Datele care au format baza acestui studiu au fost obţinute urmărind activităţile a 12 familii, care au o medie de doi copii, a căror vârstă este încadrată între unu şi opt ani.
Cele 12 familii au acceptat să fie monitorizate vreme de trei săptămâni, fiind analizate 92 de călătorii. În 90 din cele 92 de călătorii înregistrate de camerele video, atenţia şoferului a fost distrasă pentru o clipă de prezenţa unui copil la bord. Pentru o călătorie de 16 minute, şoferul mediu analizat şi-a luat ochii de la drum vreme de trei minute şi 22 secunde pentru a-şi examina odraslele. Studiul australienilor spune că şoferii nu conştientizează pericolul la care se supun doar prin faptul că-şi supraveghează copiii atunci când conduc. Cercetările anterioare spun că formarea unui număr de telefon în timpul conducerii creşte riscul de accident de 2.8 ori, pe când vorbitul la telefon sau ascultatul unui interlocutor creşte riscul de accident de 1.3 ori.Via Aol | Sursă foto
La mine, de cate ori simt nevoia sa-i pocnesc le zic ca trag pe dreapta si "discutam". Mai mult de-atata nu trebuie sa am liniste in masina. Altfel, o conversatie normala poate avea loc si cu ochii la sosea. Ce mare filozofie?
Altfel, la drumuri lungi intotdeauna folosesc Freesyle-ul. DVD-ul din plafon face toti banii :):):)
Hai ca se poate!
Daca cumva esti alarmat :) de "metodele" mele de educatie, pot sa-ti spun spre linistea ta, ca in Zarnesti daca se duce copilul la scoala si spune ca l-ai batut in secunda 2 ai cateva interview-uri cu omul in uniforma iar pe copil ai sanse majore sa nu-l mai vezi o lunga perioada de timp.
In masina (si in casa de altfel) lumea a invatat sa tina nivelul sonor la limite decente si toti suntem multumiti. Asta e tot.