STUDIU: Un GPS cu info-trafic te ajuta sa "castigi" patru zile pe an
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Un studiu efectuat de Navteq, un producator de unitati GPS, a relevat faptul ca un sofer care foloseste un GPS cu actualizare dinamica a traficului pierde cu patru zile mai putin in trafic intr-un an. Pe langa asta, emisiile de carbon ale soferului respectiv vor fi cu 21% mai scazute decat cele ale unui sofer care nu foloseste un asemenea sistem GPS. Actualizarea dinamica a traficului le permite soferilor care folosesc acest sistem sa evite aglomeratia, in cazul in care este posibil.
Studiul a fost facut prin monitorizarea unui esantion de soferi din Dusseldorf si Munchen, care au condus fara GPS, cu GPS si cu o unitate GPS cu actualizarea dinamica a traficului. Timpii soferilor au fost comparati, iar cei care au beneficiat de o navigatie cu actualizare in timp real a traficului au petrecut mai putin timp in trafic. Diferenta este de 18%, care se aplica si in fata soferilor cu un GPS obisnuit. Realizatorii studiului au facut un calcul, si au tras concluzia ca soferii care folosesc un GPS performant pot sa petreaca cu pana la patru zile mai putin in trafic pe an, in conditiile in care circula zilnic cu masina.
Dupa cum ati observat, Automarket va ofera in exclusivitate o harta a traficului din Bucuresti, care prezinta situatia de pe arterele principale ale Capitalei. Harta este actualizata in mod dinamic si ajuta soferii care o urmaresc inainte sa plece la drum sa isi aleaga un traseu cat mai bun prin oras.
Pentru a vizualiza Harta Traficului din Bucuresti oferita de Automarket, CLICK AICI.Via | Autoblog
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Guvernul Statelor Unite ale Americii este pe cale să interzică vânzarea de mașini noi cu tehnologie din China și Rusia pe teritoriul său. Aceste mașini nu vor putea fi comercializate din cauză că prezintă riscuri de securitate națională. (15.01)
-
Guvernul britanic condus de Keir Starmer a anunțat că va interzice comercializarea de mașini noi cu motoare termice începând din 2030. Marea Britanie va interzice aceste mașini cu 5 ani de devreme decât fusese stabilit inițial. (09.01)
-
Ferrari 250 LM, mașina care a câștigat Le Mans în 1965, scoasă la vânzare pentru 25 milioane de euroFerrari 250 LM by Scaglietti, mașina care a câștigat ediția din 1965 a cursei de 24 de ore de la Le Mans, a fost scoasă la vânzare. Singurul Ferrari operat de o echipă privată și care a câștigat această cursă ar putea fi vândut cu peste 25 de milioane de euro. (31.12)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- FOTOSPION: Primele imagini cu Skoda Space, un crossover electric cu 7 locuri
1. harta este cu josu-sus, adik orice harta normala are Nordul in partea de sus. Am mai dat clik pe ea si mi-a luat cateva secunde sa-mi dau seama ca nu focalizez Tineretului ci Piata Victoriei
2. Nici pe departe ce se prezinta acolo nu sunt toate arterele principale ale capitalei, ci doar cea mai importanta sectiune de pe axa N-S a capitalei
3. Nu ar fi rau o extindere a hartii cu alte strazi importante
Inteleg ca subiectul articolului nu se invarte in jurul entitatii care a efectuat studiul insa eu am dorit sa va specific si acest aspect.
Ca sa clarific NAVTEQ furnizeaza hartile digitala (baza de date) pentru o serie de clienti foarte importanti ca de exemplu Garmin (exceptie RO, pentru ca aici Garmin are la baza harta RO A.D.), Sony, Becker, VDO, Navigon sau producatori auto ca BMW, Alfa Romeo, GM, s.a.m.d.
Din informatiile pe care le am infrastructura TMC va fi implementata si in RO in urmatorii 3-4 ani. Tot pentru Romania hHarta NAVTEQ care este utilizata de un numar mare de producatori de software de navigatie, dispozitive sau in-dash GPS va fi utilizabila incepand cu luna Ianuarie a anului 2010.
Toate bune.
Dar nu este asa ca studiul asta valoreaza exact cat un comunicat de presa: daca iti cresc actiunile pe baza lui, e aur, altfel nu valoreaza nici cat hartia pe care este scris.
TMC ar fi bun daca ar exista si in Romania.
Iar daca ai TMC, ca sa iti fie util, trebuie si hartile sa fie actualizate.
Si comunicatul de mai sus venind de la Navteq....
Deocamdata, numai RO.A.D incearca sa faca bici din Romania si sa mai si pocneasca. Ceilalti vin si ei pe urma.
In harta de la Navteq din Aprilie 2009, drumul dintre Timisoara si Arad figureaza ca neasfaltat su ma ruteaza prin Lipova.
La ce mi-ar folosi TMC in situatia asta?
{Glumă} Aşteptîm şi România {/Glumă}
Ca sa fiu ontopic, sistemul TMC va fi eficient doar in momentul in care utilizarea sa va fi generalizata si doar in tari care au o infracstructura rutiera dezvoltata. In Romania si utilizarea clasica a GPS trebuie facuta cu discernamant mai ales datorita producatorilor romani de harti care iti prezinta ca asfaltate drumuri pe care nu poti trece nici cu un Hummer.