • carcotasu
    Suna bine! Sunt interesat! Cate tone va avea Crosstrek acum? Asta ar fi configuratie de SUV full size nu de cossover compact.
    2 3
  • Clique
    La cât trebuie schimbat pocnitoarea aia de motor, 60.000, 100.000, 40.000? Întreb și eu așa.. de curiozitate.
    3 6
  • Nu-i că-i tot mai simplu totul? Tehnologie și fiabilitate. Văd diversitate și complexitate, nu văd o abordare standardizată cu componente comune care să ajute atât clientul cât și obiectivele de mediu. Nu sunt în stare să standardizeze conectorii de încărcare… și asta este trist că sa nu spun ipocrizie maximă.
    1 0
  • Elektrikkk
    Ce este bun la o hibridă ?

    Motorul electric şi bateria electrică. Asta dă valoare unei maşini hibride.

    Oricum japonezii sunt inexplicabil Nokia. Ei au rămas cu petrolul deşi au şi trenurile de cea mai mare viteză.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru