Anul 2017 a înregistrat un record în materie de importuri de mașini second-hand, pe fondul eliminării timbrului de mediu, iar românii au adus în țară aproape 380.000 de mașini second-hand în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 124% față de 2016.
Totuși, tot mai mulți români vor să-și cumpere o mașină electrică, dar amână momentul achiziției, potrivit unui studiu.
“Astfel, conform studiului efectuat în septembrie 2017, 61% dintre respondenți au declarat că iau în considerare cumpărarea unei mașini electrice, dar nu mai devreme de trei ani, 29% dintre ei spun că vor să cumpere un automobil electric în următorii 2-3 ani, în timp ce doar 10% au în plan o astfel de achiziție în termen de cel mult un an”, arată un comunicat al companiei de cercetare a pieței.
Principalul motiv pentru care românii se țin departe de mașinile 100% electrice este prețul, motiv invocat de 33.3% dintre respondenți. Al doilea motiv ca importanță, legat de reticența românilor de a-și cumpăra un autoturism electric, este preferința pentru mașinile convenționale, potrivit studiului.
14% dintre români recunosc că preferă autoturismele cu motoare diesel sau benzină, sau mașinile hibride, iar 13.1% dintre ei spun că viteza prea mică de încărcare, sau, mai degrabă, timpul mare de așteptare sunt factori hotărâtori.Via Profit
În altă ordine de idei, românii își cumpără second-hand de câteva mii euro, dar e bine dacă se gândesc la electrice de zeci de mii.
DIN CATI AU FOST INTREBATI, putini, multi, sute, milioane, nu conteaza, 60% SUNT FOARTE INTERESATI DE MASINILE (FULL) ELECTRICE !
CLAR !
Nu ca poate isi permit, poate nu isi permit, dar dorinta consumatorilor este CLARA si fara dubiu !
Asteptam fabrica LG Chem din Polonia sa produca bateriile... trebuia in acest an sa inceapa productia... nu stiu de ce sunt aceste intarzieri la ei, care intarzie toate intrarea in fabricatie a tuturor modelelor care depinde de bateriile lor.
un sondaj pe bune se face tinand cont de niste reguli (bag mana'n foc ca nu stii despre ce vorbesc)
daca e sa citesti sursa, esantionul e din mai putin de 600 de respondenti. Zic, subtire. Mai spune acolo ca s-a facut in mediul URBAN. Intrebarea e "cat" de urban? In fata pietei Univeristatii Bucuresti sau in centrul Vasluiului?
Sondajul, usor pe genunchi, sau cel putin asa pare (din lipsa unor informatii mai detaliate) lasa loc de intrerpretari, iar pentru afafici alfa & omega, raspunsul fara echivoc "clar si fara dubiu".
Ceea ce sondajul din articol nu zice e numarul respondentilor. Daca au raspuns 1-200 de insi e clar ca nu reprezinta vointa a 20 mil de locuitori. E nevoie de cateva mii pentru eroarea aia maxima de 3%.