STUDIU: Pe volan stau mai mulţi microbi decât într-o toaletă publică
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Cercetătorii de la Universitatea Regina Maria din Londra au descoperit că interiorul unui automobil găzduieşte de nouă ori mai mulţi microbi decât colacul unei toalete publice. Aparent, unul dintre cele mai murdare elemente ale habitaclului este volanul, deoarece acesta este curăţat extrem de rar, dacă nu chiar niciodată. Să punem şi cifre în afirmaţiile de mai sus: în medie, pe 6.5 centimetri pătraţi de colac de toaletă se găsesc 80 de bacterii, în timp ce aceeaşi suprafaţă din interiorul unui automobil găzduieşte peste 700 de bacterii dăunătoare. În cazul în care obişnuiţi să mâncaţi la volan, vă aflaţi în "clubul" celor 42% dintre şoferi care au acelaşi obicei.
"Un automobil reprezintă mediul perfect pentru înmulţirea bacteriilor, în special dacă mâncaţi în maşină şi lăsaţi resturi sau gunoaie la bord. Pentru a evita potenţialele riscuri asupra sănătăţii dumneavoastră şi a pasagerilor, este indicat să curăţaţi regulat interiorul şi exteriorul maşinii.
Majoritatea bacteriilor sunt inofensive, dar am testat şi unele maşini care aveau o serie de bacterii periculoase pentru om. Oamenii îşi curăţă casele dar unii uită să-şi cureţe şi maşina în aceeaşi manieră şi conduc vehicule care arată, mai degrabă a coşuri de gunoi ambulante decât a automobile.", a declarat Dr. Ron Cutler, directorul departamentului de Ştiinţe Biomedicale de la Universtatea ”Queen Mary” din Londra.De departe cea mai murdară zonă a unui automobil este portbagajul, cu peste 1.000 de bacterii la fiecare nouă centimetri pătraţi. Cele mai comune bacterii sunt "bacillus cereus" şi "arthrobacter". Primul tip de bacterie este găsit în orez, paste şi cartofi şi poate să cauzeze intoxicaţii alemntare. Cel de-al doilea tip de bacterie este găsit în sol şi în pielea umană. Studiul a fost efectuat pentru magazinul de bricolaj B&Q şi a relevat faptul că 66% dintre şoferii intervievaţi nu îşi verifică nivelul uleiului şi a lichidului de răcire înainte de a porni într-o călătorie mai lungă.
De asemenea, aceiaşi şoferi au declarat că nu ştiu să schimbe o anvelopă şi nu au idee cum sesizează nivelul de uzură excesivă a anvelopelor.O treime dintre şoferii intervievaţi au declarat că nu ştiu să umfle o anvelopă, iar peste 50% dintre respondenţi au declarat că nu pot să schimbe un ştergător de parbriz. Rezultatele studiului de mai sus nu fac decât să confirme faptul că proprietarii de automobile care le neglijează fac acest lucru din lipsa de educaţie, nu neapărat din rea voinţă, lucru care trebuie să ridice câteva semnale de alarmă la achiziţia unui automobil second-hand cu interiorul murdar.
Via | IBNLive
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Euro NCAP a făcut un nou raport cu cele mai sigure mașini testate în 2024. Modelul care a fost desemnat cel mai bun performer a fost noua generație Mercedes-Benz Clasa E. (16.01)
-
Lamborghini a inițiat o campanie de rechemare pentru Revuelto. Campania vizează două exemplare ale modelului exotic care prezintă un risc de incendiu. (03.01)
-
Kia a fost nevoită să inițieze o campanie de rechemare pentru SUV-ul EV9 în Statele Unite. Aproape 23.000 de exemplare sunt vizate de o problemă cu prinderea scaunelor din spate, ale căror șuruburi de prindere lipsesc. (31.12)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- Primele imagini neoficiale cu Mercedes-Benz Clasa S Coupe
https://www.digitalsteps.in/