Stellantis: Până în 2026, 36 de modele din grup vor avea versiuni mild-hybrid

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Stellantis tocmai au anunțat că, până în 2026, nu mai puțin de 36 de modele din grup vor avea versiuni mild-hybrid. Lista include nume ca Alfa Romeo Junior, Tonale, Citroen C3 și Maserati Grecale.

În ultima perioadă, cererea pentru modele echipate cu sisteme de propulsie mild-hybrid a crescut foarte mult.

Spre exemplu, Stellantis precizează că vânzările de vehicule mild-hybrid au crescut cu 41% în prima jumătate din 2024, comparativ cu același interval din 2023.

După modelul "bate fierul cât e cald", oficialii companiei tocmai au anunțat că, cel puțin anul acesta, grupul va prezenta 30 de modele mild-hybrid, iar alte șase vor fi lansate în următorii doi ani. Cu alte cuvinte, până în 2026, grupul Stellantis va oferi versiuni mild-hybrid pentru 36 de modele.

Odată cu acest anunț, Stellantis a publicat și o listă cu modele care au deja sau urmează să primească versiuni mild-hybrid în Europa. Regăsim nume ca Alfa Romeo Junior și Tonale, Citroen C3, C3 Aircross, C4, C4X, C5 AirCross și C5X, DS3 și DS4, Fiat Panda și 600.

Tot pe listă sunt include modele ca Jeen Avenger, Renegade și Compass, Lancia Ypsilon, Maserati Grecale, Opel Corsa, Astra, Astra Sports Tourer, Mokka, Frontera și Grandland, dar și modele Peugeot ca 208, 308, 308 SW, 408, 2008, 3008 și 5008.

Sistemul mild-hybrid la 48V, al celor de la Stellantis, integrează un motor electric de 21 kW (în transmisia automată) și o baterie de 0.9 kWh.

via Stellantis

Comentarii (3)

  • din ce vad la Peugeot e mai mult un full hibrid decat un mild... pare ca motorasul ala electric e capabil sa deplaseze singur masina la viteze de oras, daca vorbim de combinatia 1.2 de 100 cai + motor electric si transmisia cu dublu ambreiaj
    4 0
  • Lectric
    @eu Sunt full hybrid conform Stellantis. Cauta pe YT "Cum functioneaza sistemul Stellantis Full Hybrid 1.2 Turbo 136 CP e-DCS6 2024?" si gasesti pe canalul Autolatest explicat f bine in timp ce redactorul conduce noul 3008. Numai bine!
    0 1
  • spaclu lu manole
    Indiferent ce si cum, se pare ca hibridul a prins foarte bine. Producatorii si-au dat seama ca o baterie rezonabil de mica + ice sunt o solutie foarte buna sa imbunatateasca performantele. Deocamdata o autonomie electrica de minimum 100km in oras pentru mine e deja excelenta. Ice-ul te rezolva in afara orasului, si cu toate ca ai o masina un pic mai grea si spatiul din portbagaj redus la minimum, din punctul meu de vedere e o varianta ok.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru