Aproape fiecare constructor auto investeşte sume importante de bani în dezvoltarea unor tehnologii care să conducă în cele din urmă la apariţia maşinilor autonome.
În paralel, ţările dezvoltate încep să se gândească la implementarea unor legislaţii care să permită circulaţia maşinilor autonome, mai întâi în anumite condiţii stricte de securitate.
Din acest motiv, compania IHS Automotive estimează un progres lent care va duce la vânzarea a numai 600.000 de maşini autonome până în 2025. Totuşi, după acest prag, se estimează că maşinile autonome vor căpăta o popularitate din ce în ce mai mare, care va duce vânzările totale la pragul de 21 de milioane de unităţi.
Compania de analiză a oferit câteva date interesante şi despre ţările care vor adopta cel mai rapid maşinile autonome. Astfel, IHS Automotive anticipează că Statele Unite vor deveni prima ţară care vor permite circulaţia acestor vehicule pe drumuri publice fără restricţii şi că locuitorii vor cumpăra 4.5 milioane de unităţi până în 2035. Deloc surprinzător, China va fi însă ţara cu cel mai mare număr de maşini autonome, şi anume 5.7 milioane de unităţi până în acelaşi an.În schimb, europenii vor accepta semnificativ mai greu debutul maşinilor autonome pe piaţă şi vor cumpăra numai 1.2 milioane de unităţi.
Via MotorTrend
Prin urmare, ni se bagă pe gât ceva ce nu dorim. Totul în numele siguranței. Și totuși, cred că în spate sunt chestii mult mai putrede. Mă îndoiesc că elitelor ce conduc statele lumii le pasă așa tare de siguranța noastră.
Ca să nu mai spun de dezavantajele cu care vin aceste mașini, gen pot fi ”hăcuite”, ți se preiau comenzile dintr-un computer și adios. Și cine știe câte altele. Lumea chiar ia totul de bun? Chiar acceptă orice i se dă pe tavă ambalat în ceva aparent frumos fără să gândească?