Un studiu realizat de Cult Market Research împreună cu Ursus Breweries, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii a arătat că trei din zece respondenţi au spus că au condus după ce au băut băuturi alcoolice, fiindcă aveau de parcurs o distanţă scurtă sau simţeau că nu le-a fost afectată capacitatea de a conduce.
„În special în perioada sărbătorilor, când atmosfera de festivitate şi presiunea socială pot împinge şoferul să cedeze şi să consume o cantitate, chiar şi mică, de alcool, consecinţele pot fi grave. De aceea încercăm să creştem constant nivelul de conştientizare şi să promovăm un consum responsabil de alcool. Totodată, ca parte a strategiei de dezvoltare durabilă a Ursus Breweries, ne propunem să creştem portofoliul nostru de produse fără alcool, pentru a oferi consumatorilor cât mai multe opţiuni pentru diverse ocazii”, a declarat Robert Uzună, vicepreşedinte Corporate Affairs Ursus Breweries.
În acelaşi timp, un sfert dintre respondenţi au spus că au fost într-o situaţie de urgenţă, în timp ce 11% nu se aşteptau să fie opriţi şi testaţi de poliţie pentru consumul de alcool.
Deşi 43% dintre şoferi au declarat că au fost testaţi cel puţin o dată cu etilotestul în ultimii trei ani, 70% dintre aceştia consideră că consumul de băuturi alcoolice la volan este cea mai gravă abatere care poate afecta siguranţa rutieră.„În România, ponderea deceselor în accidentele rutiere este la un nivel aproape dublu faţă de media Uniunii Europene, iar acest rezultat este influenţat şi de comportamentul în trafic. În contextul în care sărbătorile oferă şi un prilej pentru a consuma alcool, dar şi pentru a călători, şoferii sunt îndrumaţi să adopte un comportament responsabil şi să nu se urce la volan decât dacă nivelul alcoolului în sânge este zero”, precizează studiul.
Afectarea negativă a creierului este cvasi irecuperabilă şi face dezastru şi la nivelul ficatului şi de aici a pielii şi altor organe.
Ficatul parţial şi doar după abstinență îşi mai revine, dacă mai poate şi asta parţial dar creierul de multe ori este iremediabil distrus.
De aici şi termenul idiot, în sensul medical.
Iar cine se urcă şi băut la volan, e total idiot.
PS cel mai mare şi serios studiu privind alcoolul a arătat un al treilea efect: creşterea incidenţei de cancer, de orice tip.
Dap.
Toate daunele şi toate despăgubirile pentru vătămare se plătesc INTEGRAL DOAR DIN BUZUNARUL ŞOFERULUI BĂUT LA VOLAN !
Succes, cu asta....
Dar românii sunt cei mai proşti şoferi din Europa, indubitabil.
Românii nu merită libertate, pentru că nu respectă mai nimic.
Poţi să mergi şi cu 70 km/h în localitate că te depăşesc cu viteză mare în localitate, chiar şi pe linie continuă !!
Poți să mergi mai tare că te "împinge" traficul cu 120 km/h pe drumuri judeţene şi tot te depăşesc cu 160 şi peste, la fel, nu contează linie continuă sau nu...
Despre ce vorbim ??
Nu e zi să nu auzi de accidente cu morţi sau pietoni omorâţi pe trecere... Şi tu vrei băutură.
Mda
În altă străinătate e cu pârnaie din prima seară.
Cred că nr. de amiabile din România are legătură cu alcoolul. Nu de puține ori cel lovit este mai înțelegător decât cel vinovat de producerea accidentului. :) Totuși, comportamentul în trafic are legătură cu absența poliției rutiere. Când vezi treceri pe roșu, depășiri pe linie continuă, întoarceri pe dublă continuă, începi să uiți regulile de circulație.
Aceștia din urmă consideră că românii nu merită libertate și au, în general, idei puține și fixe pe care le repetă papagalicește în comentarii la orice articol publicat pe AM.